ΤΡΩΜΕ ΚΑΤΙ ..ΣΑΝ ΑΛΑΤΙ.. ΟΧΙ ΑΛΑΤΙ…

Posted on

Ο Χριστός Απεκάλεσε Τους Μαθητάς Του Αλας Της Γής.

Το αλάτι είναι πολύτιμο,παρεξηγημένο, κακοποιημένο, αλλά κυρίως  παραποιημένο.Το αλάτι που αγοράζουμε, δεν  είναι αλάτι αλλά σαν αλάτι. Εxει αποκτήσει κακή φήμη ο κόσμος είχει μάθει να το φοβάται, όπως φοβάται και τη χοληστερόλη το αυγό,το φρέσκο βούτυρο το σωστό τυρί, το κρεμμύδι το σκόρδο, και τόσα άλλα, ανόητα ταμπού της συγχρονης βιομηχανοποιημένης ζωής μας, όπως και το φως του ηλίου. 

Ο ιατρικός κόσμος, κουνάει το δάκτυλο στους  υπερτασικούς για το αλάτι . Ωστόσο, η αποχή από το αλάτι μπορεί να προκαλέσει  πολλές επιπλοκές. Η κατανάλωση τωρα φυ­σικού αλατιού, όπως αυτό ωριμάζει στις πανέμορφες αλυκές Μας, δεν διαταράσσει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών, στους οποίους αυτό συμμετέχει.

Αν η διατροφή μας περιέχει αρκετό κάλιο, σε φυσική μορφή, δεν πρέ­πει να ανησυχούμε για τη μικρή ποσότητα νατρίου που περιέχει το θαλασσινό αλάτι. 

Τροφές που περιέχουν πολύ κάλιο είναι:

Οι Μπανάνες, Τα Βερίκοκα, Τα Αβοκάντο, Ο πασα-τεμπος Κολοκυθόσπορος, Τα Φασόλια, Οι Πατάτες, Η Κίτρινη Κολοκύθα Και Άλλα Λαχανικά.

Όταν μειωθούν τα επίπεδα καλίου κάτω από το φυσιολογικό όριο, το νάτριο του φυσικού αλατιού μπορεί να καταστεί  πηγή ανισορροπίας.

Το φυσικό αλάτι συμβάλλει και στην αποτοξίνωση της γαστρεντερικής οδού. Ας δούμε λίγο τις πιό Σημαντικές ιδιότητες του γνήσιου αλατιου

Σταθεροποιεί τον καρδιακό παλμό και ρυθμίζει την πίεση  του αίματος , μαζί με το νερό.  

Αποσπά την υπέρμετρη οξύτητα από τα κύτταρα, ειδικά από τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Είναι απαραίτητο για την παραγωγή ¨ηλεκτρικής¨ ενέργειας στα κύτταρα του οργανισμού μαζί με το κάλιο και το μαγνησιο . 

Είναι ζωτικής σημασίας για την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων στην εντερική οδό. Έχει σημαντική αποχρεμπτική δράση, ειδικά στο άσθμα και την κυστική ίνωση.

Απομακρύνει τη συμφόρηση στα ιγμόρεια άντρα.

Δοκιμάστε να κάνετε πλύσεις με αλατονερο στη μυτη σας οταν είναι βουλωμένη.  Είναι φυσικό, ισχυρό αντιισταμινικό.  Αποτρέπει την υπέρμετρη παραγωγή σάλιου. 

Δυναμώνει τα οστά. Το 20% του αλατιού του οργανισμού βρίσκεται στα οστά. 

Η ανεπάρκεια αλατιού και η κατανάλωση ραφιναρισμένου αλατιού ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την οστεοπόρωση. Εξομαλύνει τον ύπνο και είναι φυσικό υπναγωγό  

Προλαμβάνει την ουρική αρθρίτιδα.

Συμβάλλει στην πρόληψη των κιρσών και της φλεβίτιδας στα πόδια και τους μηρούς 

Εφοδιάζει τον οργανισμό με πάνω από 80 απαραίτητα μέταλλα. 

Αν θέλουμε αλάτι, μόνο φυσικό θαλασσινό αλάτι.

Το ραφιναρισμένο δεν ωφελεί σε τίποτα τον ανθρώπινο οργανισμό. Αντίθετα, ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας

Το μοναδικό αλάτι που μπορεί να αφομοιώσει το σώμα μας, είναι το ανεπεξέργαστο θαλασσινό και το ορυκτό αλάτι.

Για να είναι το αλάτι χρήσιμο στον οργανισμό, πρέπει να διεισδύει στις τροφές.

Η υγρασία των φρούτων, λαχανικών, δημητριακών και οσπρίων πρέπει να διαλύει το αλάτι.

Διαλύουμε ελαχιστο φυσικο αλάτι σε λίγο νερό και το προσθέτουμε σε φρούτα ή άλλες τροφές που γενικά δεν μαγειρεύονται.

Αυτό βοηθά την πέψη αυτών των τροφών και την επαναφορά του αλκαλικού pΗ.

Η   π ρ ο σ θ ή κ η   ελάχιστου αλατιού στο πόσιμο νερό αποκαθιστά τις αλκαλικές του ιδιότητες και παρέχει σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

 

Το σώμα θελει αλάτι για να διασπάσει τους υδατάνθρακες.

Η παρουσία του φυσικού αλατιού, το σάλιο και οι γαστρικές  εκ­κρίσεις είναι σε θέση να διασπάσουν τις ίνες των υδατανθράκων.

Το επιτραπέζιο αλάτι έχει ακριβώς την αντίθετη επίδραση. Για να κάνουν το αλάτι ανθεκτικό στην επαναπορρόφηση της υγρασίας και πιο εύχρηστο για τον κατα­ναλωτή, οι βιομηχανίες αλατιού προσθέτουν,στην τελική φόρ­μουλα του αλατιού, χημικές ουσίες τα λεγόμενα ¨συσωματικά¨. (αφυγραντικά) και διάφορα λευκαντικά. Μετά την επεξεργασία, το αλάτι δεν  μπορεί να αναμειχθεί με τα υγρά του ανθρώπινου σώματος. Αυτό υποσκά­πτει τις πιο βασικές χημικές και μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού.

Η κατακράτηση υγρών αλλά και τα προβλήματα αυξημένης πίεσης του αίματος είναι οι εμφανείς συνέπειες κατανάλωσης  αλατιού.

Το ραφιναρισμένο αλάτι προστίθε­ται σε χιλιάδες τρόφιμα. Πριν αρχίσει η χημική παρασκευή του αλατιού, τότε δηλα­δή που το αλάτι συλλεγόταν από αλυκές, θεωρείτο ένα από τα πολυτιμότερα προϊόντα της γης.

Ήταν πιο πολύτιμο ακόμη και από τον χρυσό.Την εποχή που ήκμαζε ο πολιτισμός   των Κελ­τών, χρησιμοποιούσαν το αλάτι για την αντιμετώπιση σοβαρών σωματικών και διανοητικών διαταραχών, εγκαυμάτων  και άλλων ασθενειών.

Ομως μη πάτε μακρυά, για τους παλιότερους, η διακίνηση του αλατιού, όπως και του οινοπνεύματος γίνονταν απ το Κρατικό  Μονοπώλιο  Πολλές επεξεργασμένες και τυποποιημένες τροφές περιέ­χουν ανόργανο νάτριο με τη μορφή συντηρητικών, προσθετικών ή ενισχυτικών γεύσης.Το ανόργανο νάτριο, όπως το επιτραπέ­ζιο αλάτι,δεν επιδρά στον οργανισμό όπως το βιοχημικό νάτριο που αποσπάται από ζωντανές τροφές.

Η υπέρμετρη κατανάλωση ανόργανου  νατρίου, όπως αυτό που περιέχεται στο επιτραπέζιο αλάτι, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης αρτηριο σκλήρυνσης, υπέρτασης, και άλλων επιπλοκών.

Ουσιαστικά, σε πολλούς ασθενείς υποδεικνύ­εται η πλήρης αποχή από το αλάτι, προκειμένου να αποτραπεί η επιδείνωση των καρδιαγγειακών τους προβλημάτων. 

Μολαταύτα, η πλήρης αποχή από το αλάτι έχει μειονεκτή­ματα, αφού το νάτριο είναι συστατικό απαραίτητο για τον ορ­γανισμό.

Οι δίαιτες που υποδεικνύουν πλήρη αποχή από το αλάτι, προϋποθέτουν αποχή και από οργανικές πηγές νατρίου. Ωστόσο, οι τροφές που περιέχουν οργανικό νάτριο δεν είναι επιβλαβείς για την υγεία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι οργανικές τροφές περιέχουν και άλλα μέταλλα και θρεπτικές ουσίες, τα οποία φέρονται αργά στο κυκλοφορικό σύστημα, επιτρέποντας στα υγρά του σώματος να προμηθεύσουν τα κύτ­ταρα με τις σωστές ποσότητες καλίου, μαγνησίου και ασβεστίου.

Το ραφιναρισμένο χλωριούχο νάτριο, όταν λαμβάνεται σε  ποσότητες, κατακλύζει το γαστρεντερικό σύστημα, το αίμα, τη λέμφο και τους ιστούς με δύο εξαιρετικά αντιδραστικά ιόντα τα οποία απομονώνονται από τις ουσίες που απαντούν  μαζί τους στις τροφές. Η αντίδραση του οργανισμού είναι τραυματική. Απομονωμένο από το φυσικό του πλαίσιο σε μια τροφή, το χλωριούχο νάτριο ενεργεί σαν φάρμακο παρά ως τρόφιμο. Όταν ο οργανισμός στερείται το ορ­γανικό νάτριο και λαμβάνει υπέρμετρες ποσότητες ανόργανου, αναπτύσσεται αρθρίτιδα.

Η υπέρμετρη κατανάλωση νατρίου τροποποιεί τη χημική σύσταση του αρθρικού υγρού, ερεθίζει τις μεμβράνες και ενθαρρύνει την εναπόθεση αλάτων ασβεστίου.

Αυτές οι καταστάσεις αντιμετωπίζονται επιτυχώς με την αύ­ξηση της κατανάλωσης τροφών πλούσιων σε οργανικό νάτριο. Και αυτό επειδή αφενός το στοιχείο αυτό είναι σημαντικός ηλεκτρολύτης του οργανισμού, και αφετέρου μεγάλα ποσοστά του αποβάλλονται μέσω της εφίδρωσης που συνεπάγεται η βαριά σωματική εργασία, ο αθλητισμός,  

Η αποκατάσταση των αρθρώσεων απαιτεί το νάτριο που περιέχεται στις φυσικές τροφές.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία, η υπέρμετρη κατανάλωση νερού και η εφίδρωση μειώνουν τα αποθέματα νατρίου με γοργό ρυθμό.

Όσοι επιδίδονται σε βαριά σωματική εργασία και σε έντονη άθληση, πρέπει να καταναλώ­νουν μεγάλες ποσότητες οργανικού νατρίου.Άλλοι παράγοντες που μειώνουν τα αποθέματα νατρίου είναι ο πυρετός, η συναισθηματική διέγερση και το ερωτικό πάθος.

Το νάτριο πρέπει να αναπληρώνεται με οργανικά άλατα φρούτων και λαχανικών, και όχι με ανόργανες πηγές.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε νάτριο διαθέτουν οργανική, βιοχημική, εύκολα απορροφήσιμη μορφή νατρίου.

Ωστόσο, το κοινό επι­τραπέζιο αλάτι, πολλά πρόσθετα και συντηρητικά τροφίμων, καθώς και άλλα τρόφιμα που παρασκευάζονται στο εργαστή­ριο, περιέχουν ανόργανο νάτριο, μη-συμβατό με τη χημεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Είναι σημαντικό  να γνωρίζουμε τη διαφορά ανάμεσα στο χημικό, ανόργανο επιτραπέζιο αλάτι και στο βιοχημικό, ανόργανο νάτριο που περιέχεται στις φυσικές τροφές.

Πολλοί άνθρωποι αγνοούν αυτή τη διαφορά που είναι ζωτικής σημα­σίας.Το οργανικό νάτριο εξουδετερώνει το οξικό, βουτυρικό και γαλακτικό οξύ, αλλά και τα λιπαρά οξέα που αποτελούν παραπροϊόντα υπέρμετρης κατανάλωσης λιπαρών, αμυλωδών τροφών, κρέατος, βουτύρου, πατάτας, λιπαρών ξηρών καρπών και άλλων τροφίμων.Το οργανικό νάτριο επιδρά ήπια και αδιάκοπα, ενώ οι παρενέργειες του είναι μηδενικές.

Στην αγορά διατίθενται πολλά υποκατάστατα αλατιού, τα οποία είναι μείγματα αρωματικών βοτάνων. Τα φυτικά αυτά αλάτια έχουν αλμυρή γεύση. Τα αλάτια βοτάνων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καρυκεύματα, κάνοντας τα φαγητά πολύ πιο εύγευστα. Είναι βιοχημικά και αβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αν εξακολουθειτε να φοβασθε το οργανικο αλατι, προτιμηστε τα.

Χαιρετε

Αποτέλεσμα εικόνας για πόσιμο νερό

Κολοκυθόσπορος: οι ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία - Therapia

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε