RSS Feed

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ INR..

Posted on

 

Καλό θα ήταν να μην γνωρίζαμε ούτε το όνομά τους, ΑΝΤΙΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑΚΑ.. ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΩΤΙΚΑ

και να εξακολουθούσαμε να περνάμε τις μέρες της ζωής μας με ειρήνη,και χαρά, μετ ευτελείας φιλοσοφούντες.

Ελα όμως που το πείσμα και η ξεροκεφαλιά, μας έφεραν στα επείγοντα κάποιου εφημερεύοντος Νοσοκομείου, κι οταν μετά απο αρκετές μέρες, το εγκαταλείψαμε,φτύνοντας στον κόρφο μας απ όσα τραβήξαμε με τις ¨αποκλειστικές¨ μεταξύ των φαρμάκων που συνέστησαν οι ( πραγματικοί ήρωες ) οι ειδικευόμενοι γιατροί, γιατί ούτε επιμελητή, ούτε Διευθυντή είδαμε, ηταν. είτε το SINDROM είτε το PLAVIX.Τόνισαν δε, για να το καταλάβουμε, οτι

θα το παίρνουμε Για Όλη Μας Τη Ζωή.

 

 

 

 

Πόσο ανατριχιαστικό ακούγεται αυτό: 

Για Ολη Την Υπολοιπη Ζωη Σου.

Αμέσως ο φόβος σαν άριστος υποβολέας σου λέει:

Α ρ α λίγος καιρός σου μένει.

Γύρισες στο σπιτάκι σου, που τώρα άρχισες να το βλέπεις με άλλο μάτι. Πέταξες  απ το ψυγείο τα ¨βρωμοσάλαμα¨, τις μορταδέλες, τα μπέϊκον, όμως έκρυψες στο βάθος εκείνα τα υπέροχα λουκάνικα με πράσο και πορτοκάλι.

 

 

 

Απ την επόμενη ημέρα αυστηρό πρόγραμμα στο φαγητό και ακριβώς την ίδια ώρα κάθε μέρα ( ας πούμε στις 12.00 )

Το αντιαιμοπεταλιακό μας.Κι επειδή το ξεχνάμε συνήθως, να που η (ας πούμε ένα όνομα), Κατερίνα μας, να βάζει τις φωνές, και να γκρινιάζει οτι πάντα το ξεχνάμε.

Αντε να της εξηγήσεις οτι έχεις απωθήσει όλο το συμβάν στο βαθύτερο ασύνειδητο,( τον ιππόκαμπο) και αρνεισαι πεισματικά να το κρατήσεις στα επέιγοντα.Ολα καλά μέχρις εδώ ,όμως τί ακριβώς μας είπε ο γλυκούλης, λεπτεπίλεπτος γιατρούλης την τελευταία μέρα για κάποια εξέταση που πρέπει να κάνουμε κάθε 10-15 μέρες;

Πώς την είπε την εξέταση βρέ Κατερίνα;

Νομίζω προθρομβίνη, και τρία αγγλικά γράμματα:

IRN ή IΝR, Και τί είναι ακριβώς αυτό το πράγμα;

Να ρωτήσουμε το φίλο μας..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αποκλειστικές νοσοκόμες..

 

 

Να λοιπόν πώς μου ήρθε το τηλεφώνημα. Ετσι λοιπον για τον καλό και παλιό μου φίλο, θα σας πώ λίγα λόγια    και πάλι για την πολύτιμη αυτή εξέταση, που λεγεται,Χρόνος Προθρομβίνης International Normalized Ratio Διεθνές Κανονικοποιημένο Πηλίκο,και να το INR.

 

 

 

Ετσι λοιπόν κάνουμε το INR.. Για να ελέγξουμε  την αποτελεσματικότητα της ¨αντιπηκτικής¨ φαρμακευτικής αγωγής, η οποία εμποδίζει τη δημιουργία θρόμβου, και επιπλέον για να ανιχνεύσουμε και να διαγνώσουμε πιθανές. αιμορραγικές διαταραχές.

Αίμα μας παίρνουν από το βραχίονα ,  αλλά και μερικές φορές και σταγόνα τριχοειδικού αίματος.Αυτό με το τσιμπηματάκι.Ετσι εξετάζεται ο χρόνος προθρομβίνης (PT) δηλαδή ο χρόνος που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ο θρόμβος στο συγκεκριμμένο δείγμα αίματος μας.

 

 

 

Στον οργανισμό μας, η διαδικασία της θρόμβωσης περιλαμβάνει μια σειρά από διαδοχικές χημικές αντιδράσεις. Ένα από τα τελευταία βήματα είναι και η μετατροπή της προθρομβίνης σε θρομβίνη.Η προθρομβίνη είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες της πήξης, οι οποίοι παράγονται στο ήπαρ μας. Η δοκιμασία PT αξιολογεί την συνολική λειτουργία αυτών των παραγόντων της πήξης και την ικανότητα του οργανισμού να δημιουργεί θρόμβο σε εύλογο χρόνο.

Οι Φυσιολογικές Τιμές Κυμαίνονται,ποσοστό 80-100% ή International Normalized Ratio – INR – από 1 μέχρι 1,2.

Σε ήπια αντιπηκτική αγωγή,μεταξύ 2,0 – 3,0  για προφύλαξη και θεραπεία της φλεβικής θρόμβωσης και των θρομβο εμβολικών  επιπλοκών που συνδέονται με κολπική μαρμαρυγή, στην πνευμονική εμβολή, για την προφύλαξη από συστηματικές εμβολές μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου καθώς και για βιο-προσθετικές καρδιακές βαλβίδες.

Ένα υψηλότερο INR 2,5 – 3,5 σε εντατική αντιπηκτική αγωγή Το warfarin και το sintrom,ειναι αντιπηκτικά , που  βοηθούν στην αναστολή της δημιουργίας θρόμβων αίματος. Χορηγούνται με ιατρική συνταγή για μεγάλο διάστημα στους ασθενείς που παρουσιάζουν επαναλαμβανόμενες θρομβώσεις, δηλαδή σε άτομα που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή εγκεφαλικά επεισόδια και εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (DVT).

 

Αποτέλεσμα εικόνας για INDROM είτε PLAVIX..

 

 

 

Η αντιπηκτική αγωγή μπορεί επίσης να χορηγείται προληπτικά σε ασθενείς που έχουν τεχνητή βαλβίδα στην καρδιά ,και για μικρό διάστημα στους ασθενείς που έχουν κάνει εγχείρηση, όπως αντικατάσταση γόνατος.

 

 

 

Η αντιπηκτική αγωγή πρέπει να παρακολουθείται και να ελέγχεται πολύ προσεκτικά ώστε να διατηρείται η ισορροπία ανάμεσα στην αναστολή του θρόμβου και στην δημιουργία εκτεταμένης αιμορραγίας.Δεν υπάρχει καθορισμένη συχνότητα που πραγματοποιείται η εξέταση. Ο γιατρός ρυθμίζει τα αντιπηκτικά φάρμακα αρκετά συχνά για να είναι σίγουρος ότι προκαλούν τα επιθυμητά αποτελέσματα,δηλαδή αυξάνουν το χρόνο πήξης σε θεραπευτικά επίπεδα χωρίς να προκαλούν υπερβολική αιμορραγία ή εκχυμώσεις.Νομίζω οτι καλύψαμε όλες τις παραμέτρους, που χρειάζονται για να μην ολισθήσουμε σε σφάλματα. Τα τηρούμε μέχρι να περάσουν οι μέρες, νά έρθουμε σε λογαριασμό,και με τη βοήθεια του ιχθυελαίου, να κόψουμε τα πολύτιμα μεν, αλλά προβληματικά αντιπηκτικά, αντιαιμοπεταλιακά  κλοπιδογρέλη  plavix.

Αλλωστε το ιχθυέλαιο αυτό δεν κάνει; Μειώνει δραματικά τα αιμοπετάλιά μας, μηδενίζοντας και την πιθανότητα προβλήματος. Τα βαρβιτουρικά, η βιταμίνη Κ είτε ως πολυβιταμίνη είτε ως υγρό συμπλήρωμα διατροφής – μπορεί να μειώσει το PT.το βοδινό και το χοιρινό συκώτι, το αναφέρω θεωρητικά γιατί τέτοια σκουπίδια  δεν θάπρεπε ουτε να τα αναφέρουμε πλέον με την κατάσταση του κόκκινου κρέατος που φτάνει στις αγορές μας, το πράσινο τσάι, το μπρόκολο, τα ρεβίθια το λάχανο, και τα προϊόντα της σόγιας.

Ολα αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες της βιταμίνης Κ,και μπορούν να μεταβάλλουν τα αποτελέσματα του PT.

Ο γιατρός μας σίγουρα γνωρίζει  όλα τα φάρμακα που παίρνουμε, και το αν φάγαμε κατα λάθος, οποιανδήποτε από αυτές τις τροφές  πρόσφατα έτσι ώστε τα αποτελέσματα του PT/INR  να ερμηνευθούν και να χρησιμοποιηθούν σωστά.

 

  

Αποτέλεσμα εικόνας για θρόμβο σε εύλογο χρόνο.Οι Φυσιολογικές Τιμές Κυμαίνονται

    

 

 

 

Να Γιατί Επιμένουμε Στην Προληψη  Και Τα Ιχθυελαια.Χαιρετε..

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: