RSS Feed

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ..ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ..

Posted on

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΧΟΥΣ

 

Όλοι έχουμε..αναμνήσεις  που μας γεμίζουν με αισθήματα λύπης, θυμού, φόβου, σύγχισης. κι αυτές είναι μόνο οι συνειδητές.


Το
stress είναι ένας φυσικός και πολλές φορές 
κατάλληλος τρόπος που το σώμα αντιδρά σε μια κατάσταση που προκαλεί φόβο και είναι απαραίτητος μηχανισμός για ν’ αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής. Δημιουργείται όταν το μυαλό πιστεύει ότι βρισκόμαστε σε κάποιο είδος κινδύνου, είτε σωματικου είτε συναισθηματικου. Όταν το μυαλό πιστεύει ότι δεν έχουμε την ικανότητα να διαχειριστούμε μιανεπείγουσα κατάσταση, εκκρίνει αδρεναλίνηπροκαλώντας την αντίδραση που λέγεται «μάχη ή φυγή». Αν αυτή η αδρεναλίνη δεν «καταναλωθεί» παραμένει στο σώμα δημιουργώντας ένταση και ανησυχία. Πολύ άγχος χωρίς ..κάποια απελευθέρωση, προκαλεί εξάντληση κι ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.


Το σώμα και το μυαλό μας έχουν μια λίστα
με πράγματα που πρέπει να γίνουν καθημερινά και ένα συγκεκριμένο ποσό ενέργειας, που πρεπει να καταναλώσουν. «Πρέπει» να γίνουν λειτουργίες όπως Η Αναπνοή Και Η Καρδιακή Λειτουργία.«Χρειάζεται» να γίνουν π.χ. η πέψη, ο καθαρισμός του αίματος και η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.Και «θέλει» να διορθώσει ή να επιλύσει τις αρνητικές κυτταρικές μνήμες. Όταν η ενέργεια του σώματος μειώνεται εξ αιτίας του άγχους, μειώνονται και οι λειτουργίες που γίνονται, ξεκινώντας από αυτές που θεωρούνται λιγότερο επείγουσες όπως… του ανοσοποιητικού.Το κακό είναι οτι δυστυχώς…δεν έχουμε αρκετό χρόνο ν’ αναρρώσουμε από κάθε στρεσογόνο γεγονός που μας συμβαίνει, τα κύτταρά μας παραμένουν κλειστά, το σώμα γερνάει και εμφανίζει ασθένειες σαν φυσικό επακόλουθο.Το Να Καταπιέζουμε Τις Καταστρεπτικές Αναμνήσεις Απαιτεί Ένα Τεράστιο Ποσό Ενέργειας Σε Καθημερινή Βάση. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί μόνιμο άγχος μέχρι που κάτι θα «σπάσει». Η μόνη λύση είναι αυτές οι αναμνήσεις… να θεραπευτούν αντί να καταπιεστούν.

Αυτό που συμβαίνει, όμως, στις περισσότερες λεγόμενες.. θεραπευτικές διαδικασίες είναι ότι συνεχίζουμε να κουβαλάμε μέσα μας όλα αυτά τα σκουπίδια των αρνητικών συναισθημάτων, μόνο που …τα έχουμε αγκαλιάσει, τα θεωρούμε κομμάτι δικό μας, κάτι όπως οι κάλοι, που μας ενοχλούν, όμως είναι…δικοί μας..Μπορούμε Να Διαλέξουμε Θετικές Σκέψεις, αλλά τον Ιππόκαμπο δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε γιατί λειτουργεί με συσχετισμούς. Αν, για παράδειγμα, σκεφτούμε τι.. τραβήξαμε πριν απο τρείς δεκαετίες για να αποκτήσουμε ένα σπίτι, ο Ιππόκαμπος, σαν έδρα των συναισθημάτων μας, ενεργοποιεί αυτές τις αναμνήσεις κι αρχίζουμε να νιώθουμε.. το αρχικό συναίσθημα που σχετίζεται με αυτές. Οι κυτταρικές μνήμες εκπέμπουν αρνητικές ενεργειακές συχνότητες και δημιουργούν άγχος και σύγχιση, αφού δεν γνωρίζουμε συνειδητά από πού προήρθαν. Ο οργανισμός μας έχει ένα ¨πρόγραμμα¨ που μας προστατεύει από κάθε είδους «ιούς«.

Καθώς μεγαλώνοντας αποκτούμε όλο και περισσότερες αρνητικές εμπειρίες, αυτότο πρόγραμμα προσθέτει συνεχώς νέα στοιχεία που τα αναγνωρίζει ως «ιούς».

Αυτό Το αντι-ιικό  πρόγραμμα δρα αυτόματα σύμφωνα με την ενστικτώδικη αντίδραση της αποφυγής του πόνου και της επιδίωξης της ευχαρίστησης.Από μωρά ,που δεν υπάρχει ακόμα η λογική σκέψη και δρούμε με το ένστικτο, Ο Πόνος Και Η Ηδονή ..Είναι Οι Δείκτες Που Μας Μαθαίνουν Τι Να Αποφεύγουμε Και Τι Να Επιδιώκουμε.Σαν ενήλικες καταλαβαίνουμε ότι η αντίδραση στην ευχαρίστηση ή στον πόνο δεν είναι πάντα λογική. Αυτό που δεν ξέρουμε, όμως, είναι ότι σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με αυτό

το αυτοματοποιημένο anti-virus πρόγραμμα.Πολλές φορές η συμπεριφορά μας είναι ανεξήγητη γιατί δεν γνωρίζουμε το ερέθισμα που την προκάλεσε και που οδηγεί πάντα.. σε μια ασυνείδητη ανάμνηση. Χαιρετε..


Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: