RSS Feed

ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΟ ΕΚΠΛΗΞΗ..ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ..ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΓΕΝΙΚΑ

Posted on

Μου γράφει ο Τίμος που μαζί με την παρέα του, Παρα Θιν Αλός, με το tablet τους, διάβασαν  την…σόκιν όπως μου λένε ανάρτησή μου για την ..πορνογραφία http://kosmaser.pblogs.gr/2013/07/pornografia-polys-ponos-gia-to-tipota.html

απελπίσθηκαν κι έφαγαν, πρίν την παρτίδα σκάκι, αλλά και τη βουτιά τους στην…παγωμένη ακόμα θάλασσα, τα φρούτα τους, μεταξύ των οποίων και ακτινίδια..Ο Τιμος επέμενε οτι ,πέρα της διευκόλυνσης του…εντερου, τα ακτινίδια δεν προσφέρουν και πολλά πράγματα…Γι αυτόν και την παρέα του τα παρακάτω…Το Kiwi (ακτινίδιο..το ειπαμε εμείς απ την ακτινωτή διατομή του) είναι ένα εξωτικό φρούτο το οποίο μπορούμε να βρούμε στη χώρα μας σε κάθε εποχή. Είναι γεμάτο βιταμίνες και πολύτιμα στοιχεία. Τρώγεται σχετικά ευχάριστα όλο το χρόνο.( την αναγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι το καταναλώνουμε, κυρίως για …αποχετευτικούς λόγους, μια και τα άπειρα σποράκια που περιέχει αποβάλλονται αυτόυσια)

Το ακτινίδιο είναι θάμνος, (όχι που σας πολυενδιαφέρει, απλά για την ιστορία) με άνθη χρώματος κόκκινου ή λευκού. Τα φύλλα του έχουν ωοειδές σχήμα και στο κάτω μέρος τους έχουν χνούδι. Ο καρπός του είναι σαν τριχωτό αυγό, με γλυκόξινη γεύση. Το εξωτερικό του μέρος είναι χρώματος καφέ και το εσωτερικό είναι χυμώδες, με πράσινο χρώμα και μικρά σποράκια, χρώματος μαύρου. Η Κίνα θεωρείται πατρίδα του ακτινιδίου, από τα αρχαία χρόνια. Το γνωστότερο είδος που καλλιεργείται στην Ελλάδα ονομάζεται ακτινίδιον το σινικό.Το φυτό ήταν αυτοφυές στην Κίνα και ταξίδεψε μετά το 19ο αιώνα στη Βρετανία και το 1906 στη Νέα Ζηλανδία. Η ονομασία του όμως κίουι (Kiwi)προέρχεται από το ομώνυμο πτηνό, το οποίο είναι εθνικό σύμβολο της Νέας Ζηλανδίας, όπου ζει αποκλειστικά. Την ονομασία αυτή την πήρε το ακτινίδιο από το φυτοκόμο Hayward Wright (1873-1959), ο οποίος πειραματίστηκε με τα φυτά και κατόρθωσε να δημιουργήσει την ποικιλία που είναι γνωστή σήμερα. Στη σημερινή εποχή, η κατανάλωσή του έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω των πολύτιμων συστατικών που περιέχει, αλλά κυρίως λόγω της υψηλης..αποχετευτικής του ιδιότητος..

Είναι Πλούσιο Σε Κάλιο, Μαγνήσιο, Φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Διαθέτει Περισσότερη Βιταμίνη C ,σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο, αρκεί μόνο να καταναλωθεί αμέσως μετά την κοπή, για να μη χαθούν οι βιταμίνες. Η ύπαρξη πολλών βιταμινών καθιστά το ακτινίδιο ως το καλύτερο μέσο για την άμυνα κατά των μικροβίων. Επίσης, απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα και διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Τέλος, συντελεί στη βελτίωση της όρασης, εξαιτίας του αντιοξειδωτικού λουτεΐνη που περιέχει.

Πέραν όλων των άλλων, ορώμενο απο την έποψη της κατασκευής του, του σχήματος, και της…εξωτερικής υφής του ( τί μας θυμίζει;)είναι εξοχως ιαματικό για το.. γεννητικό σύστημα του άνδρα στην αναπαραγωγική ηλικία…Περιέχει και .. λιποδιαλυτες βιταμινες  Α και Ε, που θεωρητικα επιβραδύνουν την γήρανση, και προστατεύουν τα κύτταρα. Άλλες πολύ σημαντικές βιταμίνες που βρίσκουμε στο ακτινίδιο, είναι του συμπλέγματος Β, που  βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και το φυλλικόή φολικό  οξύ, το οποίο παρεμποδίζει τις γενετικές ανωμαλίες στα έμβρυα.Παράλληλα με τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία κατέχουν υψηλή θέση στην θρεπτική αξία του ακτινιδίου. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι Το Κάλιο, Το Μαγνήσιο, Το Ασβέστιο, Ο Φώσφορος, Ο Σίδηρος, Ο Χαλκός Και Ο Ψευδάργυρος. Το κάλιο βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και περιέχεται στο ακτινίδιο σχεδόν στην ίδια ποσότητα που ..περιέχεται και στην μπανάνα. Ο φώσφορος και το μαγνήσιο δρουν συνεργικά, για την καλύτερη υγεία των οστών και των δοντιών. Επιπλέον, η βιταμίνη C που περιέχει το ακτινίδιο, βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.


Άλλα συστατικά τα οποία περιέχονται στα ακτινίδια, είναι οι φυτικές ίνες, το νερό,
τα… ω3 και ω6 λιπαράκαι πολλά ισχυρά αντιοξειδωτικά. Μια από τις πιο διαδεδομένες ευεργετικές ιδιότητες του ακτινιδίου είναι η διουρητική δράση του.Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην διατήρηση της υγείας του εντέρου και στην απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από αυτό. Μια μερίδα ακτινιδίου (76γρ.) παρέχει το 10% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε φυτικές ίνες (3γρ). Επομένως, η συστηματική κατανάλωση του ακτινιδίου, μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας αλλά και του φουσκώματος, όπως ήδη προαναφέραμε, με σκωπτική, πλην απόλυτα δικαιολογημένη διάθεση..
Αυτό το μοναδικό φρούτο είπαμε εκτός όλων των άλλων είναι  μια πολύτιμη φυτική..πηγή ω3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως επίσης και για τον καλύτερο έλεγχο των φλεγμονών στο σώμα. Τα λιπαρά αυτά οξέα, τα βρίσκουμε κυρίως στα μικρά μαύρα σπόρια του ακτινιδίου, γι αυτό το λόγο, και προκειμένου να αποσπάσουμε απ το φρούτο και τα πολύτιμα Ω3 λιπαρα οξέα του, θα πρέπει να μαθουμε να…μασαμε καλα, λιώνοντας με τα δόντια μας…(
όσοι έχουν ακομα, μιλώ για τον Τίμο καιτην παρέα του) τα σποράκια, διαφορετικά θα τ αφήσουμε να χαθούν στην…τουαλέτα..


Η λουτεΐνη είναι ένα ακόμη συστατικό που ξεχωρίζει στο ακτινίδιο. Είναι μια χρωστική ουσία, η οποία προστατεύει την όραση και βοηθά στην καλύτερη υγεία του δέρματος. Το ακτινίδιο κάνει καλό στην επιδερμίδα.

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ένα πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει και χαρίζει ένα υγιές και φωτεινό δέρμα, αποτρέποντας την εμφάνιση τυχόν ανεπιθύμητων παθήσεων Οι πολυφαινόλες είναι φυτικές ουσίες που βρίσκονται κάτω από την φλούδα του φυτού και συμβάλλουν στην άμυνά του απέναντι στις μολύνσεις από παθογόνους παράγοντες. Πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι οι ουσίες αυτές λειτουργούν προστατευτικά και στον άνθρωπο, προάγοντας την καλή κατάσταση της υγείας και παρατείνοντας τον μέσο όρο ζωής. Αναστέλλουν ή περιορίζουν την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος, αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης HDL ενώ ταυτόχρονα ρίχνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης LDL.

Οι πολυφαινόλες μειώνουν την πιθανότητα δημιουργίας θρόμβων, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό τις οξειδωτικές βλάβες στους ιστούς.Επιλέγουμε καρπούς  με ανέπαφη ¨επιδερμίδα¨, χωρίς κηλίδες ή σχιμές. Τα ώριμα ακτινίδια πιέζονται εύκολα και είναι πολύ μαλακά. Έχουν μικρή διάρκεια ζωής και καλύτερα να τα…διατηρούμε  στο ψυγείο.

Προτεινω κάτι για τους τολμηρούς…Σκουπίστε προσεκτικά το ακτινίδιο, μετα …πλύντε το το ίδιο προσεκτικά με αποχλωριωμενο νερό και….φάτε το δαγκωτό με….τα φλούδια του..ιδίως αν γνωρίζετε οτι προέρχεται απο βιολογική καλλιέργεια.Κάντε το σαν να καταναλώνετε κάποιο ..φάρμακο..Η εκπληξή σας θα είναι μεγάλη…

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: