RSS Feed

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ..

Posted on

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν απο 23 χρόνια ,τότε που το παίζαμε φυσιολάτρες βρισκόμαστε σε ορειβασία κι έτοιμοι να Καταρρεύσουμε και να που βρεθήκαμε μπροστα σ΄ένα ορειβατικό καταφύγιο.Μπαίνουμε μέσα , είμαστε μόνοι .Πάμε στο τζάκι και ανάβουμε φωτιά με 10 κιλά εφημερίδες που είχαν αφήσει οι προηγούμενοι (καλή τους ώρα) Οι εφημερίδες αρπανε αμέσως φωτιά, και ξαφνικά το καταφύγιο γίνεται  ζεστό  και ευχάριστο.Μετά από 2-3 λεπτά , οι εφημερίδες σβήνουν κι εμείς αρχίζουμε να κρυώνουμε πάλι.Ο πιό γενναίος βγαίνει έξω και βρίσκει ξύλα από κορμούς δέντρου. Τα φέρνει μέσα , και ξανανάβουμε  φωτιά δεν παίρνει κι  εύκολα το ξύλο .Το δωμάτιο ζεσταίνεται μεν, αλλ όχι σαν τις εφημερίδες

 

 

 


Ομως τα ξύλα Μας Δίνουν Ολονύκτια Θερμότητα, Αλλά Σε Χαμηλότερο Βαθμό.Και τα δύο Εφημερίδες , ξύλο είναι άνθρακες,κάρβουνα, καύσιμα.Το ξύλο παίρνει δύσκολα, δίνει λιγότερη θερμότητα αλλά κρατάειπερισσότερες ώρες. Το ξύλο είναι καλός άνθρακας.Κάπως έτσι συμβαίνει κι όταν τρώμε τις τροφές τις «καίμε» Οι εφημερίδες είναι κακός άνθρακας.. Αν Φάμε 2 Πακέτα Γαριδάκια Και Μια Σοκολάτα Γάλακτος Παίρνουμε Αυτόματα Πολύ Ενέργεια Κι Επειδή Δεν την καίμε Αυτή, η ενέργεια Μεταβολίζεται σε Λίποςμε την βοήθεια της ινσουλίνης.Και Μετά Από Λίγο Πεινάμε Πάλι.
Όπως Κρυώναμε Στο Καταφύγιο Μόλις κάηκαν Οι Εφημερίδες 

Τρωμε Φακες Και Μαυρο Ψωμι Με Ελιες.Αυτά είναι  καλός  υδατάνθρακας μεταβολίζεται αργά και  κρατάει τα επίπεδα σακχάρου σε ικανοποιητικό βαθμό, όπως και το αίσθημα πείνας που νοιώθουμε.. είναι μικρότερο.Όσο πιο επεξεργασμένες είναι οι τροφές τόσο πιο κακοί υδατάνθρακες είναι.Όσο λιγότερο επεξεργασμένες τόσο καλύτεροι.Όλοι έχουμε μάθει ότι η ενέργεια δεν χάνεται ,απλά αλλάζει μορφές.

 

 


Ο Ήλιος στέλνει στην γη την  ενέργεια του. φυτά μπορούν να αποθηκεύουν αυτή την ενέργεια
σε μορφή Υδατάνθρακα , το φαινόμενο λέγεται «φωτόλυση«.Τα φυτά λοιπόν αποθηκεύουν ενέργεια αλλά φτιάχνουν και συμπυκνωμένο υδατάνθρακα τα γνωστά μας φυτικά λίπη.
Κάποιοι άλλοι οργανισμοί που ΔΕΝ μπορούν να κάνουν φωτόλυση   απλά τρώνε τα φυτά (
τα χορτοφάγα ζώα)και κάποιοι άλλοι οργανισμοί με τη σειρά τους…τρώνε τα χορτοφάγα τα σαρκοφάγα ζώα δηλαδή).Οι πρωτεΐνες είναι υδατάνθρακες με «N» δηλαδή με Άζωτο .
το Ν είναι απαραίτητο για δόμηση των μυών.Ο Άνθρωπος χρειάζεται Τροφή.Περισσότερη τροφή σημαίνει Αποθήκευση Της Με Μορφή Λίπους στις λιπο-αποθήκες .

Η φωτιά όσο καλή καύσιμη ύλη και να έχει θα σβήσει κάποια στιγμή Αν Δεν Έχει Οξυγόνο. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει καύσεις αν δεν έχει οξυγόνο.Για να έχουμε υγεία πρέπει να ακολουθούμε ισορροπημένη διατροφή (μεσογειακή)Να τρώμε ποικιλίες τροφών που να μας καλύπτουν με όλα τα απαραίτητα.Όχι άγχος όχι διαταραχές στην διατροφή μας όχι τηγανητά όχι fast food όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες τροφές όσο το δυνατόν ισορροπημενα λαχανικά.Είναι εύκολο και με σαλάτες να πάρουμε κιλά Ολα Τα παραπάνω είναι ημίμετρα αν δεν αθλούμαστε μια φορά την εβδομάδα και αν δεν περπατάμε 5 χιλιομετρα ..μερα παρα μέρα.Καθε Άνθρωπος Έχει Μια Αεροβική Ικανότητα, Δηλαδή Σαν Μηχανή Μια Ικανότητα Να Καταναλώνει Αέρα Να Καίει Θερμίδες Και Να Αυτοκαθαρίζεται Από Τις Καματογόνες Ουσίες .Όσο πιο εντονη αεροβική, τόσο καλύτερο καρδιαγγειακό και αναπνευστικό σύστημα  φτιάχνεις και κατ’ επέκταση τόσο πιο καλή υγεία έχεις.Αν Βελτιώνεις Με Άσκηση Το Ανώτερο Επίπεδο Αεροβίωσης  (Αεροβίωση Πολύ Λαχάνιασμα Για Αρκετή Ώραβελτιώνεις και την μέση κατάσταση σου αλλά και την κατάσταση ηρεμίας σου. Και ο κάθε γυμνασμένος γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η διατροφή για τις επιδόσεις του.

© http://kosmaser.wordpress.com/

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

3 responses »

  1. Παράθεμα: ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ Η…ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ..ΤΩΡΑ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ.. | true love

  2. Παράθεμα: ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΙΟ…ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ…ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ..ΔΙΑΒΗΤΗΣ.. | Kosmaser's Weblog

  3. Παράθεμα: ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΙΟ…ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ…ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ..ΔΙΑΒΗΤΗΣ.. | Kosmaser's Weblog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: