RSS Feed

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ…ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ.

Posted on

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για έμφραγμα

 

 

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

Τελικά φαινεται πως..πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από έμφραγμα, αν και θα μπορούσαν να είχαν ζήσει. Ένα λάθος που ακούγεται συχνά: Το έμφραγμα και η ανακοπή καρδιάς είναι το ίδιο Η Ανακοπή Καρδιάς είναι η βασική αιτία θανάτου, και σε αυτή οδηγούν όλες οι ασθένειες. Το έμφραγμα συμβαίνει όταν η στεφανιαία αρτηρία, θρομβουται, σα να λέμε φράζει…βουλώνει… Οι θρόμβοι ,συνηθως προέρχονται από το αρτηριακό τοίχωμα ,όταν καταρρέει..η αθηρωματική πλάκα που το καλύπτει.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 

Το τμήμα του μυοκαρδίου, που προηγουμένως τροφοδοτούταν με αίμα ,από την φραγμένη αρτηρία, συνήθως…νεκρούται.. πεθαίνει. Αν Όμως Ο Θρόμβος Διαλυθεί, ή μια μεγάλη αρτηρία αντισταθμίσει την έλλειψη οξυγόνου, οι συνέπειες του εμφράγματος είναι ήπιες Εναγώνιο το ερώτημα..Για ποιο λόγο σήμερα, τη στιγμή που υπάρχουν τόσο καλά φάρμακα κατά του εμφράγματος, πεθαίνουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι από εμφράγματαΕιμαστε όμηροι της εξέλιξης, φιλοι μου. Στο παρελθόν, ( χιλιαδες χρονια πριν) όταν ο άνθρωπος σε κάθε του βήμα αντιμετώπιζε θανατηφόρους κινδύνους, εκείνοι των οποίων το αίμα έπηζε πολύ γρήγορα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν. Αυτά τα ισχυρότατα συστήματα πήξης του αίματος ..έχουν διατηρηθεί στον άνθρωπο έως σήμερα, αλλά στο παρελθόν ήταν μεγαλύτερος ο φόβος για βλάβη των αρτηριών από την.. εξωτερική τους πλευρά…απο εξωτερικούς κινδύνους..

 

 

 

 

 

Σήμερα, όμως, το καπνισμα, αυτή η απίστευτη , βλακώδης, αυτοκτονική τάση του δήθεν πολιτισμένου ανθρώπου, σε συνδυασμό με τον τεράστιο όγκο, φτηνής εξαιρετικά  λιπαρής,και  κακής ποιότητος τροφής, της ηυξημένης αρτηριακής πίεσης και του χρόνιου, ανευ λόγου, μη παραγωγικού  στρες, οι αρτηρίες βλάπτονται όλο και πιο συχνά …εκ των έσω.Και παράλληλα, μπαίνουν σε λειτουργία οι.. ίδιοι μηχανισμοί της ταχύτερης δυνατής πήξης του αίματος, και τότε σχηματίζεται ο θρόμβος. Ο οργανισμός προσπαθεί τίμια να κάνει το καλύτερο δυνατό, αλλά τελικά αυτοκτονεί.

 

 

 

 

Να γιατί , εν προκειμένω τα ιχθυέλαια, που επιτυγχάνουν την δραματική μείωση του ιξώδους, δηλαδή της πυκνότητος του αίματος, βοηθούν στην αποτροπή των εμφράκτων..πως να το κάνουμε.. Η Πιο Επικίνδυνη απ τις συνήθειες που ανέπτυξε ο συγχρονος άνθρωπος  είναι το κάπνισμα. Αμέσως μετά έρχεται η  υψηλή αρτηριακή πίεση, (πάνω από 130/80 mmHg). Υπάρχει και η εναλλακτική άποψη, του επίπεδου των λιπιδίων στο αίμα. Όμως για κάθε συγκεκριμένο άνθρωπο η σοβαρότητα των παραγόντων κινδύνου ποικίλει. Οχι εκνευρισμούς, αλλιώς τα ανοσοποιητικά κύτταρα.. αρχίζουν να μην συμπεριφέρονται σωστά.Οχι αλκοολ, γιατί οι μύς της καρδιάς.. γερνούν. Οχι κάπνισμα,  το τσιγάρο είναι βόμβα εμπρηστικη των αρτηριών..τις κοκκαλώνει , αγνωστο γιατί, και δεν έχουν ικανότητα αυξομοίωσης του αυλού των.. Υπάρχουν παγκοσμίως δύο βασικοί τρόποι ελάττωσης του κινδύνου εμφράγματος.

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

Τον πρώτο θα μπορούσαμε θεωρητικά να τον ονομάσουμε Φιλανδικό. Ο τρόπος αυτός προϋποθέτει τον αποκλεισμό των παραγόντων κινδύνου, κατά πρώτο λόγο δια της αλλαγής του τρόπου ζωής. Αποφυγή του αλκοόλ, μέγιστη δυνατή μείωση των λιπαρών στη διατροφή, συστηματική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, συνεχή έλεγχο του βάρους και της πίεσης, ενασχόληση με τα σπορ.

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Τον δεύτερο δρόμο επέλεξαν οι Αμερικάνοι, οι οποίοι συνεχίζουν -μιλώντας υποθετικά- να τρώνε χάμπουργκερ καθήμενοι πολλή ώρα μπροστά στην τηλεόραση, καθώς και να δοκιμάζουν συνεχές στρες εξαιτίας των τσακωμών με τη σύζυγό και τον προϊστάμενό τους, αλλά μειώνουν τις βλαβερές συνέπειες από τους παράγοντες αυτούς με τη βοήθεια φαρμακευτικής αγωγής. Ανάλογα με το βαθμό επέκτασης της αρτηριοσκλήρωσης (της αύξησης των αθηρωματικών πλακών στις αρτηρίες) μπορεί να χρειαστεί καθημερινά η χορήγηση στον οργανισμό όχι ενός χαπιού, αλλά τριών.

 

 

Τα δισκία αυτά μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ακόμη και για εκείνους που εξακολουθούν τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Παρόλα αυτά όμως, δεν μπορούν να προστατεύσουν πλήρως τα αγγεία από τις βλάβες που προκαλεί το κάπνισμα, επομένως, η συνήθεια αυτή πρέπει σε τελική ανάλυση να εγκαταλειφθεί.Και ερχόμαστε στο εύλογο ερώτημα..Πού μειώθηκαν οι θάνατοι από εμφράγματα; Στη Φιλανδία με την υγιεινή ζωή, ή στην Αμερική με την φαρμακευτική; Και στις δυο χώρες η θνησιμότητα μειώθηκε περίπου το ίδιο, και μάλιστα κατά πολύ. Παρότι και οι Φιλανδοί λαμβάνουν και φάρμακα, καθώς σε περιπτώσεις που υπάρχει ήδη ένα ιστορικό, από μόνη της η αλλαγή του τρόπου ζωής δεν θα βοηθήσει. Ενδιαφέρον είναι το εξής: Στην Αμερική, ενώ μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των εμφραγμάτων, αυξήθηκε σημαντικά η θνησιμότητα από την παχυσαρκία και το διαβήτη. Είναι απορίας άξιον, πως ενώ υπάρχουν τρόποι πρόληψης του εμφράγματος (ακόμη και για εκείνους που κάνουν ανθυγιεινή ζωή), όπως και θεραπείας των ασθενών χωρίς συνέπειες, παρόλα αυτά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρδιοαγγειακές παθήσεις. Γιατί;

Οι τρόποι υπάρχουν. Το δυστύχημα είναι πως οι άνθρωποι ..δεν τους γνωρίζουν. Χαιρετε..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για έμφραγμα

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Reblogged this on Kosmaser's Weblog and commented:

    Τελικά η…ανωτερότης των δανειστών μας, προφανώς αδιαφιλονίκητος, έφερε δάκρυα στα ματια ενός ιδιόρυθμου λαού, με πλούσιο υπέδαφος, διεφθαρμένους αρχοντες, και την ελπίδα σε λάθος προοπτική..Εβλεπα το Μαρακανά, κατάφωτο να..εποπτεύεται απ το γιγαντιαίο αγαλμα, αντικαθρέφτισμα της ματαιοδοξίας μας, και στις ψυχές των εικονικών αντιπάλων, το ίδιο προαιώνιο μίσος της αντιπαλότητος, επικροτούμενο, απ την παρουσία των ηγετών τους..Η ζωή να παίζεται κορώνα γράμματα, για ενα τρόπαιο, χωρίς την παραμικρή αξία..Αλοίμονο !

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: