ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ..

Posted on

 Αποτέλεσμα εικόνας για μεθερπητική

Η capsaicin  βρίσκεται σε πολλά καυτερά βότανα    και

μπαχαρικά , που η χημική της δομή είναι παρόμοια

με τα φάρμακα :

guaifenesin Τριπρολιδίνη  υδροχλωρική Ψευδοεφεδρίνη   

Δεξτρομεθορφάνη , υδροχλωρική Γουαιφαινεσίνη   

Αποτέλεσμα εικόνας για guaifenesin

Αυτό το συγκεκριμένο φάρμακο είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο αποσυμφορητικό για την απελευθέρωση της βλέννας.Υπάρχει στα σιρόπια για το βήχα ανά τον κόσμο και χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή.

Αποτέλεσμα εικόνας για vagus

Όταν τρώμε καυτερά φαγητά, και αυτά έρθουν σε επαφή με το στόμα , τον οισοφάγο και το στομάχι, μας στέλνονται στον εγκέφαλο ερεθίσματα που ενεργοποιούν ένα νεύρο που ονομάζεται vagus.

Αποτέλεσμα εικόνας για μεθερπητική

Αυτό το νεύρο ελέγχει τους αδένες παραγωγής της βλέννας που υπάρχουν διασκορπισμένοι στις αναπνευστικές οδούς.

Γι’ αυτό και οδηγεί σε μια αρκετά άμεση παραγωγή βλέννας, δακρύων και ιδρώτα, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει οταν φαμε καυτερή  πιπεριά.

Συνεπώς, οι καυτερές τροφές μπορούν πράγματι, με τον τρόπο τους, να βοηθήσουν στην Ιγμορίτιδα, Το Κοινο Κρυολογήμα Το Άσθμα, Την Αλλεργική Καταρροή, Χρόνια Βρογχίτιδα, αλλά και στο Εμφυσήμα.

Ομως η καταπληκτική καυτερή πιπερια, δεν σταματά στα απλά, αν και δυσάρεστα ,που μας ταλαιπωρούν, απο καιρό σε καιρό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βρογχίτιδας

Προχωρά και στα πραγματικά σοβαρά.

Ειδικεύεται και στον π ό ν ο . Και όχι τον απλό, αλλά στον πιό ιδιόμορφο. Η καψαϊκινη, πλέον χορηγείται σαν επιθέμα   Qutenza καψαϊκίνη 8% έμπλαστρο, κι  ενδείκνυται  για τη διαχείριση του νευροπαθητικού πόνου

Ο οξύς ή μικρής διάρκειας πόνος, είναι σαφώς προστατευτικός και προειδοποιεί το άτομο για κάποια δυσλειτουργία του οργανισμού του

Αποτέλεσμα εικόνας για μεθερπητική

Ο χρόνιος πόνος ομως δεν είναι καθόλου χρήσιμος.

Ο περιφερικός νευροπαθητικός πόνος, δηλαδή αυτός που εντοπίζεται στα περιφερικά νεύρα, είναι ο συχνότερος και εκτιμάται ότι από αυτόν πάσχει περίπου το 30% του πληθυσμού μιας χώρας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βρογχίτιδας

Παραδείγματα τέτοιου είδους πόνου αποτελούν η χρόνια οσφυαλγία , το  αυχενικό σύνδρομο η διαβητική νευροπάθεια η χρόνια οστεοαρθρίτιδα γονάτω

Η μεθερπητική νευραλγία.

Ο Αβάσταχτος Καρκινικός Πόνος, και ο μετεγχειρητικός πόνος  


Η θεραπεία όλων αυτών των επώδυνων συνδρόμων είναι εξαιρετικά δύσκολη.Ανεξάρτητες ιατρικές ομάδες που διερευνούσαν τον νευρο-παθητικό πόνο αναζητώντας καινούργια παυσίπονα φάρμακα, κατεληξαν στο επιθεμα καψαϊκινης.

Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χωρίς την παραμικρή σοβαρή παρενέργεια, πλην ενός παροδικού τοπικού καψίματος και ερυθήματος. Μοναδική προϋπόθεση,το συγκεκριμένο επίθεμα καψαϊκίνης να τοποθετηθεί  από ειδικά εκπαιδευμένο  επαγγελματία υγείας, σε ελεγχόμενο ιατρικό περιβάλλον.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μάγιας

Οι Μάγιας  γνώριζαν εδώ και 6000 χρόνια, ότι η πιπεριά έχει αναλγητικές ιδιότητες, γι’ αυτό και την χρησιμοποιούσαν για οδοντικούς και άλλους πόνους.Την πιπεριά, όπως και άλλα φυτά της Κεντρικής Αμερικής, τα έφερε ο γιατρός του Κολόμβου στην Ευρώπη.

Γύρω στο 1800 μ.Χ., οι γιατροί της εποχής χρησιμοποιούσαν ήδη την αλοιφή της πιπεριάς σαν παυσίπονο στους πόνους των αρθρώσεων και των μυών.Μια πρακτική που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα με πολύ καλά αποτελέσματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ασπιρίνη και το όπιο

Η ασπιρίνη και το όπιο, τα πιο γνωστά και ισχυρά αναλγητικά φάρμακα, προήλθαν ,το πρώτο από την ιτιά, και το δεύτερο από την παπαρούνα, είπαμε την ασπρη,  βοήθησαν τον άνθρωπο στις πιο δύσκολές στιγμές του.

Ολος ο σωστός επιστημονικός κόσμος πλέον διερωτάται. Μήπως βρισκόμαστε εμπρός στην ανακάλυψη Του τρίτου ισχυρότερου αναλγητικού, της καψαϊκίνης, που προέρχεται από την ταπεινη πιπεριά; 

Πολύ φοβάμαι πως επίσημα, θα αργήσουμε πολύ

Μέχρι τότε, ας ξεκινήσουμε να τρώμε καυτερά και βλέπουμε.

 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε