RSS Feed

ΑΛΑΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ..ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ..ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ¨ΟΠΛΟ¨..

Posted on

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΛΑΤΙ

 

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

 

 

alt

 

 

 

Στα μεσα της εβδομαδας που μας πέρασε βρισκόμασταν για ένα τσάι, στη βεράντα του φίλου μας του Ζάχου.Οντως έκανε ζεστη, όχι ομως ανυπόφορη. Η κουβέντα για τη νεα τεχνική ελέγχου γεννησεων με βοηθό την τεχνολογία. Ενα τσιπάκι  άκρως πονηρό.Δουρειο ίππο το ονόμασε η Αλεξ θα βοηθά τη ¨φτωχιά και ταλαιπωρη¨ γυναίκα να ελέγχει το χρόνο που εκείνη θα επιθυμεί μιαν εγκυμοσύνη.Αραγε ποιό ακριβώς ηταν το ζητούμενο για την ανάπτυξη μιας τόσο εξελιγμένης τεχνολογίας,που θα σπάσει τα ταμεία της εταιρίας που πρώτη θα το κυκλοφορήσει.Η φροντίδα της γυναίκας, ή η υποκλοπή προσωπικών δεδομένων ,ποιος ξερει.

 

 

 

 

alt

 

 

Κι ενω ο Ζαχος μας έλεγε πόσα δις αναμένεται να είνα ο τζίρος των σχετικών εταιριών, ήρθε ο Βαγγελάκης και του είπε πως τον ζητούσε η ¨τσιρία Νανά¨ από απέναντι, ¨ζατί¨ κάτι έπαθε ο άνδρας της.Κι ο μεν Ζαχος έσπευσε να βοηθησει,εμείς δε ολοκληρώσαμε την κουβέντα για το έξυπνο τσιπάκι, που θα επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο να έχει το υπ αριθμ.Ενα πολύτιμο αγαθό, που είναι η πληροφορία. Σε 10 λεπτά ο Ζαχος επέστεψε υπομειδιώντας και μας είπε πως γλύτωσε το γείτονά του απ την ταλαιπωρία ενος Νοσοκομείου με το ταπεινότερο, ευτελέστερο, παρε-ξηγημένο, περιφρονημένο  και συνάμα σπουδαιότερο υλικο το αλάτι Οι καρδιακές αρρυθμίες. λεβέντες μου μπορεί να σταματήσουν με μερικούς κοκκους αληθινού,ανεπεξεργαστου αλατιου στην άκρη της γλώσσας μέχρι αυτό να διαλυθεί ουτε φάρμακα ούτε παλινωδίες, ούτε φόβοι, και κυρίως ουτε Νοσοκομεία Ειναι σχεδόν κωμωδία, να πηγαίνει κάποιος τζαμπα κι απο φόβο στο Νοσο-κομείο,κι ενω περιμένει τη σειρά του πίσω απο δεκάδες συνανθρωπους μεν,αλλά γεμάτους νοσογόνα μικρόβια,να παρει το Ο.Κ. απ τον γιατρό, αλλά και τον ¨κατμα¨ είναι τα κόκκαλα που σουδινε ξεχωριστα απ το κρέας ο παραδοσιακός κρεοπώλης,προέλευση Σουλεϊμαν ) πούλεγε η γιαγια μου, και που είναι, τα λεγόμενα με τον περισπούδαστο όρο, ¨ενδονοσοκομειακά μικρόβια¨ και τρεχα γύρευε μετα.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ενδονοσοκομειακα μικροβια

 

Ο Νασος ,Ο απέναντι είναι ένας (συγγνωμην για τον όρο) κλασσικός χέστης.Του ειπαν να περιορίσει το αλάτι,κι αυτός τόκοψε μια κι εξω.Ετσι κάποιες φορές που ξεχνιέται στο γηπεδο του γκόλφ,γυρίζοντας σπίτι νοιωθει την καρδιά του να φτερουγίζει.Πάντως να ξέρετε πως εμεις οι γιατροί εγκληματούμε απέ-ναντι στους αμοιρους συνανθρώπους μας.Βαγγελάκη φέρε το αλάτι απ την κουζίνα.Δεστε τώρα.Πολλά  αλάτια φέρουν την επισήμανση.

 

 

alt

 

 

 

¨θαλασσινό αλάτι¨Δεν λένε ψέμματα βγαίνει απ τη θαλασσα ομωςπλένεται και βράζεται σε ακραίες θερμοκρασίες οι οποίες ,ως ειναι φυσικό, αφαιρούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία από το αρχικό ακατέργαστο προϊόν. Και δεν είναι λίγα κάπου 90 ιχνοστοιχεια έχει το καλό μας αλάτι. 

 

 

alt

 

Στη συνεχεια¨εμπλου-τίζεται¨ με συσσωματικά για να ρέει και το προϊόν αυτό, που υποτιθεται οτι είναι αλάτι,δεν είναι παρά¨ αυτό που λέει χλωριούχο νατριο.που ειναι υπεύθυνο για το οτι είμαστε χάλια υπερτασικοί.Αυτο το αλάτι να κόψουμε όχι το αλάτι.Αυτό που θέλει το σώμα μας.Το 100% φυσικό, θαλασσινό αλάτι, οπως το βγάζουμε απ τις αλυκές, το διατηρούμε προσεκτικά σε καθαρα γιαλινα σκεύη,και με έναν καλό κεραμικό μυλο το πασπαλίζουμε στο ανάλατο,κατα την ετοιμασία, φαγητό μας.Να δεις στη Φραγκία, όπου εμεινα για χρόνια, ποτέ δε χρησιμοποιούσαν βιομηχανοποιημενο αλάτι, αλλά ένα απίθανο προϊον, τόλεγαν.Fleur de sel .

«λουλούδι του αλατιού» ή flor de sal στα πορτογαλικά ,ισπανικά και καταλανικά συλλέγεται μόνο το ανώτερο στρώμα απ το αλάτι,πριν αυτό κατακαθισει στον πυθμένα των αλυκών.Παραδοσιακά στη Φραγκία συλλέγεται στα ανοικτά των ακτών της Βρετάνης ,κυρίως στην πόλη της Guιrande.

 

 

alt

 

 

Αυτό Το αλάτι έχει πολλές σπουδαίες λειτουργίες που δυστυχώς αγνοούμε κατα κράτος και το χειρότερο οι περισσότεροι απ εμας τους δηθεν ειδήμο-νες.Το αλάτι, λεβέντες μου, είναι ένα σίγουρα το αγνοείτε  Ισχυρό Φυσικό 

Αντισταμινικό. Δοκιμάστε Την επόμενη φορά που θα έχετε μια ρινική καταρροή ή τρέχουν τα μάτια από τις αλλεργίες πιείτε ένα ποτήρι κι εννοειται να μαθετε επι τελους τις ρινικες πλυσεις κατι ξερει που σας φωναζει ο Κοσμας. https://kosmaser.wordpress.com/2015/04/03/

 

 

alt

 

 

Αλλο τώρα.Το αλάτι βοηθά στην ανακούφιση του «στρες» φάτε 10 φυστίκια αράπικα με τα φλούδια τους .

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για φιστίκια αράπικα

 

 

Θυμηθειτε Τα  νεφρα σας δεν θα λειτουργήσουν σωστά χωρίς αλάτι

Η Κατάθλιψη Και Τα Συναισθηματικά Προβλήματα μπορούν να μετριαστούν κατά πολύ  με τη λήψη περισσότερου  θαλασσινού πάντα  

αλατιού.Με περισσότερο νερό με πολλά ψάρια κι όχι σαπια κρέατα και φυσικά περπάτημα.Πριν δυο μέρες ήρθε η Κατίναη ¨τρελλή, πλην χάρμα οφθαλμών και αυτιων¨ φίλη του φίλου μας.Παρεπονειτο οτι της¨εφευγαν¨ουρα οταν γελούσε έντονα.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για έντονο γελιο

 

 

Χαμογέλασα καιτης είπα οτι πολυ απλά, θα μπορούσε να βοηθηθει, με την προσθήκη περισσότερου καλού, θαλασσινου αλατιού στη διατροφή της.Σηκώθηκε κι εφυγε, αφού με κοίταξε μ ενα βλεμμα, τι να σας πω.Μετα με πήρε ο Κοσμάς και με ρωτούσε τί της είπα κι ηταν εξω φρενών γιατί νομιζε οτι τη δούλευα, επειδη ειχε ακράτεια.

 

 

 

alt

 

 

Κι ομως λίγο παραπάνω αλάτι με το φαγητο περιορίζει δραματικά την  ελαφρά ακράτεια, Οι διαβητικοί σε συνενοηση με τον υποψιασμενο παντα γιατρό τους μπορούν να περιορίσουν τα επίπεδα του μεταγευματικου ζαχαρου και να μειώσουν την ανάγκη τους για ινσουλίνη με τη σωστή  λήψη αλατιού. Ρε παιδιά για ονομα του Θεού.Το πεπτικό μας σύστημα απαιτεί  αλάτι για να απορροφήσει ότι αηδίες τρώμε Οριστε εδω ο Νότης, έχει μυϊκές κράμπες.Ρωτήστε τον το αλάτι τις ανακουφισε, ή όχι. Φυσικά η Β12 του είναι φυσιολογική, κι η πίεση του ρυθμισμένη με τη Βαλσαρτανη που είπαμε 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για θυρεοειδικής ορμόνης

 

Δοκιμάστε να βάλετε 2-3 κόκκους αλάτι στο τέλος της γλώσσας σας και αφήστε το να διαλυθεί. Εχει πλάκα τωρα τί καθομαι και σας λέω  

Ρε Αλεξ πες μου, τα κόκκαλα μας απ το ασβέστιο σκληραίνουν  ή απ το αλάτι; Η οστεοπόρωση προκαλείται, ας πούμε απ το γεγονός που εγω σιχαίνομαι το γάλα , ή από τη μη λήψη αλατιού και νερού καθημερι-νά.Εν τάξει τέλειωσα κλείστε τα στόματά σας και πάμε για φαγητό.

 

 

 

alt

 

 

Εχω σαρδελλες¨παντρεμενες¨τις γνωστες, κολοκυθακια βραστα και ουζο Μπαμπατζιμ, βιολογικό.Τόφερε ο Γιαννης, μια κι ισχυρίζεται πως είναι μακράν καλύτερο κι απ αυτο το Σμυρνιό.

 

 

alt

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: