RSS Feed

ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ..

Posted on

Σχετική εικόνα

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΙΜΑ..ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ..

.https://kosmaser.wordpress.com/

 

Σχετική εικόνα

 

Αιμοπετάλια είναι τα μικρά αυτά κύτταρα, λεπτά, σαν πέταλα, που υπάρχουν στο αίμα μας,και που οι περισσότεροι απο εμάς ούτε τα προσέχουμε, τρομοκρατημένοι απ την τιμή της ολικής μας χοληστερίνης,φαίνεται ότι κάνουν πολύ περισσότερα, από το να μας προστατεύουν απ τις αναπάντεχες αιμορραγίες,είναι πολύ σημαντικά για την πήξη του αίματος.Προγονικά κύτταρα των αιμοπεταλίων είναι τα μεγα-καρυο-κύτταρα.Τα αιμοπετάλιά μας Παίζουν σημαντικό Ρόλο, Σε Μια Σειρά Ασθενειών Αλλά και. Καταπολεμούν Τις Λοιμώξεις Και  Προωθούν Την Επούλωση Των Τραυμάτων.Η στοχοποίηση αυτών των ¨θραυσμάτων¨ θα μπορούσε να ανα-στείλει τις καρκινικές μεταστάσεις, να δράσει ανακουφιστικά στην αρθρίτιδα και να ανοίξει νέους δρόμους στη θεραπεία ασθενειών όπως  Ο Ερυθηματώδης Λύκος Και Η Πολλαπλή Σκλήρυνση.

 

 

 

 

Τα αιμοπετάλια είναι γνωστά για τον ρόλο τους στην πρόληψη των αιμορραγιών με το να προσκολλώνται το ένα στο άλλο και δημιουργούν θρόμβους. Οσοι απ εμάς έχουν μικρό αριθμό αιμοπεταλίων κάτω απ το όριο των 30,000 ανά μικρολίτρο αίματος Ο Φυσιολογικός Αριθμός Αιμοπεταλίων Στον Άνθρωπο Κυμαίνεται Μεταξύ 150,000 Και 400,000 Ανά Μικρολίτρο Αίμα-τος κινδυνεύουν από σοβαρές αιμορραγίες σε περίπτωση τραυματισμού, ενώ αντίθετα άλλοι με πολύ αυξημένο αριθμό αιμοπεταλίων κινδυνεύουν από εγκεφαλικά επεισόδια και εμφράγματα από την έκτοπη και άκαιρη δημιουργία θρόμβων. Ετσι φτάνουμε στο φαινόμενο Από άσημοι δευτεραγωνιστές να καταντούν πρωταγωνιστές. Ως φαίνεται  τα αιμοπετάλια μπορεί να έχουν περισσότερους ρόλους , όπως ας πούμε   Να ενισχύουν μια φλεγμονή στην αρθρίτιδα, καθιστώντας τα αγγεία των αρθρώσεων επιρρεπή σε διαρροές. Ή πάλι Να συνεργάζονται με τα καρκινικά κύτταρα  προωθώντας μεταστάσεις. Ωστόσο οι άγνωστες λειτουργίες των αιμοπεταλίων δεν είναι όλες κακές. Κρατηθείτε..

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

Φαίνεται ότι τα αιμοπετάλια, που οι περισσότεροι απο εμάς τα αγνοούμε, είναι σε θέση  Να Παράγουν Το Ανθρώπινο Αντίστοιχο Των Αντιβιοτικών: Αυτό που λέμε Αντιμικροβιακά Πεπτίδια τα οποία μπορούν  να είναι ζωτικής σημασίας για την άμυνά μας έναντι εισβολέων μικροοργανισμών. Η μοίρα της ιατρικής είναι να λέει άλλα τη μια στιγμή, άλλα την παράλλη .Ετσι μέχρι πρόσφατα, εθεωρούντο τα αιμοπετάλια,  σαν στοιχεία του πλάσματος, που βοηθούσαν σε μιαν αιμορραγία Φαίνεται όμως οτι, δεν είχαμε ιδέα το πόσο εξυπνα είναι.

 

 

Σχετική εικόνα

 

Οι απλές ενδείξεις που είχαμε απο καιρό, σιγά-σιγά, αρχισαν να γίνονται Αποδείξεις για τον πολλαπλό τους ρόλο εδώ και καιρό, που ως φαίνεται  δεν εκτιμήθηκαν όπως θα έπρεπε παρά μονάχα προσφάτα.Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 οι ερευνητές, άρχισαν να κατανοούν τον ρόλο τους, στην προαγωγή της επούλωσης των τραυμάτων, βλέποντας ότι τα οστικά μοσχεύματα ήταν περισσότερο επιτυχή όταν η αιματική κυκλοφορία τους, περιείχε υψηλές συγκεντρώσεις αυξητικών παραγόντων. Οπως αποδείχθηκε, η πηγή των εν λόγω αυξητικών παραγόντων ήταν τα αιμοπετάλια. Από τότε, τα σχετικά κέντρα των Νοσοκομείων, έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ένα είδος gel που παράγεται  από το αίμα των ασθενών και ονομά-ζεται Πλάσμα Πλούσιο Σε Αιμοπετάλια  Platelet Rich Plasma   προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας σε μεταμοσχεύσεις δέρματος και οστών. 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αιμοπεταλίων

 

 

Το ίδιο κάνουν και ορισμένοι αθλητές προκειμένου να επιταχύνουν την επούλωση τραυμάτων.Το έναυσμα είχε δοθεί. Η έρευνα μπήκε σε καλό δρόμο και.Σύντομα διεπιστώθηκε ότι :Τα Ποσοστά Των Λοιμώξεων Μεταξύ Όσων Είχαν Λάβει Το PRP Μειώνονταν, πράγμα που οδήγησε στην ανακάλυψη μιας αντιμικροβιακής ουσίας η οποία ονομάστηκε  Beta-Defensin 2. Προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση περαιτέρω, στο Πανεπιστήμιο του Ααχεν, χρησιμοποίησαν αντισώματα  για να σημάνουν την beta-defensin 2, και να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν με τη βοήθεια ηλεκτρονικού μικροσκοπίου. Διαπίστωσαν ότι: Η Πηγή Της Ήταν Μικρές Δομές Μέσα Στα Αιμοπετάλια. Και Οτι Ότι Μόλις Απελευθερωθεί Η Beta-Defensin 2..Προσδένεται Στην Επιφάνεια Βακτηρίων, Όπως Το Εντεροβακτήριο E.Coli  Προκαλώντας Τον Θάνατό Τους. 

 

 

 

 

 

Οι περισσότεροι νομίζαμε ότι ο κύριος ρόλος των αιμοπεταλίων είναι στην πήξη του αίματος και ίσως  στην ιστική αποκατάσταση,  Αλλά Όχι Και Ότι Διέθεταν Αντιμι-κροβιακό Δυναμικό. Αλλος ένας σημαντικός ρόλος, αναφάνηκε απο έρευνες, που δείχνουν ότι τα αιμοπετάλια μπορεί να εκκρίνουν ουσίες, που διατηρούν τους συνδέσμους μεταξύ των επιθηλιακών κυττάρων των αγγείων.

https://kosmaser.wordpress.com/

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αιμοπεταλίων

 

 

Φλεγμονώδεις Νόσοι Όπως Η Αρθρίτιδα, συχνά επιφέρουν διαρροή υγρών από τα αιμοφόρα αγγεία. Μετά απο έρευνες διεπιστώθη ότι τα αιμοπετάλια προκαλούσαν Διάνοιξη Των Τοιχωμάτων Των Αγγείων Μέσω Της Έκλυσης Σεροτονίνης,   ενός νευροδιαβιβαστού, γνωστού για την επίδρασή του στη διάθεσή μας.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αιμοπεταλίων

Η μείωση του αριθμού των αιμοπεταλίων είχε ως αποτέλεσμα  Την Ανακούφιση Των Συμπτωμάτων Της Αρθρίτιδας.Το ίδιο αποτέλεσμα επετεύχθη όταν παρεμποδίστηκε η συσσώρευση σεροτονίνης στα αιμοπετάλια με χρήση κοινών αντικαταθλιπτικών φαρμάκων τα οποία ονομάζονται   Επιλεκτικοί Αναστολείς Της Επαναπρόσληψης Σεροτονίνης. Ο λόγος για τον οποίο τα αιμοπετάλια συμβάλλουν στην εμφάνιση της αρθρίτιδας παραμένει μυστήριο προς το παρόν και δεν είναι το μόνο.Ωστόσο είναι πολύ πιθανόν η διάνοιξη των αιμοφόρων αγγείων να είναι ένα θετικό βήμα στην επούλωση των τραυμάτων, αλλά φαίνεται ότι κάτι συμβαίνει και στην αρθρίτιδα η φλεγμονώδης αντίδραση δεν σταματά.

 

 

Τα αιμοπετάλια φαίνεται να προωθούν και άλλα πράγματα ,σχετικά με τις κακο-ήθειες. Λέει Ο Richard Hynes Από Το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο David H. Koch Του ΜΙΤ.

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Αιμοπεταλίων

 

Ο καρκίνος συχνά περιγράφεται σαν  Πληγή Που Δεν Επουλώνεται  και ο Hynes έχει συγκεντρώσει αποδείξεις ότι Τα Καρκινικά Κύτταρα Επωφελούνται Από Ένα Μεταβολικό Μονοπάτι  Που Εμπλέκεται Στην Επούλωση Των Τραυμάτων Προκειμένου Να Διασκορπιστούν Στον Ανθρώπινο Οργανισμό.

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

Υψηλά επίπεδα αιμοπεταλίων συχνά έχουν συνδεθεί με χειρότερη πρόβλεψη επιβίωσης ασθενών με καρκίνο, αλλά κανείς δεν γνώριζε το γιατί.Ο Hynes και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι Τα Αιμοπετάλια Προσδένονται Στα Καρκινικά Κύτταρα Και Αρχίζουν Χημικές ¨Συζητήσεις¨ Που Καθιστούν Τα Καρκινικά Κύτταρα Περισσότερο Επιθετικά.

 

 

 

 

Οταν οι ερευνητές ανέστειλαν τα μεταβολικά μονοπάτια ή τους υποδοχείς των αιμοπεταλίων που εμπλέκονταν στις χημικές συζητήσεις, ανεστάλησαν και οι μεταστάσεις.

 

 

 

Η παραπάνω ανακάλυψη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στοχοποίησης της συγκε-κριμένης διαδικασίας για την πρόληψη των μεταστάσεων. Συνολικά δε μια καλύ-τερη κατανόηση της φυσιολογίας των αιμοπεταλίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για μια σειρά ασθενειών όπως.Η Αρθρίτιδα Αλλά Και Ο Ερυθη-ματώδης Λύκος Και. Η Πολλαπλή Σκλήρυνση.Ωστόσο τα σηματα κινδύνου απο τους ειδικούς ερευνητάς μας προειδοποιουν ότι:

 

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Αιμοπεταλίων

 

 

Ο Πολυσχιδής,και γιατί όχι, πολύτιμος, Ρόλος Των Αιμοπεταλίων σημαίνει πολύ απλά πως η φαρμακευτική, ή άλλως πως μείωση του αριθμού τους , θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνη με πολλούς τρόπους.Εκτός κι  αν μπορέσουμε να διαλευκάνουμε τους ακριβείς μοριακούς μηχανισμούς μέσω των οποίων τα αιμοπετάλια συμβάλλουν στην εμφάνιση των ασθενειών.Τότε Ίσως Θα Έχουμε Κάνει Ένα Βήμα προς τη θεραπεία τους  Μεχρι τοτε, εσεις ξερετε ,Ιχθυελαιο που τα¨ελεγχει¨. Χαιρετε.

 

 

 

https://kosmaser.wordpress.com/

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: