RSS Feed

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ..ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ..

Posted on

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελονοσία

 

 

Είπαμε αρκετες φορές.. το κουνούπι είναι φοβερά επικίνδυνο και υπεύθυνο για εκατομμύρια θανάτους σε όλο τον κόσμο, κυρίως λόγω δύο ασθενειών που μεταδίδουν:

Τον Δάγκειο Πυρετό (Ο δάγκειος πυρετός  προκαλείται από τον δάγκειο ιό…που  μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών. Είναι επίσης γνωστός ως «πυρετός των σπασμένων οστών» επειδή ο πόνος που μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους είναι τόσο μεγάλος, που έχουν την αίσθηση ότι σπάνε τα κόκαλά τους. Εμφανίζεται με..πυρετό, πονοκέφαλο, δερματικό εξάνθημα που μοιάζει με την ιλαρά και πόνο στους μύς και στις αρθρώσεις. Μπορεί να εξελιχθεί σε μία από τις δύο μορφές που είναι επικίνδυνες για τη ζωή. Στον αιμορραγικό πυρετό, με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων …Και είναι το σύνδρομο δάγκειου κλονισμού, που προκαλεί την πτώση της αρτηριακής πίεσης σε  επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύπου του δάγκειου ιού. Από τη στιγμή που κάποιος μολυνθεί από έναν τύπο του ιού, είναι συνήθως προστατευμένος από τον συγκεκριμένο τύπο για την υπόλοιπη ζωή του. Ωστόσο, προστατεύεται από τους άλλους τρεις τύπους του ιού μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος προσβληθεί από κάποιον εκ των τριών αυτών τύπων του ιού, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.Δεν υπάρχει εμβόλιο ικανό να εμποδίσει την προσβολή από τον δάγκειο ιό. Υπάρχουν ομως μέτρα ικανά να εμποδίσουν την προσβολή ανθρώπων από τον δάγκειο ιό. Μπορούμε να πάρουμε μέτρα προστασίας ενάντια σε κουνούπια και να περιορίσουμε τον αριθμό των τσιμπημάτων. Από τη στιγμή που κάποιος μολυνθεί από τον δάγκειο ιό, συνήθως αναρρώνει με την απλή πρόσληψη αρκετών υγρών, εφόσον η νόσος διατηρηθεί σε ήπια ή μέτρια μορφή.

Απ την Βικιπαίδεια )

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελονοσία

 

Και Την Ελονοσία.

(Η Ελονοσία είναι λοιμώδης ασθένεια που προκαλείται από παρασιτικά πρωτόζωα του γένους Πλασμώδιο (Plasmodium) και η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο μόνο από το θηλυκό κουνούπι του γένους Ανωφελές (Anopheles)Το όνομά της προέρχεται από τις λέξεις έλος και νόσος, καθώς είχε παρατηρηθεί ότι η νόσος ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη γύρω από ελώδεις περιοχές.  Διεθνώς αποκαλείται μαλάρια..malaria από τις ιταλικές λέξεις: mal + aria = κακός αέρας).. από την πεποίθηση που επικρατούσε κάποτε ότι η ασθένεια προκαλούταν από τον ‘κακό αέρα’ κοντά στα έλη. Πριν από τη χρήση της κινίνης η ελονοσία ήταν συχνά ένα θανάσιμο κακό. Ακόμη και όταν η μορφή της ήταν ήπια επέφερε μια μείωση της ζωτικότητας και της απόδοσης των ανθρώπων.Απ την Βικιπαίδεια)…

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελονοσία

 

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, πάνω από εκατό χώρες στον κόσμο και σχεδόν το ήμισυ του ανθρώπινου πληθυσμού απειλούνται από τον δάγκειο πυρετό, με πάνω από 20.000.000 κρούσματα κάθε χρόνο. Από την ελονοσία προσβάλλονται ετησίως περίπου 270.000.000 άνθρωποι, με μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας στις υπό ανάπτυξη χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Παρόμοια προβλήματα δεν άγγιζαν, μέχρι πρόσφατα, την… ανεπτυγμένη Ελλάδα, όπου κράτος και πολίτες νόμιζαν ότι είχαν ξεμπερδέψει με τέτοιου είδους ασθένειες δεκαετίες τώρα. Το 2010, όμως, βάσει των στοιχείων του ΚΕΕΛΠΝΟ, σημειώθηκε η μεγαλύτερη επιδημία νόσου μεταδιδόμενης από κουνούπια που βίωσε η χώρα μας μετά το τέλος του ανθελονοσιακού αγώνα. Τα κρούσματα υπερέβησαν τα 260 και οι νεκροί έφτασαν τους 34. To 2011 ο ιός εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές, με 101 κρούσματα και οχτώ θανάτους σε πέντε περιφέρειες. Πέρσι είχαμε 161 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου (τα 109 με εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα) και 92 κρούσματα ελονοσίας (από τα οποία τα 19 με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης).

Η κατάσταση, ειδικά στον Δήμο Ευρώτα της Λακωνίας, είναι αρκετά ανησυχητική, με κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ να είναι εγκατεστημένο στην περιοχή από τον Οκτώβριο του 2011. Οπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη Αθήνα, με πλήθος κόσμου απο κάθε μέρος της υφηλίου, όλα τα επικίνδυνα είδη κουνουπιών, εμφανίζονται και στην Αττική,και δυστυχώς…Μπορούν να μεταδώσουν τα πλασμώδια της ελονοσίας και τον ιό του Δυτικού Νείλου. Τωρα όσον αφορά την προστασία μας, τάχουμε πεί πολλές φορές..

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: