RSS Feed

Ο ΙΣΙΔΩΡΟΣ..Η ΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΤΟ.. TAMIFLU

Posted on

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

Ο Ισίδωρος Τ. είναι ένας καλός μηχανικός, και πολυπράγμων. Ασχολείται με όλα, και το κυριώτερο,  μπορεί και δίνει λύσεις σε περίπλοκα, όσο και  απλά προβλήματα.. Ξαφνικά άρχισε να έχει δέκατα. Πολλές μέρες. Η Δάφνη, εξαίρετη G.P. δεν εχασε χρόνο με χρονοβόρες εξετάσεις. Του χορήγησε αμέσως αντιιικό,  και του απαγόρευσε τις μετακινήσεις.Το αποτέλεσμα;  Ο Ισίδωρος ανένηψε σε μερικές ημέρες,  και τώρα ατενίζει το γαλάζιο της θάλασσας απ το μπαλκόνι του, ξέροντας πως η αστραπιαία ενέργεια της Δάφνης, (αλλά και η δική του δεκτικότητα), τον έσωσαν απο επικίνδυνες επαφές με Νοσοκομεία και μολυσματικούς παράγοντες, ( τους αποκαλούν¨ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις¨) των οποίων αγνοούμε, εν πολλοίς, και την μορφολογία, την ύπαρξη, τον αριθμό, την δυναμικότητα και τον τρόπο εξόντωσης ( αν υπάρχει).

 

 

 

 

Οι μολυσματικές ασθένειες (λοιμώξεις)  προκαλούνται από μικρόβια  (ιούς, βακτηρίδια, μύκητες, παράσιτα και άλλα ). και είναι πράγματι αστείο, γιατί συμβιώνουμε υποχρεωτικά,  μ όλες αυτές τις , ας πούμε, μικροσκοπικές οντότητες για χρόνια πολλά, χωρίς προβλήματα.Ας μην αστειευόμαστε ομως, είμαστε ευάλωτοι σε μολυσματικούς παράγοντες  κυριολεκτικά μπαλλαντέρ,που έχουν τη δυνατότητα να μεταβάλλονται και να μεταπηδούν  από το ένα είδος στο άλλο.

 

 

            

Μπορεί να μεταδίδονται με διάφορους τρόπους από άνθρωπο σε άνθρωπο,  από μολυσμένα ζώα, μολυσμένο φαγητο ή νερο,  από κουνούπια,  ή απορρίμματα ζώων,από εισπνοή μολυσμένου αέρα. Και να που.Πριν 50 χρόνια,  ανακαλυψαμε τα αντιβιοτικά, και ενθουσιαστηκαμε ,μια και ελπίζαμε πως   δεν θα πέθαιναν πλέον άνθρωποι από μολύνσεις.  Όμως τα μικρόβια , είχαν υπομονή και αντοχές.Μας περίμεναν να χαλαρώσουμε  και να αρχίσουμε τις ανοησίες,  μη προσέχοντας τίποτα.. Ετσι σε λίγα χρόνια,έδειξαν  τις τρομερές ικανότητες που έχουν  να προσαρμόζονται, να επιβιώνουν, να μεταλλάσσονται και να απειλούν θανάσιμα το ανόητο ειδος μας.

 

 

Τα βακτηρίδια είναι μικροοργανισμοί  που αποτελούνται από μόνο ένα κύτταρο. Μπορούν να αναπτύσσονται στο περιβάλλον, σε επιφάνειες και  δεν χρειάζονται συμπαράσταση, ή βοήθεια για να επιβιώσουν. Εννοείται οτι..δεν είναι όλα τα βακτηρίδια επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Το αντίθετο ένα πλήθος απ αυτά ( τα φιλικά)  είναι σημαντικότατα στη σύνθεση των βιταμινών..Προς το παρόν θα ασχοληθούμε με τα παθογόνα μονο, που  όταν εισβάλουν στον οργανισμό μας, μεταξύ των άλλων παράγουν τοξίνες, που βλάπτουν κύτταρα και όργανα του σώματος μας.Απο την άλλη οι ιοί, που θα μπορούσαμε να προσομοιάσουμε  με μικρές κάψουλες Που Περιεχουν Γενετικο Υλικο, DNA ή RNA. έχουν πολύ πιο μικρό μέγεθος από τα βακτηρίδια, Δεν Μπορούν Να Επιβιώνουν μόνοι τους. Χρειάζονται άλλους ζωντανούς οργανισμούς,όπως  άνθρωπους, ζώα ή φυτά.

 

 

 

Όταν οι ιοί εισβάλουν στον ανθρώπινο οργανισμό ,φέρονται εντελώς διαφορετικά απ ότι τα βακτηρίδια..Καταλαμβάνουν τους βασικούς μηχανισμούς λειτουργίας των κυττάρων, και τους τροποποιούν, με αποτέλεσμα τα ¨μολυσμένα¨ κύτταρανα ανα-παράγουν μαζικά ..ιούς. Ένας άλλος τρόπος δράσης ,ορισμένων ιών, είναι η ενσωμάτωση του δικού τους γενετικού υλικού στο γενετικό υλικό DNA των κυττάρων που έχουν μολύνειΣε ασθενείς με ιογενείς μολύνσεις, χορηγούνται αντιβιοτικά που είναι δραστικά κατά των βακτηριδίων,

 

 

 

μόνο στις περιπτώσεις επιμολύνσεων από βακτηρίδια.Η χορήγηση αντιβιοτικών σε ιογενείς λοιμώξεις μπορεί να είναι επικίνδυνη για διάφορους λόγους. Πολλά αντιβιοτικά έχουν σοβαρές παρενέργειες και έτσι ένας ασθενής με ιογενή λοίμωξη μπορεί να υποστεί επιπλοκές από φάρμακα που στην ουσία δεν χρειαζόταν.Επίσης η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων που γίνονται ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Η ανθεκτικότητα των βακτηριδίων είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα και αιτία πολλών θανάτων.Δυστυχώς η λανθασμένη χορήγηση αντιβιοτικών σε ασθενείς που δεν τα χρειάζονται λόγω του ότι έχουν ιογενή και όχιβακτηριδιακή μόλυνση, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.Κλασικό παράδειγμα είναι οι ωτίτιδες. Οκτω στις δέκα.. είναι ιογενείς και δεν χρειάζονται αντιβιοτικά, που δυστυχώς τους  χορηγούνται.Τα αντι-ιικά φάρμακα σίγουρα δεν κάνουν τίποτα στα βακτηρίδια και άλλους μικροοργανισμούς. Υπάρχουν τωρα, αντι-ιικά φάρμακα για τον ιο της γρίπης, το κυτταρομεγαλοϊο (CMV), τον ιο του έρπητα, της γρίπης των πουλερικών H5N1, και του ιού HIV.Οι μολύνσεις, όπως και να το κάνουμε,αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτων παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι περίπου το ένα τρίτο των θανάτων που συμβαίνουν παγκοσμίως οφείλονται σε λοιμώξεις γενικώς, αριθμό που με τα χρόνια αυξάνεται γεωμετρικά.

 

Τα ευχολόγια σε ημερήσια διάταξη, ομως κανείς δεν σκέπτεται πριν ξεκινήσει τις ανοησίες, με την καθημερινότητα του..Αφού μέσα απ αυτήν προκύπτουν όλα τα προβλήματα..Ας πούμε είναι κοινός τόπος το πλύσιμο των χεριών..

6 στους 10 δεν τα πλένουν. Φωνάζουν οι λοιμωξιολόγοι να μην φέρνουμε τα χέρια μας στο πρόσωπό μας, ιδίως στο βλενογόνο της μύτης ή τα μάτια μας..Εννεα στους δέκα σκαλίζουν τη μύτη τουςμε τα δάχτυλα…Τρίβουν τα μάτια τους με τα χέρια τους..Τρώνε τα νύχια τους,

κι ύστερα παραπονούνται γιατί κόλλησαν μικρόβια.Δεν τρίβουμε τα μάτια μας, κι ας μας ¨πεθαίνουν¨.Τα πλένουμε με νερό και πράσινο σαπούνι ,καλά και πολλές φορές τη μέρα. Το ίδιο και τα χέρια μας με πράσινο σαπούνι που δεν σκοτώνει τα μικρόβια απλά τα παρασύρει στο νιπτήρα.Οχι αντιβακτηριδιακά σαπούνια, που δεν κάνουν τίποτα περισσότερο απο το να καθησυχάζουν τον κακό μας λογισμό. Τα χέρια τα πλένουμε τουλάχιστον για 60 δευτερόλεπτα.Μάθετε οταν τα πλένετε να λέτε ταυτόχρονα ένα. αγαπημένο σας τραγουδάκι.Μην βιάζεστε, συνήθως λίγ ο νερό και πράσινο σαπούνι, αρκεί για να μας γλυτώσει απο φασαρίες διαμετρικά αντίθετεςαπ τον λίγο χρόνο που θα μας παρει το πλύσιμο των χεριών.Στη συνέχεια  χαρτι κουζινας μην χρησιμοποιείτε πετσέτες μπανιου,και περαστικα σας..

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: