RSS Feed

ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ..Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΘΗΛΥΜΑΝΟΥΣ…ΙΠΠΟΥ.

Posted on

Αποτέλεσμα εικόνας για θηλυμανούς ίππου¨

Η προστατίτιδα προσβάλλει συνήθως νέους και μεσήλικες.Η διάγνωση είναι δύσκολη γιατί τα συμπτώματα διαφέρουν από άνδρα σε άνδρα,όπως για παράδειγμα  πόνος ή κάψιμο στην ούρηση και  ανεπαρκης κένωση της ουροδόχου κύστης .Ο Προστάτης βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη όπου καταλήγουν τα ούρα από τα νεφρά. Η προστα τίτιδα προκαλείται από φλεγμονή του προστάτη, κι εχουμε τέσσαρα γνωστά είδη.Την Οξεία βακτηριδιακή προστατί τιδα που είναι η λιγότερο συχνή μορφή ,αλλά απειλεί τη ζωή του ασθενούς. Ευτυχώς είναι η πιο εύκολη στη διαγνωση και θεραπεία.Αυτοί που την έτυχαν, έχουν ΡίγοςΠυρετό.Πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης και στην περιοχή των γεννητι κών  οργάνων. Συχνουρία και επίταση για ούρηση, συνήθως τη νύκτα.Πόνο και κάψιμο κατά την ούρηση.Η ανάλυση ούρων δείχνει ουρολοίμωξη με την παρουσία λευκών αιμοσφαιρίων στα ούρα και βακτηριδίων στην καλλιέργεια τους. Τα αντιβιοτικά μονόδρομος.

 

5ac6e-shoes-from-kobi-levi-17

 

Τη  χρόνια βακτηριδιακή προστατίτιδα είναι επίσης σχετικά σπάνια μορφή. Οφείλεται στην εγκατάσταση βακτηριδίων σε δυσπρόσιτο σημείο του προστάτη. Άνδρες με χρόνια βακτηρι διακή προστατίτιδα παρουσιάζουν ουρολοιμώξεις που ενώ φαίνεται ότι φεύγουν, στη συνέχεια επανέρχονται με τα ίδια βακτηρίδια. Η αντιμετώπιση βασίζεται στη χορήγηση αντιβιοτικών για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο τα αντιβιοτικά δεν είναι πάντοτε σε θέση να γιατρεύουν την εν λόγω μορφή προστατίτιδας.

 

 

Σχετική εικόνα

 

Το Χρόνιο σύνδρομο πόνου στην κοιλιά και τη Χρόνια απλή μη βακτηριδιακή προστατίτιδα.Η χρόνια προστατίτιδα είναι η συχνότερη μορφή και συνάμα αυτή που μέχρι σήμερα παραμένει  η λιγότερο κατανοητή. Η αιτιολογία της δεν είναι γνωστή και δεν υπάρχει μια θεραπεία που να είναι αποτε λεσματική για  όλες τις περιπτώσεις. Μπορεί να εκδηλωθεί σε άνδρες όλων των ηλικιών. Τα συμπτώματα της φεύγουν και μετά επιστρέφουν χωρίς προειδοποίηση. Οι άνδρες που πάσχουν απ αυτή τη μορφή προστατίτιδας, έχουν πόνο στα γεννητικά τους όργανα, αλλά και στην περιοχή της κύστης. Πόνο κατά την ούρηση , που μπορεί να οφείλεται σε φλεγ μονή και μη. Οταν έχουμε φλεγμονή τα ούρα, στο σπέρμα και το προστατικό υγρό βρίσκουμε λευκά αιμοσφαίρια. Ωστόσο δεν βρίσκουμε βακτηρίδια. Οταν δεν υπάρχει φλεγμονώδες υπόστρωμα οι αναλύσεις δεν δείχνουν τίποτα.Η Ασυμπτωματική φλεγμονώδης προστατίτιδα δεν έχει ενοχλήσεις αλλά παρουσιάζει στο σπερματικό και προστατικό υγρό λευκά αιμοσφαίρια.Αυτός ο τύπος ανακαλύπτεται σε άνδρες στους οποίους γίνεται έλεγχος για λόγους στειρότητας ή καρκίνου του προστάτη. Η διάγνωση τώρα της απλής προστατίτιδας βασίζεται στο ιστορικό, στην κλινική εξέταση και στις συμπληρωματικές εξετάσεις ούρων και αίματος.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Η δακτυλική εξέταση του προστάτη

 

 

Η δακτυλική εξέταση του προστάτη ( σημαντικότατη εξέταση, που βασίζεται στην εμπειρία του γιατρού..)  επιτρέπει στον έμπειρο είπαμε  γιατρό, να καταλάβει εάν αυτός έχει μεγαλώσει ,τη μορφολογία του  ( προστατης ¨λιθόστρωτο¨) ή εάν η ψηλάφηση του προκαλεί πόνο. Η εξέταση των ούρων στο μικροσκόπιο  δείχνει εάν υπάρχουν ή όχι βακτηριδια. Η καλλιέργεια τους, επιτρέπει την αναγνώριση του τύπου τους, όπως επίσης και την ευαισθησία τους σε διάφορα αντιβιοτικά τα οποία είναι η βάση της θεραπείας για τις βακτηριδιακές μορφές προστατίτιδας.  Η οξεία προστατίτιδα δυνατόν να οδηγήσει σε εισαγωγή σε νοσοκομείο λόγω ανάγκης χορήγησης ενδοφλέβιων υγρών και αντιβιοτικών. Μετά από την αρχική αντιβιοτική θεραπεία , πιθανόν να χρειάζεται χορήγηση αντιβίωσης για 2 έως 4 εβδομάδες.Η χρόνια βακτηριδιακή προστατίτιδα τώρα,απαιτεί θεραπεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο γιατρός πιθανόν να συστήσει τη λήψη χαμηλής δόσης αντιβίωσης για περίοδο 6 μηνών, με στόχο την πρόληψη των υποτροπών της μόλυνσης. Σε περιπτώσεις που υπάρχει δυσκολία για το άδειασμα της ουροδόχου κύστης, ο γιατρός μπορεί να συστήσει φάρμακα ή χειρουργική αγωγή για να διορθωθεί η αποφρακτική δυσκολία.

 

 

Στη μη βακτηριδιακή προστατίτιδα, τα αντι-μικροβιακά φάρμακα δεν βοηθούν. Σε ορισμένους ασθενείς μπορούν να βοηθούν τα ζεστά μπάνια ή οι αλλαγές στη διατροφή. Σε άλλους ο γιατρός μπορεί να χορηγήσει  φάρμακα της κατηγορίας των α αναστολέων,για να χαλαρώνει ο μυϊκός ιστός του προστάτη και της ουροδόχου κύστης. Στις περιπτώσεις ασυμπτωματικής φλεγμονώδους προστατίτιδας δεν χρειάζεται θεραπεία. Ατυχώς η προστατίτιδα είναι μια δύσκολη υπόθεση και στη διαγνωση και στην αντιμετώπιση Προκαλεί πόνο, προβλήματα ούρησης, και γενικά κούρασης και.. κατάθλιψης. Χρειάζεται διερεύνηση και τεκμηρίωση της διάγνωσης,από ουρολόγο με εμπειρία  Η  θεραπεια από δύσκολη έως αδύνατη.Γι αυτό προσέχουμε.Κι οι επιπόλαιες σχέσεις, σχεδόν πάντα, οδηγούν σε απρόβλεπτους κινδύνους Οι προστατίτιδες είναι, αν όχι η σοβαρότερη, απ τις πλέον σοβαρές, με δυσκολία στη θεραπεία, και κατα στροφή της ποιότητας ζωής του ατυχούς, πλήν ανεγκε φάλου ¨θηλυμανούς ίππου¨ ( όπως έλεγε ένας παλιός Δάσκαλος της ιατρικής,χαρακτηρίζοντας τους εκ των ανδρών μή δυναμένους αντιστέκεσθε εις τας της πονηρίας προκλήσεις) .Καληνύχτα σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για θηλυμανούς ίππου¨

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Reblogged this on Kosmaser's Weblog and commented:

    Προστατιτιδα δεν παθαινουμε απο…συμπτωση, αλλά απο ανοησία μας..Κάθε υπερβολή βλάπτει, αλλά εκείνη που αφορά τις γενετήσιες συνήθειές μας, μας καταστρέφει την όποια ποιότητα ζωής διεκδικούμε…

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: