RSS Feed

ΟΙ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ…ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ..ΦΡΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΗ

Posted on

 

 

 

Η Αφροδιτη πηγε για έναν γυναικολογικο  ελεγχο ρουτινας,και βρηκε πολλα βακτηριδια.Πήγε στο γυναικολογο της, που της εδωσε αγωγη. Ρωτα τι συμβαινει με την ¨ευαισθητη¨ αυτή περιοχή Οι ¨φρονιμες¨γυναίκες κάνουν τον ετήσιο γυναικολογικό τους έλεγχο,το Σεπτέμβρη,μετα τα μπανια, δηλαδη το αφελες τσαλαβουτημα σε κατουρημενες παραλιες, που η ματαιοδοξια μας τις ονομαζει κοσμικες ακτες.

 

 

 

 

 

Ο ελεγχος γινεται,προκειμένου να διαγνωστούν τυχόν προβλήματα ,που δεν έχουν εμφανίσει ιδιαίτερα συμπτώματα. Τα μικρόβια που ανιχνεύονται κατά την γενική εξέταση  και την τυχον καλλιέργεια των ούρων είναι υπεύθυνα για  λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματοςπου είναι οι συχνότερες ιδιως στις γυναικες. Θεωρούνται υπεύθυνες για το 40% των νοσοκομειακών λοιμώξεων και το 30% των νοσοκομειακών βακτηριαιμιών. Το 10-40% των ενήλικων γυναικών, αναφέρουν στο ιστορικό τους ένα τουλάχιστον επεισόδιο ουρολοίμωξης. Διακρίνονται σε λοιμώξεις ανώτερου και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος.

 

 

 

 

 

 

Στις λοιμώξεις του ανώτερου ουροποιητικου περιλαμβάνονται Η Πυελονεφρίτιδα, Η Νεκρωτική Θηλίτιδα Και Το Ενδονεφρικό Απόστημα.Στις λοιμώξεις του κατώτερου  ουροποιητικού περιλαμβάνονται  Η Κυστίτιδα, Το Ουρηθρικό Σύνδρομο Στις Γυναίκες.Η Ουρηθρίτιδα.Και Η Προστατίτιδα Στους Άνδρες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια  

 

 

 

 

κολπίτιδες τωρα,αποτελούν καθημερινό πρόβλημα υγείας των γυναικων. Κολπίτιδα Είναι μια  Φλεγμονή Του Κόλπου.Εκδηλώνεται με εντονο, βασανιστικο κνησμο και υγρά δύσοσμα που οδηγουν.¨αναγκαστικα¨στο γιατρο Ας δούμε τί έχουμε.

 

 

Μυκητιάσεις.Μικροβιακές κολπίτιδες κοινά παθογόνα μικρόβια, αιμόφιλος, τριχομονάδες, χλαμύδια .Ιογενείς λοιμώξεις HPV, έρπης γεννητικών οργάνων .κυστίτιδες.Πυελικές φλεγμονές.Ο γυναικείος.κόλπος, υπό κανονικές συνθήκες, αποικίζεται από ένα μεγάλο αριθμό μικροοργανισμών, οι οποίοι είναι γνωστοί ως γαλακτοβάκιλλοι και αποτελούν την φυσιολογική χλωρίδα του.. Τα ούρα μέσα στην ουροδόχο κύστη είναι φυσιολογικά στείρα, δηλαδή δεν έχουν μικρόβια, αφού η παραγωγή καιη συλλογή τους γίνεται μέσα σε ένα κλειστό σύστημα οργάνων. Μικρόβια υπάρχουν μόνο στο στόμιο της ουρήθρας μικρόκοκκοι, γαλακτοβάκιλλοι και άλλα σαπροφυτικά, από όπου, κατά την ούρηση, παρασύρονται και μολύνουν τα ούρα.

 

 

Στον κόλπο της γυναίκας, από την αρχή της εμμήνου ρήσεως, έως την εμμηνόπαυση φυσιολογικά επικρατούν οι γαλακτοβάκιλλοιοι οποίοι διατηρούν ¨όξινο¨ το pH του κόλπου.

 

Η πλειονότητα των ουροπαθογόνων μικροβίωνείναι Gram αρνητικά τα οποία γενικά υπάρχουν στη χλωρίδα του εντέρου καθώς και Gram θετικά μικρόβια, όπως ο Staphylococcus saprophyticus και o Enterococcus faecalis. Τα αναερόβια μικρόβια Bacteroides fragilis, Fusobacterium spp, Clostridium perfingens αποτελούν πολύ πιο σπάνια αίτια. Επίσης μπορεί να ανιχνευτούν το Mycobacterium tuberculosis και άλλα άτυπα μυκοβακτήρια.

 

 

Στην περίπτωση της κολπίτιδας ,αναπτύσσονται κάποιοι παθογόνοι μικροοργανισμοί σε βάρος της φυσιολογικής χλωρίδας, διαταράσσοντας έτσι την ισορροπία του pH και αυτό κλινικά εκδηλώνεταιμε τη μορφή κνησμού και υγρών στο κόλπο.Αιτια, λοιπόν κολπίτιδας μπορεί να είναι.Μικρόβια, που συνήθως μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή, όπως είναι Οι Τριχομονάδες,κι Ο Αιμόφιλος Του Κόλπ .Βακτηριδια της ήδη υπάρχουσας φυσιολογικής χλωρίδας, όπως Στρεπτόκοκκοι, Σταφυλόκοκκοι, Μύκητες Εχουμε εντονο κνησμο.Ηυξημένη έκκριση κολπικών υγρών δύσοσμων σε ορισμένες περιπτώσεις   Τσούξιμο.  Ερυθρότητα.Οίδημα. Η κολπιτιδα εμφανίζεται οταν κάνουμε .

 

 

Χρήση αποσμητικών σπρέι στην ευαίσθητη περιοχή. πολύ εφαρμοστά παντελόνια ή σορτς. Η διάγνωση επιτυγχάνεται με την καλλιέργεια κολποτραχηλικού υγρού. Εξέταση Απαραίτητη προκειμένου να εντοπιστεί ποιο ακριβώς μικρόβιο είναι υπεύθυνο και στη συνέχεια να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.που αφορά συνήθως τη λήψη κάποιου συνδυασμού αντιβιοτικών από το στόμα με κολπικά υπόθετα ή κρέμες. Ωστόσο, ακόμη και μετά τη θεραπεία οι κολπίτιδες,  υποτροπιάζουν, κάτι που μπορεί να οφείλεται σε ανθεκτικα στελέχη απέναντι στα φάρμακα ή σε επανεμφάνιση του αίτιου της μόλυνσης.Αρα τακτική και σωστή υγιεινή της γεννητικής  περιοχής με άφθονο νερό οχι δυνατα σαπουνια κι ιδιως αντισηπτικα Φυσιολογικά, το εσωτερικό του κόλπου, βρίσκεται σε μια δυναμική ισορροπία. Επαναλαμβανουμε Οχι ισχυρά αντισηπτικά.Οχι εσωτερικές πλύσεις χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο.Μπορεί  να προκαλέσετε κολπίτιδα.Μην μένετε πολύ ώρα με βρεγμένο μαγιό.φροντίστε να έχετε ένα δεύτερο μαζί σας για να αλλάζετε τα βακτηριδια και οι μύκητες αναπτύσσονται ταχύτερα σε θερμό και υγρό περιβάλλον Μην κολυμπάτε κατά την διάρκεια της περιόδου , ειδικά εάν δεν έχετε ολοκληρώσει την οικογένειά σας.Μην χρησιμοποιείτε συχνά ταμπόν , πέρασε η μόδα του, χώρια που κάνει ζημιά κι όταν αυτό γίνεται η χρήση του να μην ξεπερνά τις τέσσερις με πέντε ώρες.Απλώνετε πάντα την δική σας πετσέτα πάνω στην άμμο  Αποφεύγετε, κατά το δυνατόν, τη συχνή χρήση στενών εσωρούχων και τζήν πανελονιών-αυξάνουν την θερμοκρασία της περιοχής, άρα και την υγρασία, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων.Χρησιμοποιείστε βαμβακερά κι όχι συνθετικά εσώρουχα. Εάν πρόκειται να ξεκινήσετε αντιβίωση, ξεκινήστε την κατανάλωση κάποιων συμπληρωματων  προβιοτικων.Κάνετε τον τακτικό σας έλεγχο με τέστ Παπανικολάου.Απλά πράγματα, και λίγος κοινός νούς..κι έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας..

Για τις παραπανω 700 λεξεις, δανεισθηκαμε τη σοφια του γυναικολογου Μαριου Α.

 

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Reblogged στις iassis και σχολίασε

    Πολλες..αρχισαν ταα μπανια..Καλο ειναι να ξερουν μερικα πραγματα για την ευαισθητη περιοχη…

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: