RSS Feed

Ο ΠΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΤΡΙΔΥΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΘΕΝΩΤΙΚΟΣ..

Posted on

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

Φίλε μου..είμαι σίγουρος οτι τόχεις….ψάξει το θέμα

( εύχομαι όχι μόνο στο διαδίκτυο..)

Ετσι λοιπόν, ήδη θα γνωρίζεις πως ( αν όντως η φίλη σου έχει τη συγκεκριμμένη πάθηση)  είναι απ αυτές που τράβηξαν τον.. πρώτο αριθμό, υπό την αρνητική του έννοια..

Ομως αυτό δεν ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή.

Αν λοιπόν όντως έχουμε μια τέτοια νευραλγία τότε , θεωρητικά πάντα, χρειάζεται ψυχιατρική αγωγή. Φοβάμαι πως δεν μπορώ να σου συστήσω πρόσωπα. Είναι δικό σου θέμα η επιλογή του γιατρού.

Τώρα για την ιστορία δύο λόγια…Το τρίδυμο είναι ένα νεύρο, που έχει τη ρίζα του στην κατώτερη μοίρα του εγκεφάλου … περνα απ το ωοειδές τρίμμα ,στη βάση του κρανίου,πιάνει όλη τη παρειά, εκεί που είναι το σαγόνι.
Προσβάλει
όλες τις ηλικίες, αλλά, πιο τακτικά τους μεσήλικες και πάνω. Πιθανές αιτίες είναι λοιμώξεις, τραύματα, κάποιες μορφές επιληψίας και…η Πολλαπλή Σκλήρυνση ( σωστά αυτή που κακώς λέμε..Κατά Πλάκας).

001ae-ponodontos-lebanta


Ο πόνος που ¨δίνει¨ το τριδύμο είναι αιφνιδιαστικος, διαξιφιστικος

( νοιώθεις να σε διαπερνάν καρφιά).

Δυστυχώς..φοβερος σε ένταση, επαναλαμβανόμενος περιοδικά (μπορεί και  σταθερος) , ¨στοχεύει¨  ένα συγκεκριμένο σημείο,σ ένα.. απότομο κούνημα του σιαγονιου ή στην εναλλαγή ζεστού -κρύου.
9 στις 10 περιπτώσεις πάνε στον …οδοντίατρο .

Απ αυτές οι.. επτά  έχουν λάθος διάγνωση, περιττές θεραπείες ( αλλάγή παλαιών …μαύρων σφραγισματων, απονευρώσεις ..μέχρι να ¨μπει¨ η σωστή διάγνωση.)
Κατόπιν, αρχίζει ο ¨χορός¨
των… αντιεπιληπτικών, τα οποία προσωρινά καταστέλλουν τον πόνο, που συνήθως..επανέρχεται το ίδιο ξαφνικός και οξύς.

Αν τόχεις ¨βασανίσει¨το θέμα θα ξέρεις πως.. ο μηχανισμός του πόνου στη νευραλγία του τριδύμου.. είναι ένα υποσυνείδητο νευρωνικό αντανακλαστικό τόξο.. εντός του εγκεφάλου, που κάτω από ορισμένους ερεθισμούς, απτικούς, οπτικούς, οσφρητικούς, θερμαντικούς, μηχανικούς κλπ, ενεργοποιείται και πυροδοτεί. ..αυτό που λέμε άλγος..Κι εδώ γενεσιουργό αιτία έχουμε τις πανταχού παρούσες προσταγλανδίνες, και μια και ξέρουμε πλέον πως το ιχθυέλαιο αναστέλλει μερικώς την δημιουργία τους, η λήψη του ίσως μπορεί να βοηθήσει.

Παράλληλα, μια και στην¨ορχήστρα¨αυτή του πόνου, πρώτο βιολί είναι η κατάθλιψη ( κρυφή ή φανερή) το ¨Δώρο του Θεού¨ που είναι το St John Wort, ή όπως το λέμε εμείς Βαλσαμόχορτο … διαβασε σχετικάhttps://kosmaser.wordpress.com/tag/%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%B8%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CF%83%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD/

 θα βοηθούσε στην…αποσυμπίεση του συναισθηματικού κόσμου της κοπέλας σου ( Δηλαδή είσθε παντρεμένοι, αρραβωνιασμένοι, ή…)

Παντως διερεύνησε αν η όλη …ιστορία δεν προκύπτει απο κάποιο άγχος της για το….Μέλλον σας. Φιλικά Κ.Σ.

Αυτά εγραψα στον άγνωστο φίλο πριν επτα μηνες.Και να που σημερα είχα μιαν απάντησή του, με ευχαριστηρια.Μετα από επτά μηνες , ας πούμε θεραπείας, που δεν είναι γιατί το βαλσαμόχορτο δεν είναι φάρμακο-φαρμάκι, αλλά όπως έχουμε πει ένα ¨δώρο του Θεού¨όπως άλλωστε τα περισσοτερα πράγματα στον πλανητη μας..Η φίλη του ευχαριστεί γιατι δεν υποφέρει πλέον όπως πρώτα..Φυσικά εχουν επισημοποιήσει τις σχέσεις τους και θα παντρευτούνε το Φθινόπωρο.Εννοειται πως κι αυτό έπαιξε το ρολο του, μια κι ησύχασε το ¨φτωχό¨ το κορίτσι..Χαιρετε

 

 

 Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: