RSS Feed

ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΜΟΥ…ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ…ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΤΟΥΣ..

Posted on

Αποτέλεσμα εικόνας για καθαρο νερό

 

 

Οσοι εχουν βιωσει ένα κολικο του νεφρου θα τον θυμουνται για παντα είναι αξέχαστος μενει για πάντα στη μνημη.Αυτό δείχνει πόσο έντονος μπορεί να είναι ο πόνος που προκαλούν οι πέτρες στους νεφρούς.Το καλο εδώ είναι ότι σπάνια δημιουργει μόνιμες βλάβες. Χωρια που υπάρχει τρόπος πρόληψης τους. Ας πουμε ενας πόνος της πλάτης ή του πλευρού που δεν υποχωρεί είναι βασικό σύμπτωμα που προκαλούν οι πέτρες στους νεφρούς ή η νεφρολιθίαση.

Οι πέτρες μπορεί επίσης να συνοδεύονται από ούρα αιματηρά, χρώματος ροζ ή που μυρίζουν άσχημα. Μπορεί να υπάρχει πυρετός και πόνος κατά την ούρηση.

Η Συχνότητα Της Νεφρολιθίασης Παρουσιάζει Αύξηση, με τους   λόγους αυτής της αύξησης να είναι αινιγμα Με τους άνδρες να παρουσιάζουν  με μεγαλύτερη συχνότητα πέτρες στους νεφρούς απ ότι οι γυναίκες. Η ηλικία επηρεάζει τον κίνδυνο για νεφρολιθίαση.Για τους άνδρες οι πιθανότητες να παρουσιάσουν πέτρες νεφρών αυξάνονται στα σαράντα τους και συνεχίζει να αυξάνεται έως τα εβδομήντα τους.Στις γυναίκες ο κίνδυνος φτάνει στο πιο ψηλό του σημείο όταν αυτές βρίσκονται στα πενήντα τους.

 

 

 

Κάθε μέρα περνούν από τους νεφρούς περίπου 190 λίτρα αίματος, με τους νεφρους να καθαρίζουν το αίμα από άχρηστες ουσίες και να τις μεταφέρουν στα ούρα, για να τις αποβάλει ο οργανισμός.

Σε όσους υποφέρουν από νεφρολιθίαση, ορισμένες ανόργανες ουσίες, ενώνονται με άλλα ¨απόβλητα¨ κι αρχίζουν να σχηματίζουν πέτρα. Οι πέτρες που σχηματίζονται δεν είναι όλες της ίδιας μορφής.Οι περισσότερες αποτελούνται από ασβέστιο που ενώνεται με οξαλικά η φωσφορικά άλατα. Σπανιότερα δημιουργούνται πέτρες από ουρικό οξύ ή άλλες ουσίες που φυσιολογικά υπάρχουν στον οργανισμό.

 

 

 

Κανένας δεν γνωρίζει γιατί ακριβώς οι εν λόγω ουσίες που υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους σε ορισμένους ενώνονται μεταξύ τους δημιουρ γώντας πέτρες ενώ σε άλλους όχι.

Είναι πιθανόν η νεφρολιθίαση να σχετίζεται με τη συγκέντρωση των ουσιών αυτών στα ούρα ή σε άλλους παράγοντες που τώρα είναι άγνωστοι και οι οποίοι ευνοούν ή εμποδίζουν το σχημα τισμό πέτρας στο ουροποιητικό σύστημα.

Οι περισσότερες πέτρες στο τέλος αποβάλλονται Ορισμένες όμως δυνατόν να μεγαλώσουν σε σημείο που να εμποδίζουν την ελεύθερη ροή των ούρων. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο πόνος είναι πολύ δυνατός και δημιουργείται επίσης ο κίνδυνος ουρολοίμωξης.Τα άτομα που παρουσίασαν περισσότερο από μια φορά πέτρες στους νεφρούς, κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν ξανά το ίδιο πρόβλημα. Όμως υπάρχουν τρόποι πρόληψης των περισσότερων ειδών πέτρας των νεφρών.

 

 

Σχετική εικόνα

 

Το άφθονο καθαρο νερό βοηθά στην πρόληψη σχηματισμού πέτρας στους νεφρούς.Επίσης, ανάλογα με το είδος της πέτρας που έχει ο ασθενής, ο γιατρός θα συστήσει αποφυγή ορισμένων τροφίμων ή ποτών. Για παράδειγμα σε ασθενείς που κάνουν πέτρες από οξαλικό ασβέστιο πρέπει να αποφεύγονται το σπανάκι, τα φιστίκια και η σοκολάτα. Οι ασθενείς που έχουν τάση να κάνουν πέτρες από ουρικό οξύ πρέπει να περιορίζουν την κατανάλωση κρέατος.Επιπλέον ο γιατρός δυνατόν να χορηγήσει φάρμακα που αποτρέπουντη δημιουργία πέτρας από ορισμένες ουσίες.Για παράδειγμα η αλλοπουρινόλη αποτρέπει το σχηματισμό ουρικού οξέος και έτσι μειώνει τον κίνδυνο νεφρολιθίασης λόγω ουρικού οξέος.

 

 

 

Εάν Έχετε Κάποιο Από Τα Σημεία ή συμπτώματα πιθανόννα έχετε πέτρες στους νεφρούς:Πολύ δυνατό πόνο στην πλάτη σας ή στο πλευρό σας που δεν υποχωρεί Αίμα στα ούρα, χρώμα ούρων κόκκινο ή ροζ Πυρετό και ρίγος Εμετούς Ούρα που μυρίζουν άσχημα ή που φαίνονται θολά Αίσθημα καύσου όταν ουρείτε

 

 

 

 

 

Η παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος αυξάνουν τουλάχιστο κατά δύο φορές τον κίνδυνο για καρκίνο των νεφρών.

Το νεφροκυτταρικό καρκίνωμα είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου των νεφρών στους ενήλικες. Αποτελεί  περίπου το 85% όλων των καρκίνων που μπορούν να εμφανιστούν στον ενήλικα.Από το σύνολο των καρκίνων που εκδηλώνονται στους ενήλικες το νεφροκυτταρικό καρκίνωμα αποτελεί το 2%.

Για κάθε 2 άνδρες που προσβάλλονται από το καρκίνο αυτό, προσβάλλεται μία γυναίκα. Η συχνότερη ηλικία εκδήλωσης της νόσου είναι μεταξύ 50 και 70 ετών. Από 25% έως 33% των ασθενών έχουν μεταστάσεις όταν γίνεται η αρχική διάγνωση.

Σε περίπου 2% των περιπτώσεων  χωρίς κληρονομικό ιστορικό, η νόσος μπορεί να εκδηλωθεί και στους 2 νεφρούς ταυτόχρονα.

Στις γυναίκες η αύξηση του ύψους σώματος σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο για τη νόσο.Η Αύξηση Του Δείκτη Μάζας Σώματος προκαλεί σημαντική αύξηση του κινδύνου για τη νόσο. Στους άνδρες που έκαναν σωματική άσκηση, ο κίνδυνος για τη νόσο παρουσίαζε μείωση.

Η πρόγνωση των ασθενών με νεφροκυτταρικό καρκίνωμα, εξαρτάται από το στάδιο κατά τη διάγνωση. Όσο πιο νωρίς στην εξέλιξη της νόσου γίνει η διάγνωση, τόσο πιο καλή είναι η πρόγνωση. Η πρόγνωση σε ασθενείς με μεταστάσεις είναι πολύ πιο δύσκολη σε σύγκριση με ασθενείς που κατά τη διάγνωση έχουν μικρότερους όγκους περιορισμένους στους νεφρούς.Το μέγεθος του καρκίνου κατά τη διάγνωση παίζει επίσης ρόλο στην πρόγνωση. Μεγαλύτερο μέγεθος σχετίζεται με μεγαλύτερη επιθετικότητα και περισσότερες πιθανότητες μετάστασης. Όταν το νεφροκυτταρικό καρκίνωμα δεν μπορεί να αφαιρεθεί χειρουργικά, η πρόγνωση  στη 5 ετια είναι πολύ φτωχή, με επιβίωση της τάξης του 2%.

Συμπερασματικά.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για καθαρο νερό

 

Πινετε καθαρό αποχλωριομενο νερό Μαθετε να πίνετε με σωστό τρόπο νερό.Μαθετε να έχετε παντα μαζί σας ένα σωστό μπουκαλι με καθαρό νερό Τρωτε λιγώτερο κρεας.Μαθετε να περπατατε ετσι χωρίς λόγο για εκτόνωση.

Και Σας Υποσχομαι να μη σας απασχολησουν τα νεφρά σας.Α ακόμα μάθετε να γελάτε με το τίποτα. Χαιρετε.

 

Πάει ο επιθεωρητής συνοφρυωμενος σ’ ένα σχολείο

Μπαίνει στην αίθουσα και ρωτάει:
– Ποιός σκότωσε την Λερναία Ύδρα;
– Πες μου εσύ.. Ελενίτσα.
– Πάντως εγώ … κύριε, όχι.
– Για πες μου εσύ, Γιαννάκη.
– Σας το ορκίζομαι κύριε, ούτε εγώ την σκότωσα.
Γεμάτος απορία για την άγνοια, ρίχνει μιαν άγρια ματιά στον δάσκαλο, κι αυτός του λέει:
– Δεν πιστεύω κύριε επιθεωρητά να υποψιάζεστε εμένα..

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: