RSS Feed

ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ…ΜΕ ΕΝΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ..ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ..

Posted on

 

 

Μπορεί να σας φανεί αστείο, ομως έχετε δοκιμάσει να περπατήσετε στο δρόμο, ή ακόμα καλύτερα πάνω στον ηλεκτρικό σας διαδρομο, ακούγοντας ένα εμβατήριο;Δοκιμάστε  και θα μείνετε έκπληκτοι για την επιτυχία.Το μάρς, βοηθά στην υπερέκριση ενδοκαναβι-νοειδών, όσο κι αν σας φαίνεται ανήκουστο ιδίως στους άνδρες, αλλά και σε πολλές γυναίκες.Η άσκηση είναι σημαντική διότι κρατάει το σώμα και το νου υγιή, αφ ενός, και αφετέρου, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περισσότερη σεροτονίνη στις σεροτονεργικές συνάψεις του εγκεφάλου.Χωρίς άσκηση δεν θα μπορούσαμε να αισθανόμαστε ή να φαινόμαστε πολύ καλά.Η αξία της αεροβικής γυμναστικής είναι μεγάλη, σημαντική και πολυδιάστατη.Γενικότερα ο ρόλος της Φυσικής Αγωγής είναι αδιαμφισβήτητος.
Σύμφωνα με το άρθρο του Rachael Jefferson-Buchanan (2003) δεν χρειάζονται φιλοσοφικές θεωρίες να πείσει κανείς για τα οφέλη της ΑΣΚΗΣΗΣ.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για kosmaser eikonew

 


Η καρδιά είναι ένας δεινός εργάτης που τροφοδοτεί με αίμα τον οργανισμό κάθε μέρα για μια ζωή.Η καρδιά είναι ένας μυς, ο δυνατότερος στο σώμα που κοιτάζει όμως να γίνεται ακόμα δυνατότερος.
Αφού δεν μπορεί να σηκώσει βάρη να γίνει δυνατότερος βασίζεται στην αερόβια άσκηση.Η αεροβική είναι μια ανεκτίμητη λέξη που χρειάζεται οξυγόνο,και η αερόβια άσκηση είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα που κάνει τους μυς να χρησιμοποιούν οξυγόνο.Η αερόβια άσκηση είναι επαναληπτική που σημαίνει ότι είναι μια δραστηριότητα που την κάνει κάποιος ξανά και ξανά φέρνοντας φρέσκο οξυγόνο σε όλους τους μυς. Με την αερόβια άσκηση η καρδιά γίνεται δυνατότερη αλλά και λίγο μεγαλύτερη.Ο αριθμός των αιμοσφαιρίων αυξάνεται στο αίμα και έτσι αυτό μπορεί να μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο. Το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα στα αιμοφόρα αγγεία.

 

Σχετική εικόνα

 

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι: το σώμα δουλεύει αποτελεσματικότερα κρατώντας τον άνθρωπο υγιή κάνοντας περισσότερη άσκηση χωρίς να κουράζεται.Είναι λοιπόν πολύ χρήσιμο για όλους να κάνουν κάποιο είδος αερόβιας άσκησης 2 ή 3 φορές την
εβδομάδα 20-30 λεπτά τη φορά. Πως λοιπόν μπορούμε να έρθουμε στο οξυγόνο;
Δεν είναι δύσκολο να γίνει. Μερικές αερόβιες δραστηριότητες είναι το κολύμπι, το μπάσκετ,το τρέξιμο, και το σχοινάκι.

 

 

‘Ένας ενήλικας γνωρίζει ότι είναι πιο διασκεδαστικό να κινείται στο ρυθμό ενός τραγουδιού που του αρέσει.Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά.Είναι ένας πετυχημένος τρόπος να διώχνουν τα παιδιά την ανία τους για άσκηση.Το παιδί γυμνάζεται χωρίς να περιμένει τη σειρά του. Συνεχόμενη δραστηριότητα είναι απαραίτητη για την καρδιακή υγεία.Ακόμα και όταν κουράζεται η μουσική έχει την δύναμη να το κάνει να συνεχίζει. Μια «Μπιτάτη» Μουσική ΕίναιΈνα Ισχυρό Κίνητρο Για ΤηνΣυνέχιση Και Ολοκλήρωση Του Προγράμματος 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για kosmaser eikonew

 

Από κει και πέρα οι σκοποί Της άσκησης μας στο διάδρομο έχουν να κάνουν με τα οφέλη της αερόβιας άσκησης.Βελτίωση κυκλοφορικού ,σύσφιξη,κάψιμο λίπους.2. Αίσθηση του σώματος στο χώρο και στο χρόνο.3. Συντονισμός του σώματος στη διάρκεια της κίνησης.
4. Συγχρονισμός του σώματος ή των μελών του με τη μουσική.5. Βελτίωση ισορροπίας στατική και δυναμική.6. Πλευρική κίνηση .7. Καλλιέργεια ρυθμού.8. Βελτίωση προσ-ανατολισμού Αλλαγη κατεύθυνσης.9. Επίσης βελτίωση των βασικών ικανοτήτων αντοχή, ταχύτητα, δύναμη, ευλυγισία, επιδεξιότητα.

 

 

 

Δομή ενός προγράμματος Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις φάσεις 1. Προθέρμανση 5-10% του συνολικού προγράμματος 2. Βασικό μέρος 80-85% του συνολικού προγράμματος
3. Χαλάρωμα 
5-15% του συνολικού προγράμματος.

 

 


 

Σχεδιασμός προγράμματος Πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στα εξής:1. Ταχύτητα του ρυθμού beats.Η ταχύτητα δηλαδή ο ρυθμός της μουσικής θα πρέπει να είναι ο κατάλ-ληλος, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η αποδοτικότητα.2. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να αντιστοιχεί ένα βήμα για κάθε χτύπο του ρυθμού ή να χρησιμο-ποιούμε το μισό τέμπο για πολύπλοκους συνδυασμούς βημάτων. Έλεγχος καρδιακής συχ-νότητας. Θα πρέπει να γίνεται έλεγχος της καρδιακής συχνότητας έτσι ώστε η ένταση να μην υπερβαίνει το 85%. Εδώ μας χρειάζεται οπωσδήποτε ένα καρδιοσυχνόμετρο

 

 

 

 

ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΧΑΛΑΡΩΜΑ Διάρκεια 5 λεπτά. Διατάσεις μυών του κάθε ποδιού και των χεριών. Επαναλαμβάνουμε την άσκηση με την εισπνοή και εκπνοή.Αν κάτι έδωσε τη χαρακτηριστική διαφορά ανάμεσα σε μια οποιαδήποτε μορφή αερόβιας γύμνασης και aerobic dance, είναι η ύπαρξη της μουσικής και η σύνδεσή της με πολυποίκιλους βηματισμούς, τοποθετημένους ακριβώς στο τέμπο της. Η ιδιαιτερότητα αυτή βοήθησε στο να αγαπηθεί το aerobic dance από πολύ κόσμο, γιατί μοιάζει με χορό και έτσι ευχάριστα και διασκεδάζοντας φτάνουμε στο στόχο μας που είναι η ανάπτυξη της αντοχής μας.

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: