ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ…ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ.

Posted on

 

Ξεπερνώντας το έμφραγμα | in.gr

 

 

 

ΟΞΥ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ - Iatropedia

 

 

 

Η Ανακοπή είναι  βασική αιτία θανάτου και σ αυτή οδηγούν όλες οι ασθένειες.

Το έμφραγμα συμβαίνει όταν η στεφανιαία αρτηρία, θρομβουται,σα να λέμε φράζει βουλώνει .

Οι θρόμβοι ,συνηθως προέρχονται από το αρτηριακό τοίχωμα όταν καταρρέει η πλάκα  που το καλύπτει.Το τμήμα του μυοκαρδίου, που προηγουμένως τροφοδοτούταν με αίμα ,από την φραγμένη αρτηρία συνήθως νεκρούται.

Αν Όμως Ο Θρόμβος Διαλυθεί, ή μια μεγάλη αρτηρία αντισταθμίσει την έλλειψη οξυγόνου, οι συνέπειες του εμφράγματος είναι ήπιες .

Στο παρελθόν, όταν ο άνθρωπος σε κάθε του βήμα αντιμετώπιζε θανατηφόρους κινδύνους, εκείνοι των οποίων το αίμα έ π η ζ ε  πολύ γρήγορα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν.

Αυτά τα ισχυρότατα συστήματα πήξης του αίματος, έχουν διατηρηθεί στον άνθρωπο έως σήμερα, αλλά στο παρελθόν ήταν μεγαλύτερος ο φόβος για βλάβη των αρτηριών από την εξωτερική τους πλευρά,απο εξωτερικούς κινδύνους.

 

 

 

Κάπνισμα: Ποια προβλήματα δημιουργεί στα μάτια; | Athens Voice

 

 

 

Σήμερα, το καπνισμα, αυτή η απίστευτη , βλακώδης αυτοκτονική τάση του δήθεν πολιτισμένου ανθρώπου σε συνδυασμό με τον τεράστιο όγκο φτηνής εξαιρετικά  λιπαρής και  κακής ποιότητος τροφής, και της ηυξημένης αρτηριακής πίεσης ,οι αρτηρίες βλάπτονται όλο και πιο συχνά Και παράλληλα, μπαίνουν σε λειτουργία οι μηχανισμοι πηξης του αιματος,και τότε σχηματίζεται ο θρόμβος.

Ο οργανισμός προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό, αλλά τελικά αυτοκτονεί. Να γιατί,εν προκειμένω τα ιχθυέλαια που επιτυγχάνουν την δραματική μείωση του ιξώδους δηλαδή της πυκνότητος του αίματος, βοηθούν στην αποτροπή των εμφράκτων,πως να το κάνουμε.

 

 

Το κάπνισμα συνδέεται με προβλήματα υγείας στην εφηβική ηλικία |  paidorama.com

 

 

Η Πιο Επικίνδυνη απ τις συνήθειες που ανέπτυξε ο συγχρονος άνθρωπος  είναι το κάπνισμα. Αμέσως μετά έρχεται η  υψηλή αρτηριακή πίεση. Υπάρχει και η εναλλακτική άποψη, του επίπεδου των λιπιδίων στο αίμα. Όμως για κάθε συγκεκριμένο άνθρωπο η σοβαρότητα των παραγόντων κινδύνου ποικίλει.

Οχι εκνευρισμούς, αλλιώς τα ανοσοποιητικά κύτταρα αρχίζουν να μην συμπεριφέρονται σωστά.

Οχι αλκοολ, γιατί οι μύς της καρδιάς γερνούν

Οχι κάπνισμα,  το τσιγάρο είναι βόμβα εμπρηστικη των αρτηριών.Τις κοκκαλώνει , αγνωστο γιατί, και δεν έχουν ικανότητα αυξομοίωσης του αυλού των.

 

Υπάρχουν παγκοσμίως δύο βασικοί τρόποι ελάττωσης του κινδύνου εμφράγματος.Τον πρώτο θα μπορούσαμε θεωρητικά να τον ονομάσουμε Φιλανδικό. Ο τρόπος αυτός προϋποθέτει τον αποκλεισμό των παραγόντων κινδύνου, κατά πρώτο λόγο δια της αλλαγής του τρόπου ζωής. Αποφυγή του αλκοόλ, συστηματική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, συνεχή έλεγχο του βάρους και της πίεσης, και περπατημα.

 

Περπάτημα: Η καλύτερη άσκηση -και η πιο εύκολη- αν θέλεις να αδυνατίσεις  και να κάψεις καθαρό λίπος - TLIFE

 

Τον δεύτερο δρόμο επέλεξαν οι Αμερικάνοι, οι οποίοι συνεχίζουν -μιλώντας υποθετικά- να τρώνε χάμπουργκερ καθήμενοι ώρες μπροστά στην τηλεόραση, καθώς και να δοκιμάζουν συνεχές στρες εξαιτίας των τσακωμών με τη σύζυγό και τον προϊστάμενό τους, αλλά μειώνουν τις βλαβερές συνέπειες από τους παράγοντες αυτούς με τη βοήθεια φαρμακευτικής αγωγής.

Ανάλογα με το βαθμό επέκτασης της αρτηριοσκλήρωσης μπορεί να χρειαστεί καθημερινά η χορήγηση στον οργανισμό όχι ενός χαπιού, αλλά τριών.Τα δισκία αυτά μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ακόμη και για εκείνους που εξακολουθούν τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Παρόλα αυτά όμως, δεν μπορούν να προστατεύσουν πλήρως τα αγγεία από τις βλάβες που προκαλεί το κάπνισμα, επομένως, η συνήθεια αυτή πρέπει σε τελική ανάλυση να εγκαταλειφθεί.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 

Είναι απορίας άξιον, πως ενώ υπάρχουν τρόποι πρόληψης του εμφράγματος , όπως και θεραπείας των ασθενών χωρίς συνέπειες, παρόλα αυτά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαινουν  κάθε χρόνο από καρδιοαγγειακές παθήσεις.

Γιατί; 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

Οι τρόποι υπάρχουν. Το δυστύχημα είναι πως οι άνθρωποι δεν τους γνωριζουν.

Χαιρετε.

 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Ένα σχόλιο »

  1. Reblogged this on Kosmaser's Weblog and commented:

    Τελικά η…ανωτερότης των δανειστών μας, προφανώς αδιαφιλονίκητος, έφερε δάκρυα στα ματια ενός ιδιόρυθμου λαού, με πλούσιο υπέδαφος, διεφθαρμένους αρχοντες, και την ελπίδα σε λάθος προοπτική..Εβλεπα το Μαρακανά, κατάφωτο να..εποπτεύεται απ το γιγαντιαίο αγαλμα, αντικαθρέφτισμα της ματαιοδοξίας μας, και στις ψυχές των εικονικών αντιπάλων, το ίδιο προαιώνιο μίσος της αντιπαλότητος, επικροτούμενο, απ την παρουσία των ηγετών τους..Η ζωή να παίζεται κορώνα γράμματα, για ενα τρόπαιο, χωρίς την παραμικρή αξία..Αλοίμονο !

    Απάντηση

Σχολιάστε