ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΗ..

Posted on

Τεχνολογίες κατά Covid-19: Παγκόσμια δημόσια αγαθά; - ΤΑ ΝΕΑ

 

Καιρός : Ανεβαίνει η θερμοκρασία τη Μεγάλη Δευτέρα | in.gr

 

 

Η θερμοκρασια ανεβαινει καθημερινα. Στους δρομους επικρατει συγκρατημενος ενθουσιασμος. Προσπερνουμε την απεχθη προπαγανδα των γνωστων κεντρων, με τα διαφορα καταπτυστα επεισοδια. Ολα φαινεται να ομολοποιουνται. Ειναι ομως ετσι;

 

 

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Συνεχίζονται οι βροχές στα ...

 

 

 

 

Η επιστημονική κοινότητα συνεχίζει να μελετά τον COVID-19, καθώς,πολλές πτυχές του είναι ακόμα ανεξερεύνητες. Σίγουρα ο φόβος και ο πανικός δεν είναι ο σωστός οδηγός για την αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας κρίσης. Από την άλλη πλευρά, η υπευθυνότητα και η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι υποχρέωση όλων μας. Ας γίνει αυτός ο ιός το έναυσμα ώστε να υιοθετήσουμε συμπεριφορές και συνήθειες που θα ωφελήσουν τόσο εμάς, όσο και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

 

 

 

COVID-19: Ιστορική αναδρομή, τύποι, προφύλαξη, συμπτώματα ...

 

 

 

Μία ακόμα έρευνα αποκαλύπτει ότι το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα των ασθενών με Covid-19 είναι η αναπνευστική δυσχέρεια και οι περισσότεροι από τους ασθενείς που εισήχθησαν στην εντατική θεραπεία, δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν .

 

 

 

ΜΕΘ: 10% των ασθενών υποφέρει από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ...

 

 

 

Ορισμένοι εμφάνισαν νευρολογικά συμπτώματα,  πονοκέφαλο, ναυτία και έμετο. Κατι που δειχνει ότι σε πολλούς υπήρξε μόλυνση ¨στελεχών του εγκεφάλου¨ από τον Covid-19 , που είναι υπεύθυνοι για την αναπνευστική λειτουργία.

Το συμπέρασμα αυτό ενισχύουν και μελέτες οι οποίες έγιναν σε πειραματόζωα (Li et al., 2020).

Ο νευρολόγος Bo Hu (2020) του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Huazhong και οι συνεργάτες του ανέλυσαν 214 ασθενείς με COVID-19 από το Wuhan της Κίνας,  από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Βρέθηκε ότι οι περισσότεροι παρουσίασαν νευρολογικά συμπτώματα, κατι που δείχνει ότι ιός είχε προσβάλει τον εγκέφαλο. Κάποια από τα συμπτώματα αφορούσαν το κεντρικό νευρικό σύστημα όπως:

ζάλη, κεφαλαλγία, μειωμένη συνείδηση, οξεία εγκεφαλο αγγειακή νόσο, αταξία και κρίση και άλλα το περιφερικό νευρικό σύστημα, όπως δυσλειτουργία γεύσης, δυσοσμία, διαταραχή της όρασης και πόνος των νεύρων (Βο, 2020).

 

Πράγματι, μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί ασθενείς με σοβαρά αναπνευστικά συμπτώματα από το Covid-19 είχαν επίσης νευρολογικά συμπτώματα, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλική αιμορραγία και μειωμένη συνείδηση.

Μαζί με αυτό το σύνολο στοιχείων προκύπτει ότι όταν ο νέος κορωνοϊός οδηγεί σε σοβαρή ασθένεια και θάνατο, και αυτό μπορεί να συμβεί λόγω δευτερογενούς λοίμωξης του εγκεφάλου

 

 

 

 

 

 

 

μ έ σ ω  της μ ύ τ η ς , η οποία μπορεί στη συνέχεια να διακόψει την αναπνοή (Brogaard, 2020).

 

σ.σ.Ποσο σημαντικο ρολο παιζει ο σωστος καθαρισμος της μυτης !

 

 

Αναπνοή από τη μύτη ή το στόμα; Ποιο είναι το σωστό... - Onmed.gr

 

 

Μελέτες του κλασικού ιού SARS σε ποντίκια δειχνουν ότι όταν η λοίμωξη εμφανίζεται μ έ σ ω  της μύτης, ο ιός μπορεί να εισέλθει στον εγκέφαλο μέσω των νευρικών κυττάρων που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία της οσμής,οσφρητικά νεύρα. Απ εδώ, ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί στο εγκεφαλικό στέλεχος και να καταστρέψει τα εγκεφαλικά κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την αναπνοή.

 

 

Anapnefstiki - Medical Service | Facebook - 18 Photos

 

 

Αν και αυτή η υπόθεση δεν έχει επιβεβαιωθεί για τον νέο κορωνοϊό, η υψηλή ομοιότητα μεταξύ του κλασικού SARS και του νέου κορωνοϊού δείχνει ότι ο νέος κορωνοϊός θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει αναπνευστική δυσφορία και θάνατο, καταστρέφοντας τις περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν την αναπνοή.

 

 

 

Κορωνοϊός: Πώς τον ξεχωρίζουμε από την αλλεργία…. – Voice News

 

 

 

Είναι πλέον γνωστό ότι οι κορωνοϊοί μπορούν να εισβάλουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και να προκαλέσουν βλάβη στα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου (Ding et al., 2004).

Μελέτες που εξέτασαν δείγματα από ασθενείς με SARS, το 2003, διαπίστωσαν σωματίδια ιού μέσα στα εγκεφαλικά κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του εγκεφάλου που ρυθμίζουν την αναπνοή (Xu et al., 2005). Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο SARS με τον νέο κορωνοϊό έχουν παρόμοια γενετική δομή και ο μηχανισμός που χρησιμοποιούν ώστε να μπορέσουν να εισβάλουν στα ανθρώπινα κύτταρα είναι σχεδόν ο ίδιος (Brogaard, 2020).

 

 

 

Воспаление евстахиевой трубы: симптомы и лечение

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Ένα σχόλιο »

  1. Παράθεμα: ΛΕΜΕ..ΠΟΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ..ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΑ | true love

  2. Παράθεμα: ΛΕΜΕ..ΠΟΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ.. | true love

Σχολιάστε