ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ..ΥΓΕΙΑ.

Posted on

Το σκανδιναβικό περπάτημα,  συνδυάζει τα πλεονεκτήματα τόσο του σκι όσο και του κανονικού περπατήματος, με ελάχιστο κίνδυνο τραυματισμού ενισχυοντας την αναπνευστική αντοχή και ενίσχυση  του καρδιακού μυ.

Σκανδιναβικό περπάτημα με ραβδιά για απώλεια βάρους, τεχνική και αντενδείξεις. Σκανδιναβικό περπάτημα, τεχνική

Η αμηχανία που προκυπτει μεταξύ των κατοίκων των πόλεων με τη θέα αυτων που περπατουν με δυο μπαστουνια ,  είναι αρκετά κατανοητή.

Αποτέλεσμα εικόνας για ..νορβηγικο περπατημα.δυο μπαστουνια,"

Τα μπαστουνια ουσιαστικα, αναλαμβάνουν εν μέρει το βάρος του σώματος ενός ατόμου. Αυτό του επιτρέπει να απολαμβανει ενα  κανονικό περπάτημα , χωρις τον φοβο μιας ενδεχομενης πτωσης, ασχετως ηλικιας.

Η ¨μεταφορά φορτίου¨στις ράβδους  ελαφραινει τις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης και των  ποδιών, επιτρέποντας σε άτομα με βλάβες ή ασταθεια  να βαδιζουν σωστα.

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΌ ΠΕΡΠΆΤΗ - Παιχνίδια Puzzle Jigsaw στο Puzzle Factory

Κατ αρχας ο περιπατητης εχει ορθια σταση  ακούσια , λόγω της στηριξης που δίνεται απ τα μπαστουνια ..Η ταχύτητα και η ένταση του βαδισματος, ελέγχονται από το εύρος της κίνησης των χεριών. Το φορτίο κατανέμεται σε ολόκληρο το σώμα και αυξάνεται η καταναλωση ενέργειας.

Η χρηση των μπαστουνιων καθιστά ασφαλέστερη τη βόλτα, μειώνοντας την πιθανότητα πτώσης με αμήχανη κίνηση.Αυτή είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρήση του Nordic Walking  για ηλικιωμένους  .

La marche nordique - quels sont les bienfaits | Marche nordique, Marche sportive, Nordique

Το περπατημα αυτο, προήλθε από την εκπαίδευση  επαγγελματιών σκιέρ , για την περίοδο έλλειψης χιονιού, αλλα απο χρονια έχει ξεπεράσει  αυτό το πλαίσιο.

Σήμερα, στη Φινλανδία  χρησιμοποιείται ευρέως στην πρακτική άσκησης φυσιοθεραπείας.

Εάν παραλείψουμε το γενικό θεραπευτικό  αποτέλεσμα και προχωρήσουμε μόνο από ιατρικές ενδείξεις, τα οφέλη για την υγεία του σκανδιναβικού περπατήματος είναι ανεκτίμητα για τους ασθενείς μετα από βλάβες σε συνδέσμους, μύς, αρθρώσεις ή οστά. Στο διαβήτη, οπου πολυ συχνα εχουμε  μικροαγγειοπάθειες που  οδηγουν σε προοδευτική μείωση της όρασης και απωλειας μαλακών ιστών, πιθανοτητα γάγγραινας με απειλή ακρωτηριασμού Η άσκηση βελτιώνει τη μικρο κυκλοφορία αυξάνει τον αγγειακό τόνο και διεγείρει το άνοιγμα των τριχοειδών αγγείων, μειώνοντας τον κίνδυνο και τα αποτελέσματα της μικροαγγειοπάθειας.

Η παχυσαρκία.

Τα μπαστουνια επιτρέπουν  την εκτελεση  όγκου ασκήσης, που δεν θα είναι σε θέση να γινει υπό κανονικές συνθήκες.

Καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης. Μια μακρά βόλτα, κατά την οποία ένα άτομο αναγκάζεται να κρατήσει την πλάτη του ευθεία, εκπαιδεύει τις αντίστοιχες μυϊκές ομάδες. Σταδιακά, σχηματίζεται ένα ισχυρό μυϊκό πλαίσιο και, με την έγκαιρη έναρξη της προπόνησης, σχηματίζεται η σωστή στάση.

Βρογχικό άσθμα. 

Η παρατεταμένη αερόβια άσκηση αυξάνει τη ζωτική ικανότητα των πνευμόνων και επηρεάζει θετικά την ετοιμότητα  των μυών των βρόγχων.

Οστεοχόνδρωση και κήλη μεσοσπονδύλιων δίσκων, είναι επίσης σημαντική για τέτοιες διαγνώσεις. Οι μύς κρατούν τους σπονδύλους σε φυσιολογική θέση και μειώνουν την πίεση στον χόνδρο του μεσοσπονδύλιου δίσκου.

Ψυχονευρολογική παθολογία.

Η μονοτονία των κινήσεων μειώνει τη διέγερση του νευρικού συστήματος, καταπραϋνοντας την κατάθλιψη, τις κρίσεις πανικού και πολλες νευρωσεις. Οσοι τωρα εχουν διαταραχές ύπνου καλο θα ηταν  να περπατούν μιάμιση ώρα πριν τον ύπνο.

Τι ύψος χρειάζεστε μπαστούνια για πεζοπορία με μπατόν. Χρήσιμες συμβουλές: πώς να επιλέξετε τα σωστά μπαστούνια για πεζοπορία με μπατόν

Η διαταραχή του συντονισμού, ένα από τα συμπτώματα του παρκινσονισμού, δεν επιτρέπει στους  ασθενείς να ασχοληθούν με εναλλακτικά αθλήματα λόγω κινδύνου τραυματισμού.

Η χρηση των μπαστουνιων καθιστα δυνατή αυτη  τη σωματική δραστηριότητα..

Πεζοπορία. Υγιεινή τεχνική περπατήματος. Περπάτημα ως μέθοδος αποκατάστασης της σπονδυλικής στήλης

 Η παραμονή στον υπαιθρο,  συνοδεύεται από ρυθμική αναπνοή, και αυξάνει την οξυγόνωση του αίματος,και  βελτιστοποιεί το ρυθμό των οξειδοαναγωγικών διεργασιών στο σώμα.Οι ακτίνες του ήλιου βοηθουν στην παραγωγή της βασικής βιταμίνης που εμπλέκεται στην απορρόφηση του ασβεστίου. Ακριβως της βιταμινης D.

Πώς να περπατήσετε το βόρειο περπάτημα. Τα οφέλη του σκανδιναβικού περπατήματος με ραβδιά: για τους ηλικιωμένους μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Αντενδείξεις και βλάβες.

Αυτό το άθλημα είναι κατάλληλο για όλους.

Στις αντενδείξεις περιλαμβανονται :

Σταθερή στηθάγχη με πόνους στην περιοχή της καρδιάς κατά τη πραγματοποιηση πολύ μικρών έως και 100 μέτρων ή σε ηρεμία.Ασταθής στηθάγχη. Οπου ενας καρδιακός πόνος σ αυτούς τους ασθενείς ανά πάσα στιγμή μπορεί να δωσει μια  καρδιακή προσβολή.

Αρρυθμίες διαφόρων ειδών.Εάν κατα το περπατημα παρουσιασθει δύσπνοια, τότε απλα σταματαμε.Η περίοδος αποκατάστασης, μετά το χειρουργείο.

Ασθένειες που συνοδεύονται από πυρετό ή πόνο. Θρομβοφλεβίτιδα.Αν δεν υπαρχει καμία από αυτές τις αντενδειξεις, μπορείτε να προχωρήσετε με ασφάλεια.

Όπως δείχνει η πρακτική, όσοι ασχολούνται με το νορβηγικό περπάτημα, είναι πάντα σε καλή και χαρούμενη διάθεση.Δεν εχουν πόνους στις αρθρώσεις και τη σπονδυλική  στήλη.Μετά τους πρώτους μήνες περπατηματος, τα καλά αποτελέσματα είναι ορατά.Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά σας σε συνηθισμένους περιπάτους ή αν θέλετε κάτι καινούργιο, δοκιμάστε το σκανδιναβικό περπάτημα.

Το σκανδιναβικό περπάτημα έχει πιο έντονα φορτία από το κανονικό, αλλά όχι  όσο το τρέξιμο. Το τρέξιμο δεν συνιστάται σε όλους και το περπάτημα με ραβδιά δεν έχει πρακτικά καμία αντένδειξη.

Το μόνο πράγμα – φαίνεται λίγο περίεργο.

Μόλις αρχισετε να περπατατε , τα πόδια σας είναι υπό πίεση. Το περπάτημα με τα ραβδιά ασκεί ένα φορτίο στο άνω μέρος  του σώματος – τα χέρια, την πλάτη και τους ώμους.

Οι επιστήμονες λένε ότι το σκανδιναβικό περπάτημα καίει 46% τοις εκατό επι πλεον θερμίδες από τους απλούς περιπάτους. Χρησιμοποιώντας ενεργά τα χέρια σας, σφίγγετε τους δικέφαλους μυς και τα τρικεφάλους σας, που στην πράξη δεν λειτουργούν στην καθημερινή ζωή.Είναι αδύνατο να μην παρατηρήσετε ότι κατά τη διάρκεια του σκανδιναβικού περπατήματος δεν θα κοκκινίζετε και δεν θα γυριζετε σπίτι πτωμα απ την κουραση.

Runnismos Travel Guru: Nordic Walking & ανακούφισε τους πόνους στην πλάτη!

Το περπάτημα με ραβδιά δεν έχει αντενδείξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι  δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες, οπότε είναι εύκολο για όλους χωρίς εξαίρεση. Κατά τη διάρκεια του περπατήματος, τα πόδια πρέπει να διατηρούνται σε μια ελαφρώς λυγισμένη θέση, όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα είδη γυμναστικής.

Ξεκινωντας: εκτείνετε το δεξί χέρι σας προς τα εμπρός, κρατώντας το μπαστουνι υπό γωνία Είναι απαραίτητο να διατηρήσετε τον ακόλουθο ρυθμό: το δεξιό χέρι είναι το αριστερό πόδι, στηρίζοντας το σώμα σε μικρή κλίση και όχι σε όρθια θέση.Τα μπαστουνια κοντά στο σώμα, στηριζουν και συντονίζουν τις κινήσεις των ποδιών και των βραχιόνων,και σπρωχνουν ενώ περπατάτε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ..νορβηγικο περπατημα.δυο μπαστουνια,"

Και τωρα το πιο περιεργο σημειο σε πολλά πάρκα της πολης σας, οι διαφοροι περαστικοί θα μεινουν εμβροντητοι να σας κοιτάζουν, και σιγουρα  θα σας  ρωτήσουν :

σε τι ωφελεί αυτο που κανετε με τα μπαστουνια ;

Απλα χαμογελαστε τους και συνεχιστε το περπατημα.

Σιγουρα δεν θα καταλαβουν.

Χαιρετε

Αποτέλεσμα εικόνας για ..νορβηγικο περπατημα.δυο μπαστουνια,"

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Ένα σχόλιο »

  1. Παράθεμα: Πως ωφελεί την υγεία το σκανδιναβικό περπάτημα - Προϊόντα της Φύσης

Σχολιάστε