Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ..

Posted on

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ.

Μιλησαμε για το¨οξυ αναπνευστικο συνδρομο¨γνωστό ως SARS,  severe acute respiratory syndrome, αλλα και  για Το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής Mers επίσης γνωστό ως γρίπη της καμήλας.

Σημερα δυο κατατοπιστικα λογια για τον κορωνοϊο¨.

Το πρόβλημα μ αυτον, είναι ο τρόπος με τον οποίον δρά .

Κατ αρχας εχει μεγάλη ικανότητα μετάδοσης με τον αέρα.  Προσβάλλει το ενδοθηλιο των τριχοειδών των πνευμονικών κυψελίδων, και υποδοχέας του είναι

¨το μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσινης¨.

Ο τροπος δρασης του ειναι ο εξης :

Αφου κατορθωσει να μπει  στα κύτταρα του ενδοθηλίου των τριχοειδών αγγειων, αρχιζει την αναπαραγωγη του.Το γονιδίωμά του, πρώτα ¨μεταγράφεται σε DNA¨ και μετά ενσωματώνεται στο DNA του ενδοθηλιακού κυττάρου. 

Απ το σημειο αυτο κι επειτα, αρχιζει το δραμα της εκπτωσης  των πνευμονικών κυψελίδων του ξενιστη, καθ οσον σ ελαχιστο χρονο τα κυτταρα χανουν μεγάλο τμήμα των ενδοθηλίων τους, με αποτελεσμα  μικρές αιμορραγικές εστίες παντού, οπως και εντονη φλεγμονικη αντιδραση.

Η πολυτιμη αναπνευστική μεμβράνη, καταστρεφεται σταδιακα, οπότε η ¨ανταλλαγή των αερίων¨ μειώνεται , όσο περισσότερο εξαπλώνεται η προσβολή του  ενδοθηλίου των τριχοειδών. Χωρίς το ενδοθήλιο τους, τα τριχοειδή δεν λειτουργούν, με Πρωτη συνεπεια ,τη διακοπη παραγωγης  αγγειοτενσινης ΙΙ  μέσω του μετατρεπτικού ενζύμου , οπότε σαν συνεπεια εχουμε αποδιοργανωση του  μηχανισμου διατήρησης της αρτηριακής πίεσης .

Αποτέλεσμα εικόνας για ¨το μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσινης¨.

Τριτη συνεπεια ειναι ο ασθενης να μην μπορεί να εισπνευσει οξυγόνο  φυσιολογικα, ούτε να απομακρυνει το διοξείδιο του άνθρακα , και να διατηρησει πίεση φυσιολογική. Κατα συνεπειαν   τα κύτταρα ,σαν συνολο, υποξυγονώνονται ,με την  πτώση της αρτηριακης πίεσης να εντείνει ακόμη περισσοτερο  την ανεπάρκεια του οξυγόνου. Έτσι  σε κυτταρικό επίπεδο, στα μιτοχόνδρια, υπολειτουργει η παραγωγή ΑΤΡ τρι -φωσφο ρικης αδενοσινης, που ουσιαστικα ειναι:το ενεργειακο Νομισμα του οργανισμου μας

Με τελικο αποτέλεσμα όλα τα όργανα να υπολειτουργούν, λόγω της ισχαιμίας.  Έτσι προκύπτει η λεγόμενη ¨πολυοργανική ανεπάρκεια¨ που οδηγει στον θάνατο.

Ο συγκεκριμένος κορωνοϊός δρα πολύ ύπουλα και είναι θανατηφόρος γι αυτους που έχουν αδυνατο ανοσο σύστημα. Θα πρεπει να το παρουμε αποφαση οτι δεν ειναι εύκολη νοσος, γιατί εξελίσσεται και με υψηλή ταχύτητα.

Το παρηγορο ειναι πως οι α.ΜΕΑ αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσινης, ισως να περιορίζουν ενδεχομένως την είσοδό του στο σώμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ¨το μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσινης¨.

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε