RSS Feed

ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΠΛΗΝ ΑΝΟΗΤΟΣ..ΑΛΤΡΟΥΪΣΤΗΣ ΠΛΗΝ ΑΦΕΛΗΣ..ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΣ..Ο ΣΑΚΗΣ.

Posted on

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 

 

Ολοι της (λεγομένης), τρίτης ηλικίας.Ενας ξεχώριζε, είχε βαθιά φωνή βαρύτονου, και θα μπορούσε κάλλιστα να τραγουδούσε όπερα.Με την επιβλητική φωνή του μιλούσε περί αθεϊσμου,ειρωνικά.Δεν του έλειπε η εγκυκλοπαιδική κατάρτιση, και η ευστροφία. Οι κουβέντες του ,στρωτές και αιτιολογημένες,επετίθετο με σφοδρότητα σε παλαιούς και σύγχρονους αγίους της Εκκλησίας,χαρακτηρίζοντάς τους αγύρτες,άσχετους, παρανοϊκούς και πολλά άλλα.Το πρόσωπο του είχε γίνει κατακόκκινο, και τα μάτια τουπέταγαν φωτιές ανικανοποίητης οργής.Τον ρώτησα αν τούχε κάνει κανένα κακό ο Θεός,ή οι άγιοι.Το θεωρησε ειρωνικό σχόλιο,και,με απαξιωτικό ύφος, με ρώτησε αν ανήκω στον ¨εσμό¨των πιστών Χριστιανών.Αγνοησα τηνπαρατηρηση του και τον ξαναρώτησα αν φοβάται τον θάνατο.Η απάντηση του κοφτή, λίγο ειρωνική, γεματη  απο το θράσος που χαρίζει η διαφορετικότητα.

 

 

 

 

Δεν φοβάμαι τίποτα.Οταν πεθάνω, που θα πεθάνω σύντομα,δε θελω κηδεία. Να με πετάξουν απλά στον τάφο.Διέκρινα έναν βαθύτατο πόνο, και μια ακόμα βαθύτερη απογοητευση για τη ζωή του.Ο Σακης μ όλο το υπαρξιακό κενό του φαντάζει στα μάτια των ¨κοινωνικών του εταιρων¨ σοφός, αν και αμόρφωτος.Επιστημονας,αν και κουφιοκέφαλος.Θα πρέπει να εξαιρεσουμε τον άνθρωπο που έχει πόθο να πιστέψει, μα δεν μπορεί,μ όλο που κατά βάθος πάντα η αιτία της απιστίας είναι η υπερηφάνεια, που κρύβεται τόσο επιτήδεια μέσα στην ψυχή, που δεν μπορεί να την καταλάβει.Τελείως ¨ξεκάρφωτα¨ τους είπα για το Ευαγγέλιο της Μεγάλης Σαρακοστής, που μιλά για  κείνον τον πατέρα, που είχε άρρωστο το παιδί του,και παρεκάλεσε τον Χριστό να το γιατρέψει. Και Κείνος του είπε πως Αν μπορεί να πιστέψει, όλα είναι δυνατά σε κείνον που πιστεύει.Ο πατέρας του παιδιού φώναξε με δάκρυα  Πιστεύω, Κύριε. Βοήθει μου τη απιστία. Ο Σακης δεν είχε καμμιά σχέση με τον πατέρα της ιστορίας.

 

 

 

 

Δεν είχε κλάψει ποτέ, μήτε αισθανθήκανε καμμιά πίκρα για την απιστία του, μήτε ενοιωσε πως εχει γι’ αυτό καμμιά ευθύνη, κανένα φταίξιμο. Όλο το φταίξιμο ηταν του Θεού, που δεν φανερώνεται μπροστά του να του πει: Αναλύσε Με Μέ Τη Χημεία Σου, Κομματιάσε Με Μέ Το Μαχαίρι Της Ανατομίας Σου, Ζυγίσε Με, Μέτρησε με, Ικανοποιήσε Τις Άπιστες Αισθήσεις Σου. Ο Σακης ανήκει στην κατηγορία  των ¨αυτοεπικαλουμένων άπιστων¨, που φουσκωμένοι από τον αέρα της ανόητης υπερηφάνειας, επιδεικνύουν μιαν επιφανειακή εξυπνάδα ,κι’ από την πονηρή ευστροφία του μυαλού τους, δεν είναι σε θέση να δουνε πόσο ανόητοι και στενόψυχοι φαίνονται σ εκείνους που πιστεύουνε συνειδητά. Κι’ από την ανοησία του, κορδώνεται, και μιλά απαξιωτικά για εκείνους που είναι σε θέση να νοιώσουνε τη βαθύτερη σύσταση του κόσμου, ενώ αυτός, είναι τυφλός και κουφός, και θαρρεί πως τα’ ακούει όλα και πως τα βλέπει όλα. Η απιστία υπήρχε πάντα. Μα σήμερα, με την ματαιοδοξία που μας τρώει, την επιδείχνουμε, σαν να μας δίνει τη μεγαλύτερη αξία, μια κι έτσι εμείς…ξεχωρίζουμε απ τους άλλους ,τον λαουτζίκο, που πιστεύει σε δηθεν ανοησιες. Όποιος έχει πίστη στον Θεό Λογαριάζεται για “βλαμμένος” από τον Σακη και τον πολύν κόσμο, μάλιστα από τον κόσμο που ξέρει να τα καταφέρνει στη ζωή, να πετυχαίνει, να βγάζει λεφτά, να καλοπερνά, να μη δίνει πεντάρα για τίποτα, κατά το ρητό που λέγει: Φάγωμεν και πίωμεν, αύριον γαρ αποθνήσκομεν. Ενώ εκείνον που καυχιέται πως δεν πιστεύει σε τίποτα Τον έχει ο κόσμος σε μεγάλη υπόληψη και σεβασμό, μάλιστα όσο περισσότερο άπιστος λέγει πως είναι, τόσο περισσότερη είναι η εκτίμηση και ο σεβασμός που φανερώνει ο έξυπνος και σοβαρός κόσμος, στο πρόσωπό του. Ενας τέτοιος άνθρωπος, λέει, εδω είναι η Κόλαση κι’ ο Παράδεισος. Η ζωή είναι για να την χαίρωνται οι έξυπνοι. Λέει λοιπόν ο κάθε έξυπνος, σαν τον Σακη  Να κάθεσαι, άνθρωπος που τάχει ¨τετρακόσια¨ και να χάνεις τον καιρό σου με χαζομάρες, σαν τις γρηές, με  κόλαση και παράδεισο. Στην εποχή μας, που η επιστήμη στέλνει ανθρώπους στο διαστημα, κι αποκω-δικοποιεί το γονιδίωμα.Όλοι οι άπιστοι, κι είμαι σίγουρος κι ο Σακης, λένε πως αν βλέπανε ένα θαύμα, θα πιστεύανε. 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Μα η πίστη δεν έρχεται με τη βία,άσε που και θαύμα να βλέπανε, πάλι θα δυσπιστούσαν, αποδίδοντάς το στην τύχη ή στην επιστήμη αλλά με τη συγκατάθεση της ψυχής. Είπαμε η υπερηφάνεια δεν αφήνει τον απιστο να πιστέψει, για να μη φανεί ευκολόπιστος και περιφρονηθεί απ τους όμοιούς του. Ο Σακης, αρκετά ήρεμος είπε κοιτάζοντας πέρα μακρυά.Δεν διαφωνώ μ όλα αυτά, αλλά μ αφήνουν αδιάφορο, όπως και κάθε κήρυγμα σχετικό. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική απ όσα μας είπες.

 

 

Χαιρέτησα κι έφυγα, σκεπτόμενος πως ισως δεν  έκανα μια τρύπα στο νερό . Είμαι σίγουρος πως κάποιον σπόρο αμφιβολίας, μπορεί να αφησα στην ψυχούλα του αφελούς, συμπαθητικού, πολύξερου, κατηρτισμένου, κοινωνικά δικτυωμένου και αγαπητού Σακη. Ο καιρός θα δείξει. Χαίρετε

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: