RSS Feed

ΥΠΝΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ..ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΙ…ΤΑΠΕΙΝΗ..ΔΕΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ..

Posted on

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΝΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ

Ο Ιάσονας, εκτός όλων των άλλων δεινών ,έχει και υπνική άπνοια.Κουνώντας το κεφάλι του, μου λέει με πόνο: Ηταν στραβό το κλήμα τόφαγε κι ο γαϊδαρος Γι αυτο το κλήμα που τόφαγε ο γαϊδαρος, θα πουμε δυο λόγια, γενικά κι αόριστα, απλά για ενημέρωση αρκετών φίλων, που την έχουν, όμως την αγνοούν είτε  εκουσια ( εγκληματικό..) είτε ακούσια ( κακώς και με τον κηδεμόνα τους…όσοι έχουν..)

Η άπνοια του ύπνου, τη λέμε και υπνικη άπνοια φαίνεται να δημιουργεί περισσότερους κινδύνους από ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.Όταν Συνοδεύεται Από Έντονο Ροχαλητό προκαλεί παθολογικές αλλοιώσεις στον εγκέφαλο, ανάλογες με αυτές σε ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή ακόμη που βρίσκονται στα πρόθυρα του θανάτου και πρόωρο θάνατο..Φαίνεται, πως προκαλεί μεγαλύτερες ζημιές στον εγκέφαλο, από ότι μέχρι σήμερα νομιζαμε.Η άπνοια (αυτή.. κατα τη διάρκεια του ύπνου ) σχετίζεται με ηυξημένο κίνδυνο για.. εγκεφαλικό,

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΝΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ

Η αποφρακτική άπνοια ( κατα τη διάρκεια του ύπνου) ,οφείλεται στο κλείσιμο των άνω αναπνευστικών οδών (πίσω μέρος της γλώσσας, φάρυγγας, λάρυγγας) ,που εκδηλώνεται στον υπνο ,και οι μυς του χαλαρώνουν.Η παθολογική αυτή κατάσταση είναι αιτία συχνών διακοπών της αναπνοής κατά τον ύπνο.Εκτός από το έντονο ροχαλητό, Η Αποφρακτική Υπνική Άπνοια, προκαλεί κούραση, (αϋπνία), ευερεθιστότητα και ηυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων. Οι σοβαρές μορφές του σύνδρομου της άπνοιας ( κατα τη διάρκεια του ύπνου) επηρεάζουν υψηλο ποσοστο  ανδρών και γυναικών. Το σύνδρομο  εκδηλώνεται σε παιδιά με παχυσαρκία,με.. υπερτροφικές αμυγδαλές και αδενοειδείς εκβλαστήσεις , που παρουσιάζουν υπνική άπνοια με ροχαλητό και.. υποξία εγκεφάλου.

    Αποτέλεσμα εικόνας για ε παιδιά με παχυσαρκία,με.. υπερτροφικές αμυγδαλές και αδενοειδείς εκβλαστήσεις ,

Οι Πτώσεις Της Συγκέντρωσης Του Οξυγόνου στον εγκέφαλο του ασθενούς , όταν κοιμάται, είναι πολύ περισσότερο ζημιογόνες παρά όταν είναι ξύπνιος.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΝΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ

Ο πιθανός λόγος είναι διότι οι κανονικοί μηχανισμοί αντιστάθμισης του εγκεφάλου,που τον προστατεύουν από την υποξία λόγω διακυμάνσεων της συγκέντρωσης οξυγόνου στο αίμα, δεν λειτουργούν τόσο καλά κατά τον ύπνο.Οι αλλοιώσεις  στο εγκέφαλο αυτών που ροχαλίζουν  ,είναι πολύ σοβαρές. Ετσι αποδεικνύεται για πρώτη φορά ότι τα παροδικά αυτά επεισόδια υποξίας δημιουργούν ,πολύ επικίνδυνες αλλοιώσεις στον εγκέφαλο των ασθενών.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΝΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ

Οι  μακροχρόνιες επιπτώσεις της παροδικής αυτής υποξίας είναι που προκαλούν μεγάλες ανησυχίες στον ιατρικό κοσμο. Στα παιδιά είναι ακόμη μεγαλύτερες, λόγω των προβλημάτων που δυνατόν να προκαλούνται στις γνωστικές τους δυνατότητες και την ψυχοκινητική τους ανάπτυξη. Στους ενήλικες ας μην ξεχνούμε τις έρευνες  που έδειξαν το συσχετισμό αποφρακτικής άπνοιας ( κατα τη διάρκεια του ύπνου) , με αυξημένο κίνδυνο για αποπληξία και πρόωρο θάνατο.

Θα συγκρατήσουμε ότι:

Το ροχαλητό είναι σοβαρό πρόβλημα για το οποίο χρειάζεται διαγνωστική διερεύνηση για να βρεθεί ποια αιτία το προκαλεί.Το ροχαλητό σε παιδιά είναι λόγος ανησυχίας και πρέπει πάντοτε να διερευνάται διότι οι συνέπειες της μη αντιμετώπισης του μπορεί να επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον του.Η αποφρακτική άπνοια του ύπνου πρέπει να διερευνάται σε εξειδικευμένα κέντρα μελέτης του ύπνου ,από καλά καταρτισμένους στο τομέα αυτό γιατρούς και να λαμβάνονται χωρίς χρονοτριβή τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης.Η παροδική υποξία του εγκεφάλου σε ασθενείς με σοβαρές μορφές της αποφρακτικής άπνοιας ,προκαλεί σημαντικές αλλοιώσεις του μεταβολισμού των νευρικών κυττάρων με απρόβλεπτες μακροχρόνιες επιπτώσεις …Και για να μην το ξεχασω..πριν απ οποιαδηποτε ενεργεια σας μαθετε τις ρινικες πλυσεις..

https://kosmaser.wordpress.com/2015/04/03/

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΙΝΟΥς ΡΙΝΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ρινικες πλυσεις κοσμασερ

Χαιρετε….     

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: