RSS Feed

ΕΧΩ ΗΥΞΗΜΕΝΑ ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΑ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ..

Posted on

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΑ

 

 

 

 

 

 

Ένα πολύ συχνό εύρημα στις εξετάσεις αίματος είναι η ανεύρεση αυξημένων λεμφοκυττάρων,που δεν είναι παρά Μηχανισμοί άμυνας του οργανισμού , και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.Στους Μη Ειδικούς Μηχανισμούς Και Στους Ειδικούς Μηχανισμούς. Στους μη ειδικούς μηχανισμούς έχουμε την βασική αντίδραση του οργανισμού σε κάθε είδους λοιμώξεων. Ο μηχανισμός αυτός αποτελείται από τέσσερις τύπους αμυντικών φραγμών:Ανατομικοί φραγμοί δέρμα,βλεννώδεις μεμβράνες. Φυσιολογικοί φραγμοί θερμοκρασία, pH, πίεση. Φλεγμονώδης αντίδραση διαστολή αγγείων, αύξηση διαπερατότητας των τριχοειδών αγγείων του ιστού  Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελείται από δύο βασικές ομάδες κυττάρων, τα κύτταρα της λεμφικής σειράς (λεμφοκύτταρα)και τα κύτταρα της μυελικής σειράς.Τα λεμφοκύτταρα περιλαμβάνουν τα Β-λεμφοκύτταρα, τα Τ-λεμφοκύτταρα. καθώς επίσης και τα μεγάλα κοκκιώδη κύτταρα (ή κύτταρα φυσικοί φονιάδες – natural killer cells, ΝΚ).Τα-κύτταρα-της-μυελικής-σειράς-αποτελούνται-από τα μονοκύτταραμακροφάγα monocytes/macrophages,τα δενδριτικάκύτταρα (dendriticcells),τα ουδετερόφιλα neutrophils,τα ηωσινόφιλα (eosinophils)και-τα βασεόφιλα (basophils). 

 

 

 

 

 

Τα λεμφοκύτταρα παράγονται στον μυελό των οστών και είναι δύο ειδών, Τ – λεμφοκύτταρα και Β-λεμφοκύτταρα. Τα πλασμοκύτταρα παράγουν μεγάλη ποσότητα αντισωμάτων που δρουν πάνω στο αντιγόνο και το καταστρέφουν.Ετσι λοιπόνΤις περισσότερες φορές το εύρημα αυτό είναι τυχαίο και κατα τα λοιπά, αποτελούν ένδειξη Για Ιογενή Λοίμωξη Συνηθέστερα «Κρύωμα»που τρέχει με ή χωρίς συμπτώματα Όπως Μυξες, Φαρυγγίτιδα, Γαστρεντερίτιδα, Ανεξήγητη Κούραση Είναι εξαιρετικά ελάχιστες οι φορές που μια εκτός φυσιολογικών ορίων τιμή λεμφοκυττάρων μπορεί να σημαίνει κάτι κακό.Τα λεμφοκύτταρα είναι μικρά κύτταρα του αίματος , επιφορτισμένα με την άμυνα του οργανισμού μας. Διακρίνονται σε Β και Τ λεμφοκύτταρα. Τα Πρώτα Είναι Υπεύθυνα Για Την Παραγωγή Αντισωμάτων Και Τα Δεύτερα Είναι Οι Πληρωμένοι Ικανότατοι Δολοφόνοι Του Οργανισμού προς εξωτερικά παθογόνα στοιχεία και την κυτταροτοξικότητα , δηλαδή την ικανότητα άμεσης εξάλειψης του βλαπτικού παράγοντα. Οι ιδανικές τιμές των λεμφο-κυττάρων στο αίμα είναι: 20 – 45 % Του Ολικού Αριθμού Των Λευκοκυττάρων .

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΑ

 

 

 

Και Σε Απόλυτες Τιμές Από 1.000- 4.000 Λεμφοκύτταρα Ανά Κυβικό Χιλιοστό Αίματος. Απόλυτος Αριθμός Λευκών Αιμοσφαιρίων Χ Ποσοστό % Των Λεμφοκυττάρων ΔΙΑ 100.

Αυξημένα λεμφοκύτταρα ή λεμφοκυττάρωση έχουμε όταν τα λεμφοκύτταρα είναι 

Πάνω Από 4.000/Mm3στους Ενήλικες, Πάνω Από 7.200/Mm3 Στα Παιδιά Και

Πάνω Από 9.000/Mm3 Στα Βρέφη. Ετσι λοιπόν, με το που μεγαλώνουμε, τα λεμφοκύτταρα χάνουν έδαφος σε σχέση με τα Ουδετερόφιλα Πολυμορφοπύρηνα  δηλαδή αυτά που αυξάνονται Στις Μικροβιακές Και Όχι Στις Ιογενείς Λοιμώξεις η βασική διαφορά μεταξύ μικροβιακών και ιογενών λοιμώξεων είναι ότι στις περισσότερες ιογενείς λοιμώξεις δε δίνεται αντιβίωση και περνούν από μόνες τους

 

 

 

 

 

Αυξημένα λεμφοκύτταρα παρατηρούνται σε:Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία και σε λεμφώ-ματα (καρκίνος των λεμφαδένων) εδώ ο απόλυτος αριθμός και το ποσοστό % τους είναι εξαιρετικά υψηλά. Λεμφοκυττάρωση Συνοδός Λοιμώξεων ιδίως στα παιδιά που προσβάλλονται από κάποιον ιό.Λοιμώδης Μονοπυρήνωση προκαλείται από τον ιό Epstein-Barr, είναι συνηθισμένη σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, ο λαός την ιογενή αυτή λοίμωξη με τον ψηλό πυρετό, τη μεγάλη αδυναμία και τις καταπρησμένες αμυγδαλές την αποκαλεί «νόσο του φιλιού», προφανώς λόγω της ευκολίας μετάδοσής του άλλα ιογενή νοσήματα του ανώτερου αναπνευστικού με βήχα φλέμματα και μύξες διαφανείς και όχι χρωματισμένες, Ιλαρά,Παρωτίτιδα,Ανεμοβλογιά, Ηπατίτιδα, Τοξοπλάσμωση για τους ζωόφιλους Φυματίωση, Βρουκέλλωση  μελιταίος πυρετός και κοκκύτης  Νόσος Του Crohn Και Ελκώδης Κολίτιδα φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου με αιμορραγικές κενώσεις.ορονοσία και υπερευαισθησία – αλλεργία σε φάρμακα.Ανεπάρκεια Των Επινεφριδίων .

Υποθυρεοειδισμός.Μειωμένα λεμφοκύτταρα ή λεμφοπενία έχουμε, όταν ο απόλυτος αριθμός των λεμφοκυττάρων είναι κάτω από 1.000/mm3 στους ενήλικες και κάτω από 2.500/mm3 στα.παιδιά.

 

 

 

 

 

Παρατηρείται σε:Ανθρώπους Που Κάνουν Χημειοθεραπείες, Ακτινοθεραπεία Ή Λαμβάνουν Ανοσοκατασταλτικά Φάρμακα (πχ.Κορτιζόνη). μετά από χορήγηση κορτικοστεροειδών(κορτιζόνη) ήACTH  φλοιοτρόποςορμόνη καιΠροχωρημένη φυματίωση. Αυξημένες Απώλειες Από Το Έντερο, λόγω απόφραξης λεμφικής παροχέτευσης νεοπλασίες, νόσος Whipple, εντερική λεμφαγγειεκτασία   Απλαστική Αναιμία Συμφορητική-Καρδιακή-Ανεπάρκεια. Νόσος-Του-Hodgkin Νεφρική-Ανεπάρκεια.Δε Θα Πρέπει Να Επικρατεί Πανικός σε μιαν αύξηση του ποσοστού των λεμφοκυττάρων.Κάνουμε Έναν Πολλαπλασιαμό Με Τα Λευκά, Βρίσκουμε Τον Απόλυτο Αριθμό Των Λεμφοκυττάρων , Και Μετά Βλέπουμε Πόση Είναι Πραγματικά Η Αύξηση….Και πάντα στο φίλο μας γιατρό.Χαιρετε.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

4 responses »

 1. Βαγγέλης

  Εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές! Ευχαριστούμε πολύ!

  Απάντηση
 2. Γιάννα

  Λευκοκύτταρωση 13000 με 18000 (αποκλείστηκε νόσος του αίματος) χωρίς φλεγμονώδεις δείκτες , με συνοδό εξάντληση … Μας ανησυχεί ;

  Απάντηση
 3. Παρθένα

  Αχαααααα μπράβο!!!!!!!!!!!!

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: