RSS Feed

Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ..ΚΙ Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΗΣ..

Posted on

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

Το θερμόμετρο στη Βούλα έδειχνε 4 βαθμούς.. Το να κάθεσαι στη βεράντα, ένδεκα η ώρα το βράδυ, είναι μαζοχισμός για τους πολλούς, αλλά καθαρή απόλαυση για την παρέα μας..Η κουβέντα για τη φίλη χώρα της οποίας ο αρχηγός, ερωτεύτηκε μιαν ηθοποιό και βάλθηκαν όλοι να τον σταυρώσουν,σάμπως τα ίδια δεν έκανε κι ο προηγούμενος, κι ο προ-προηγούμενος,κι ο δικός μας ο χαρισματικός και τόσοι άλλοι. Προσωπικά γνωρίζω και σέβομαι έναν δικό μας,εν ζωή,υπερήλικα  πολιτικό, που κατηγορήθηκε για πολλά, όχι όμως για τσιλιμπουρδίσματα. Ας είναι, μέχρις εδώ ο πρόλογος…Γιατί εντέλει μάς αρέσει το σεξ, βρέ Αλεξ;

Η επίσημα αποδεκτή επιστημονική απάντηση, παλληκάρια μου, σ αυτό το θεμελιώδες ερώτημα είναι ότι μόνο μέσω του σεξ έχουμε τη δυνατότητα να αναπαράγουμε μέρος του εαυτού μας και συνεπώς να εξασφαλίζουμε την επιβίωση του είδους μας στον χρόνο. Μια απάντηση τόσο εύλογη και προφανής, που στους μη ειδικούς επιστήμονες ακούγεται ως αφόρητα  ανεπαρκής κοινοτοπία, ή και ως αστεϊσμος,είναι η μόνη αλήθεια.Ολα τ άλλα που ακούγονται καθημερινά, είναι ανοησίες για ανοήτους ανθρώπους.

Μάλιστα, για τους πιο ευαίσθητους σε υπερφυσικές ερμηνείες,μια τόσο ..απλοϊκή εξήγηση της ανθρώπινης ανάγκης για αναπαραγωγή ,θα πρέπει να ακούγεται ως ύβρις: στερεί από κάθε τελικό σκοπό ή εντελέχεια τη ζωή του ίδιου του ανθρώπου-δημιουργήματος αλλά και τη σκοπιμότητα ύπαρξης ενός Υπέρτατου και Πάνσοφου Δημιουργού.Δυστυχώς όμως για τους αφελείς εραστές των υπερφυσικών ερμηνειών, όλα ανεξαιρέτως τα διαθέσιμα μέχρι σήμερα επιστημονικά δεδομένα (και είναι πάρα πολλά) δεν αφήνουν κανένα περιθώριογια οποιαδήποτε ανθρωποκεντρική ή υπερφυσική εξήγηση των βιολογικών φαινομένων.

Αντίθετα, η μοναδική σκοπιμότητα ύπαρξης δύο διαφορετικών φύλωνστα ανώτερα ζώα (του ανθρώπου συμπεριλαμβανομένου),είναι ότι εξασφαλίζει την αναπαραγωγή.Η ύπαρξη δύο διαφορετικών φύλων συνεπάγεται βέβαια δύο διαφορετικές και, ταυτόχρονα, συμπληρωματικές αναπαραγωγικές στρατηγικές, η κοινή δράση των οποίων αποτελεί την προϋπόθεση για την αναπαραγωγή της συγκεκριμένης μορφής ζωής.Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους(αλλά ισχύει και για πολλά άλλα θηλαστικά),τα μέλη του κάθε φύλου επενδύουν διαφορετικά στην αναπαραγωγή. Αυτή δεν είναι παρά η καθαρά ουμανιστική πλευρά του..προβλήματος.

Αν προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε λίγο, θα δούμε και την άλλη πλευρά, που αφορά τους λίγους, αυτούς, που έχουν γνωση του γλυκού δηλητηριου του κόσμου,που παρασύρει τους άμυαλους στην καταστροφή της ανόητηςδιελκυστίνδας ηδονής οδύνης…Η αμυγδαλή, φίλοι μου, ή αν θέλετε ο αμυγδαλοειδης πυρήνας,είναι μια μικρή εγκεφαλική δομή που βρίσκεταιστα βάθη του κροταφικού λοβού.Πρόκειται για μια Ομάδα Από Εγκεφαλικούς Πυρήνες, Που Συνδέονται Στενά Με Τον Υποθάλαμο, Τον Ιππόκαμπο Και Τον Θάλαμο, Και Από Κοινού Σχηματίζουν Το Μεταιχμιακό Σύστημα Του Εγκεφάλου.Η αμυγδαλή ,παίζει αποφασιστικό ρόλο στη γέννηση διάφορων συγκινησιακών ¨απαντήσεων¨ του εγκεφάλου (Άγχος, Φόβος, Σεξουαλική Επιθυμία κ.ά.).Η Αμυγδαλή Των Ανδρών Είναι, Κατά Κανόνα,Μεγαλύτερη Από Αυτή Των Γυναικών,Η Πλευρά Της Που Βρίσκεται Στο Δεξιό ΗμισφαίριοΤου Εγκεφάλου Τείνει Να Ενεργοποιείται ΠερισσότεροΚαι Ταχύτερα Απ’ Ό,Τι Αυτή Που Βρίσκεται Στο Αριστερό Ημισφαίριο.Ολες αυτές οι μικρές αλλά σημαντικές ανατομικές διαφοροποιήσεις μεταφράζονται σε διαφορές στις εκδηλώσεις της.. σεξουαλικής συμπεριφοράς των δύο φύλων. Γεγονός που με τη σειρά του διαφωτίζει μια σειρά από προηγούμενες ιατρικές παρατηρήσεις σχετικά με τη δυσλειτουργία ή τη χειρουργική αφαίρεση της αμυγδαλής.

Ετσι, όταν οι γιατροί αναγκάζονταν, για θεραπευτικούς σκοπούς, να αφαιρέσουν χειρουργικά κάποια τμήματα του κροταφικού λοβού ασθενών, που έπασχαν από πολύ σοβαρές μορφές επιληψίας ή είχαν κάποιο όγκο, συχνά διαπίστωναν ότι οι ασθενείς ,μετά την κροταφική λοβοτομή, εκδήλωναν περίεργες συμπεριφορές: απάθεια, μείωση της οπτικής αντίληψης, υπερφαγία, μείωση του φόβου και σαφή αύξηση της σεξουαλικής παρορμητικότητας. Αυτές τις δραματικές νευροψυχολογικές αλλαγές στη συμπεριφορά των χειρουργημένων ασθενών οι ειδικοί τις περιγράφουν ως ¨σύνδρομο Kluver-Bucy¨.

Αποτέλεσμα εικόνας για σύνδρομο Kluver-Bucy

Δεν θάχε νόημα να αναφερθούμε σ αυτό το σύνδρομο που έχει σχέση με το παραισθησιογόνο μεσκάλ κι ο,τι αυτό προκαλεί,αλλά να  πούμε πως αν ο συνάνθρωπος κατορθωσει να ξεφύγει απ τη καθημερινη ρουτίνα της επιβίωσης, που του υπαγορεύει τακτικές απάνθρωπες και καταπιεστικές, μπορεί να φτάσει σε μεγάλα υψη αντιληπτικότητας του πραγματικού νοήματος της ζωής μας εδώ στη γή,που δεν είναι προφανώς η αναπαραγωγή, κι ούτε το αναγκαίο software αυτής το σεξ..Κουράροντας αρκετούς χειρουργημένους στην αμυγδαλή, έμαθα πως  μόλις ο άνθρωπος απαλλαγεί απ την ανάγκη του σεξ,ηρεμεί και στρέφεται προς άλλου είδους αναζητησεις,λες και ποτέ στη ζωή του δεν υπήρξε μια λειτουργίασαν την αναπαραγωγική…Θα την χαρακτήριζα…λύτρωση, αν δεν κινδύνευα να παρεξηγηθώ..Ομως αρκετά για την δηλητηριασμένη αυτή καραμέλλα,

που αποτελεί αιτία να καταστρέφονται μεγάλοι

( αλλά και μικροί ) άνδρες.Καληνύχτα σας..

ΝΟΤΙΑ ΥΨΙΠΕΔΑ

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: