ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..ΠΟΛΥΤΙΜΑ

Posted on

Αποτέλεσμα εικόνας για επούλωσης των τραυμάτων

Αποτέλεσμα εικόνας για αιμοπετάλια

Αν μπορέσουμε να κατανοησουμε τους ακριβείς μοριακούς μηχανισμούς, μέσω των οποίων τα αιμοπετάλια συμβάλλουν στην εμφάνιση αλλα και τη θεραπεια πολλων ασθενειών,Ίσως

Θα Έχουμε Κάνει Ένα Βήμα προς τη θεραπεία τους .

Ετσι φτάνουμε στο φαινόμενο:

Από άσημοι δευτεραγωνιστές να καταντούν  πρωταγωνιστές 

Ο  Ιδανικος Αριθμός Αιμοπεταλίων κυμαίνεται Μεταξύ  150,000  Και 400,000 ανά μικρολίτρο Αίματος.

Αποτέλεσμα εικόνας για αρθρίτιδα

Ως φαίνεται τα αιμοπετάλια μπορεί να έχουν περισσότερους ρόλους, όπως ας πούμε :  Να ενισχύουν τη φλεγμονή στην αρθρίτιδα καθιστώντας τα αγγεία των αρθρώσεων επιρρεπή σε διαρροές. Ή πάλι, να  συνεργάζονται με τα.. καρκινικά κύτταρα προωθώντας  μεταστάσεις.  Ωστόσο καποιες  άγνωστες λειτουργίες των αιμοπεταλίων  δεν είναι όλες κακές.

Κ ρ α τ η θ ε ί τ ε. 

Φαίνεται ότι τα αιμοπετάλια, που οι περισσότεροι απο εμάς  αγνοούμε, είναι σε θέση. Να Παράγουν

Το Ανθρώπινο Αντίστοιχο Των Αντιβιοτικών.

Αυτό που λέμε: Αντιμικροβιακά Πεπτίδια τα οποία μπορούν να είναι ζωτικής σημασίας για την άμυνά μας, έναντι μικροοργανισμών. 

Η μοίρα της ιατρικής είναι να λέει: άλλα τη μια στιγμή, άλλα την παράλλη.Ετσι μέχρι πρόσφατα, εθεωρούντο τα αιμοπετάλια, σαν στοιχεία του πλάσματος, που βοηθούσαν σε μιαν αιμορραγία. Φαίνεται όμως οτι, δεν είχαμε ιδέα το πόσο εξυπνα είναι.Οι απλές ενδείξεις που είχαμε απο καιρό, σιγά-σιγά,αρχισαν να γίνονται Αποδείξεις για τον πολλαπλό τους ρόλο εδώ και καιρό, που ως φαίνεται δεν εκτιμήθηκαν όπως θα έπρεπε παρά μονάχα προσφάτα. 

Αποτέλεσμα εικόνας για επούλωσης των τραυμάτων

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 οι ερευνητές, άρχισαν να κατανοούν τον ρόλο τους, στην προαγωγή  της επούλωσης των τραυμάτων, βλέποντας ότι τα οστικά μοσχεύματα  ήταν περισσότερο επιτυχή , όταν η αιματική κυκλοφορία τους, περιείχε υψηλές συγκεντρώσεις αυξητικών παραγόντων.

Οπως αποδείχθηκε, η πηγή των εν λόγω αυξητικών παραγόντων ήταν τα αιμοπετάλια

Από τότε, τα σχετικά κέντρα των Νοσοκομείων έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ένα είδος gel που παράγεται από το αίμα των ασθενών  ονομάζεται Πλάσμα Πλούσιο Σε Αιμοπετάλια Platelet Rich  Plasma  προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας σε μεταμοσχεύσεις δέρματος και οστών. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Platelet Rich Plasma

Το ίδιο κάνουν και ορισμένοι αθλητές προκειμένου να επιταχύνουν την επούλωση τραυμάτων.Το έναυσμα είχε δοθεί.Η έρευνα μπήκε σε καλό δρόμο και Σύντομα διεπιστώθηκε ότι Τα Ποσοστά Των Λοιμώξεων Μεταξύ Όσων Είχαν Λάβει Το PRP Μειώνονταν πράγμα που οδήγησε στην ανακάλυψη μιας αντιμικροβιακής ουσίας η οποία ονομάστηκε   Beta-Defensin 2.

Προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση περαιτέρω, στο Πανεπιστήμιο του Ααχεν, χρησιμοποίησαν αντισώματα για να σημάνουν την beta-defensin 2, και να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν με τη βοήθεια ηλεκτρονικού μικροσκοπίου. Διαπίστωσαν ότι:

Η Πηγή Της ηταν ¨Μικρές Δομές¨ Μέσα Στα Αιμοπετάλια.Και οτι Μόλις Απελευθερωθεί η Beta-Defensin 2.Προσδένεται Στην Επιφάνεια  Βακτηριδιων Όπως Το Εντεροβακτηριδιο  E.Coli  Προκαλώντας Τον Θάνατό Τους. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ..ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Οι περισσότεροι νομίζαμε ότι ο κύριος  ρόλος των αιμοπεταλίων είναι στην πήξη του αίματος και ίσως στην ¨ιστική αποκατάσταση¨, Αλλά Όχι Και Ότι Διέθεταν  Αντιμικροβιακό Δυναμικό.

Αλλος ένας σημαντικός ρόλος, αναφάνηκε απο έρευνες, που δείχνουν ότι τα αιμοπετάλια μπορεί να εκκρίνουν ουσίες, που διατηρούν τους συνδέσμους μεταξύ των επιθηλιακών κυττάρων των αγγείων.

Φλεγμονώδεις Νόσοι Όπως η Αρθρίτιδα, συχνά επιφέρουν διαρροή υγρών από τα αιμοφόρα αγγεία.Μετά απο έρευνες διεπιστώθη ότι τα αιμοπετάλια προκαλούσαν Διάνοιξη Των Τοιχωμάτων Των Αγγείων Μέσω Έκλυσης Σεροτονίνης, νευροδιαβιβαστού, γνωστού για την επίδρασή του στη διάθεσή μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για στη διάθεσή μας.

Η μείωση του αριθμού των αιμοπεταλίων είχε ως αποτέλεσμα Την Ανακούφιση Των Συμπτωμάτων Της Αρθρίτιδας. Ιδιο αποτέλεσμα επετεύχθη όταν παρεμποδίστηκε η συσσώρευση  σεροτονίνης στα αιμοπετάλια, με χρήση αντικαταθλιπτικών   Επιλεκτικων Αναστολεων Επαναπρόσληψης Σεροτονίνης.

Ο λόγος για τον οποίο τα αιμοπετάλια συμβάλλουν στην εμφάνιση της αρθρίτιδας παραμένει μυστήριο προς το παρόν και δεν είναι το μόνο.Ωστόσο είναι πολύ πιθανόν η διάνοιξη των αιμοφόρων αγγείων να είναι ένα θετικό βήμα στην επούλωση των τραυμάτων, αλλά φαίνεται ότι κάτι συμβαίνει  και στην αρθρίτιδα η φλεγμονώδης αντίδραση  δεν σταματά.

Τα αιμοπετάλια προωθούν καταστασεις  σχετικά με τις κακοήθειες, λέει Ο Richard Hynes Από Το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο David H. Koch Του ΜΙΤ.  Τί σημαινει αυτο ;

Ο καρκίνος συχνά  περιγράφεται σαν Πληγή Που Δεν Επουλώνεται και ο Hynes έχει συγκεντρώσει αποδείξεις ότι Τα Καρκινικά Κύτταρα  Επωφελούνται Από Ένα  Μεταβολικό Μονοπάτι Που Εμπλέκεται  Στην  Επούλωση Των Τραυμάτων Προκειμένου Να Διασκορπιστούν Στον Ανθρώπινο Οργανισμό. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντιμικροβιακά Πεπτίδια

Υψηλά επίπεδα αιμοπεταλίων  συχνά έχουν συνδεθεί με χειρότερη πρόβλεψη επιβίωσης ασθενών με καρκίνο, αλλά κανείς δεν γνώριζε το γιατί.

Ο Hynes και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι

Τα Αιμοπετάλια Προσδένονται Στα Καρκινικά Κύτταρα

Και Αρχίζουν Χημικές ¨Συζητήσεις¨  Που Καθιστούν Τα Καρκινικά Κύτταρα Περισσότερο  Επιθετικά.

Οταν οι ερευνητές ανέστειλαν τα μεταβολικά μονοπάτια ή τους υποδοχείς των αιμοπεταλίων που εμπλέκονταν στις ¨χημικές συζητήσεις¨  ανεστάλησαν και οι μεταστάσεις.

Η παραπάνω ανακάλυψη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στοχοποίησης της συγκεκριμένης διαδικασίας για την πρόληψη των μεταστάσεων. Συνολικά δε μια καλύτερη κατανόηση της φυσιολογίας των αιμοπεταλίων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για μια σειρά ασθενειών όπως:

Αποτέλεσμα εικόνας για Πολλαπλή Σκλήρυνση

Η Αρθρίτιδα ,Ο Ερυθηματώδης  Λύκος  Και Η Πολλαπλή Σκλήρυνση. 

Ωστόσο τα σηματα κινδύνου απο τους ειδικούς ερευνητάς μας προειδοποιουν ότι:

Ο Πολυσχιδής, και γιατί όχι, πολύτιμος, Ρόλος Των Αιμοπεταλίων σημαίνει πολύ απλά ,πως 

η φαρμακευτική, ή άλλως πως μείωση του αριθμού τους  θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνη με πολλούς τρόπους

Εκτός κι  αν μπορέσουμε να διαλευκάνουμε τους μοριακούς μηχανισμούς  μέσω των οποίων τα αιμοπετάλια συμβάλλουν στην εμφάνιση ασθενειών.

Τότε, Ίσως ,Θα Έχουμε Κάνει Ένα Βήμα προς τη θεραπεία τους .

Χαιρετε

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Ένα σχόλιο »

  1. Tsiligkaridis pharmacy

    ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ FACEBOOK ΕΒΑΛΕ ΦΡΑΓΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ?

    Απάντηση

Σχολιάστε