RSS Feed

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ…ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ..ΚΙ Η ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ..

Posted on

Αποτέλεσμα εικόνας για μικροβιακή προσβολή

 

Καταπίνουμε αντιβιοτικά ή άλλα φάρμακα που μας προτείνουν φίλοι μας.Ας πούμε Μας Ταλαιπωρεί Ο λαιμός και είμαστε σίγουροι ότι είναι ίωση, ( προσέξτε την ακρίβεια της διαγνωσης ιωση κι όχι μικροβιακή λοίμωξη.) αλλά δεν προλαβαίνουμε να πάμε στο γιατρό. Όταν λοιπόν η φίλη μας Κατερίνα ( ενημερωμένη απ το διαδίκτυο) μας προσφέρει αντιβιοτικά που της περίσεψαν απ την τελευταία μικροβιακή προσβολή ( κι όχι ιωση ) του Ακη της, τα παίρνουμε με χαρά , και τα καταπίνουμε με εξαιρετικη προσήλωση και φυσικά γινόμαστε καλά σε επτά μέρες που θα γινόμασταν και χωρίς αυτά  καταστρέφοντας συνάμα ( πρόσκαιρα) και την φιλική μικροβιακή χλωρίδα του εντερου μας.

 

Συμπέρασμα.

Μια τρύπα στο νερό, γιατί, για μεν την ίωση είχαμε δίκηο, όμως οι ιώσεις περνούν μόνες τους και δεν χρειάζονται θεραπεία.Εξ άλλου Τα αντιβιοτικά δεν είναι όλα ίδια το ποιο είναι το σωστό εξαρτάται από το είδος της μόλυνσης. Οπως είπαμε η μόλυνση μπορεί να είναι ιογενής, όχι βακτηριδιακή, όπως εν προκειμένω ,αρα τα αντιβιοτικά άχρηστα. Σκοτώσαν τα καλά βακτηρίδια, τα απαραίτητα για το έντερό μας και μας άφησαν μια πικρή γεύση στο στόμα και μια περικεφαλαία  ακριβώς τη γνωστή του βλακός. άχρηστη στο κεφάλι.

Ηθικόν δίδαγμα :Δεν ακούμε την όποια Κατερίνα και τα περισπούδαστα που μας λέει, αλλά το φίλο μας το γιατρό.Τα αντιβιοτικά που έχουν ξεμείνει είναι ένα ακόμα λάθος.Εξ άλλου δεν λησμονούμε πως σε μια μόλυνση,χρειαζόμαστε τη σωστή δοσολογία για να σκοτωσουμε όλα τα βακτηρίδια.Μια δυο δόσεις,θα σκοτώσουν τόσα όσα να σκεπάσουν τα συμπτώματα Όσα επιζήσουν θα πολλαπλασιαστούν και πιθανόν  να οδηγήσουν σε βαρύτερη μόλυνση.Ενα άλλο βασικό λάθος που κάνουμε είναι το πολυδιαφημισμένο στοματικό διάλυμμα που είναι και απαίσιο στη γεύση Κανουμε μερικά μπουκώματα και πάπαλα. Ξεχνάμε να χρησιμοποιήσουμε το οδοντικό νήμα. Ομως Το στοματικό διάλυμα απλά μειώνει την ποσότητα βακτηριδίων στο στόμα, και τίποτα άλλο,χώρια που ,η υπερβολική χρήση του, εξασθενίζει και την φυσική χλωρίδα της στοματικης μας  κοιλότητας. Μόνο το οδοντικό νήμα, μπορεί να αφαιρέσει την πλάκα ,που προκαλεί τερηδόνα και την τροφή που έχει παραμείνει ανάμεσα στα ούλα και τα δόντια μας .

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μικροβιακή προσβολή

 

Αρα κανόνας  οδοντικό νήμα κάθε φορά που τρώμε οτιδήποτε, αλλ εν πάσει περιπτώσει. μία φορά τη μέρα, όσο κουρασμένοι κι αν νοιώθουμε.Στο κάτω-κατω το καθαρό στόμα μας ανεβάζει διαθεσικά.  

 

 

Η σωστή σειρά έχει ως εξής: Οδοντικό Νήμα, Βούρτσισμα, Στοματικό Διάλυμα κι όχι πάντα κι όχι συνέχεια είπαμε η χλωρίδα. Και τώρα το πιο σπουδαίο ο ιντερνετικός γιατρός.Διαβάζω καθημερινά πλήθος ερωτήσεων γεμάτων φόβο,τρόμο, αγωνία.Το παράδοξο είναι οτι η περιγραφή των συμπτωμάτων είναι ένα. ακριβέστατο ιστορικό, που καλύτερο δεν θα μπορούσε να γινει.Βλέπετε η ανωνυμία και το άνετο του υπολογιστή, επιτρέπουν στον υποψήφιο ασθενή, να ξεδιπλώσει τις συγγραφικές ικανότητές του.Αλλά και τον ερασιτέχνη διαγνωστολόγο, να ¨βάλει¨την περισπούδαστη διάγνωσή του.

 

 

 

Λοιπόν Νίνα ,επιλέγω τυχαία ένα όνομα, έχεις έρπη των γεννητικών οργάνων.Σίγουρα σου λέω,Κι η Πόπη τότε το καλοκαίρι που πήγε στο νησί ξέρεις εκείνη τη περιπέτεια που είχε με τον Νορβηγό, για τον οποίο μας μιλούσε όλο το Φθινόπωρο.Τότε ήταν που τον τσίμπησε, τον έρπη,κι ευτυχώς που την είδα και της έδωσα αμέσως το zοviraxAσυκλοβίρη είναι το γενόσημο. κι έφυγε αμέσως το εξάνθημα.Σίγουρα τέτοιο έχεις.Στείλε τον Νικολάκη σου, να του δώσω Μου έχει μείνει λίγο απο πρόπερσι που είχα κι εγώ.Να λοιπόν που Για κάθε πρόβλημα υγείας ¨ρωτάτε¨ το ίντερνετ.Το να ρωτάτε απλώς, επειδή θέλετε να διερευνήσετε κάποιο πρόβλημα,δεν είναι απαραίτητα κακό.Το κακό είναι να λαμβάνετε ως διάγνωση την απάντηση του όποιου ¨ειδικού¨  Η επίσκεψη στον γιατρό είναι απαραίτητη όταν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας ή όταν παρατηρείτε κάποια συμπτώματα που σας ανησυχούν.

 

Σχετική εικόνα

 

Ο γιατρός και μόνο αυτός μπορεί να εκτιμήσει την κλινική σας κατάσταση και φυσικά να εντοπίσει και άλλα ζητήματα.Επίσης, είναι ο μοναδικός αρμόδιος να δώσει την κατάλληλη αγωγή. Γενικό συμπέρασμα.Για κάθε σύμπτωμα που σας ανησυχεί ρωτάτε πάντα πρώτο το γιατρό σας,και μετά ,αν έχετε κέφι και διάθεση,τεστάρετε και τις ιδιαίτερες ιντερνετικές γνώσεις της φίλης σας Κατερίνας, έχοντας όμως σίγουρη τη διάγνωση του φίλου σας γιατρού.

Τί όμορφα που είμαστε όλοι, μια μεγάλη,φιλική οικογένεια.Χαίρετε.

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: